Akna tasapind puitmajas

Benno
külaline

Akna tasapind puitmajas

Lugemata postitus Postitas Benno »

Seltsimehed spetsialistid, paluks abi. Kuhu, sügavuse mõistes, ehitusfüüsikalises mitte visuaalses aspektis oleks ideaalne paigutada puitmaja seina avasse aken?

Sein kokku circa 38cm, profiil seest välja 13mm kips + 15mm OSB + 100mm puitkarkassi vahel kivivill + 70mm horisontaal "palk" + 150mm puitkarkassi vahel kivivill + 13mm klaasvilla tuuletõkkeplaat + 22mm roovitus/õhuvahe + voodrilaud

Tegemist maja renoveerimisega, enne oli "palk" sein välispiire, mõni aasta tagasi sai lisasoojustus pandud väljapoole ja aknad jäid väljapoole tõstmata, nüüd on seest ka kõik lagedaks tõmmatud ja uued aknad võimalik panna sinna kuhu parim. Projektist lugeda ei saa, projekti ei ole :)
Benno
külaline

Re: Akna tasapind puitmajas

Lugemata postitus Postitas Benno »

Vabandust, täpsustamata jäi fakt et aken tuleb nüüd ka uus PVC, seni mõttes võtta Plastost LowE 88mm või misiganes ta on, 3k, kui see materjal midagi mõjutab paigutuse suhtes.
kedambarai
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 26
Liitunud: 13 Juul 2009, 20:53

Re: Akna tasapind puitmajas

Lugemata postitus Postitas kedambarai »

Et maksimaalselt ära kasutada seina soojustust, oleks mõistlik paigutada akna välimine pind soojustused välimise pinnaga tasa. Kui nii teha, jääb vähem sooja pidava akna juurde külmasild aknaraamile. Kui aken peab rohkem sooja, külmasilda jääda ei tohiks.

Kui aken panna sissepoole, siis see soojustus, mis on aknapinnast väljaspool, jääb akna palede juures mõttetuks.
indrekryytel
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 23
Liitunud: 12 Okt 2011, 12:44
Asukoht: Mäo, Järvamaa
On tänatud: 4 korda
Kontakt:

Re: Akna tasapind puitmajas

Lugemata postitus Postitas indrekryytel »

Jõudu!

Üldjuhul soovitatakse aken paigaldada selliselt, et klaaspakett on joondatud soojustusega. Sõltuvalt seinakonstruktsioonist, materjalist ja kogupaksusest võib olla ka kõige otstarbekam asetada aken seina ristlõikes keskele.

Mis on näha siia juurde lisatud kahelt pildilt: kui tõsta aken välispinna poole, siis tegelikult olukord halveneb. (Loomulikult tuleb silmas pidada, et pildid on pigem illustratiivsed; püütud aimata diskussioonis toodud seina kirjeldust.) Tulemust parendada saaks ka nt aknalengi soojustusega katmisega. Seda on lihtsam lahendada sisseavataval aknal. Väljaavatava akna leng on õue pool päris kitsas, tuleb olla tähelepanelik, et toode lahti ka käima jääks. Tõde ongi kusagil seal seina keskjoone lähedal.

Terv.

Indrek Rüütel
kvaliteedijuht
Viking Window AS
http://www.viking.ee
Manused
aken-puitkarkass-seinas-85mm.jpg
aken-puitkarkass-seinas-85mm.jpg (49.34 KiB) Vaadatud 3866 korda
aken-puitkarkass-seinas-135mm.jpg
aken-puitkarkass-seinas-135mm.jpg (46.76 KiB) Vaadatud 3866 korda
kedambarai
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Postitusi: 26
Liitunud: 13 Juul 2009, 20:53

Re: Akna tasapind puitmajas

Lugemata postitus Postitas kedambarai »

Esimesel pildil on aken tasa tuulutusliistu välispinna, mitte soojustuse tasapinnaga. Voodri välispinnast sissepoole jääb veel tuulutusliist ja tuuletõke, esimestel soojustuslik otstarve praktiliselt puudub. Eks see tõde selle kahe pildi vahepeal on.
Vasta