Värvipoti kaas trikitab

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Värvipoti kaas trikitab

Lugemata postitus Postitas Bushido »

Oleks soov hakata majaseina värvima kollase õlivärviga. Värvipott on veel nõukogudeaegne ning kaan on selle ajaga kinni roostetanud. Kruvikeerajaga lahti ei õnnestunud saada. Kas on mingeid lahusteid või millega veel oleks otstarbekas roostes kaant avada, ilma potti kahjustamata?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Re: Värvipoti kaas trikitab

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Coca-Cola, WD-40 :scratch:

Pott potiks, kuid miks värvida maja 25 aastat vana värviga?
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Sest see on kasutamata ning värv ise potis veel loksub. Parem kasutan ära olemasoleva, kui niisama ära viskan.
Muidu on kaheksa kopikat tuulde läinud.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Bushido kirjutas: Muidu on kaheksa kopikat tuulde läinud.
:lol: :good:
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Bushido kirjutas:Sest see on kasutamata ning värv ise potis veel loksub. Parem kasutan ära olemasoleva, kui niisama ära viskan.
Ega sa kopikat ja rubla juhuslikult segi ei aja - kaheksa kopikat maksid odavamad jäätised, värvipurgi eest tuli mälu järgi ikka rublades maksta :scratch:

Ning loksuda ta ju võib, kuid mälu järgi 80-tel mitte iga õlivärv ei kippunud ära kuivama (nii vähe kui nendega kokkupuudet oli) - et parem proovi enne maja kallale asumist mõne proovipinna peal järgi.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Bushido kirjutas:... Värvipott on veel nõukogudeaegne ning kaan on selle ajaga kinni roostetanud. Kruvikeerajaga lahti ei õnnestunud saada. Kas on mingeid lahusteid või millega veel oleks otstarbekas roostes kaant avada, ilma potti kahjustamata?
Kui sul on alles nõukaaegne värv, siis äkki on sul kusagil sahtlis ka nõukaaegne konserviavaja, sellega avad nagu sprotikarpi.
Kuna sul on värvi arvelt juba tohutu kokkuhoid, siis Espakis on müüa tühje värvinõusid paari euro eest ja võid sinna ümber valada. Need on plastmassist koos kaanega ja kui värvi järgi jääb, siis saad paarikümne aasta pärast uuesti normaalselt värvipurki avada.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Urmas kirjutas:
Bushido kirjutas:... Värvipott on veel nõukogudeaegne ning kaan on selle ajaga kinni roostetanud. Kruvikeerajaga lahti ei õnnestunud saada. Kas on mingeid lahusteid või millega veel oleks otstarbekas roostes kaant avada, ilma potti kahjustamata?
Kui sul on alles nõukaaegne värv, siis äkki on sul kusagil sahtlis ka nõukaaegne konserviavaja, sellega avad nagu sprotikarpi.
Kuna sul on värvi arvelt juba tohutu kokkuhoid, siis Espakis on müüa tühje värvinõusid paari euro eest ja võid sinna ümber valada. Need on plastmassist koos kaanega ja kui värvi järgi jääb, siis saad paarikümne aasta pärast uuesti normaalselt värvipurki avada.
Ma saan aru, et seda naljakat sündmust iga päev ei juhtu aga ma igaks juhuks küsin. :amen:
Ma võin iga kell eurode eest uue värvipoti osta aga tänapäeval on ju taaskasutus moes.
Viimati muutis Bushido, 05 Aug 2014, 22:46, muudetud 1 kord kokku.
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

madis64 kirjutas:
Bushido kirjutas:Sest see on kasutamata ning värv ise potis veel loksub. Parem kasutan ära olemasoleva, kui niisama ära viskan.
Ega sa kopikat ja rubla juhuslikult segi ei aja - kaheksa kopikat maksid odavamad jäätised, värvipurgi eest tuli mälu järgi ikka rublades maksta :scratch:

Ning loksuda ta ju võib, kuid mälu järgi 80-tel mitte iga õlivärv ei kippunud ära kuivama (nii vähe kui nendega kokkupuudet oli) - et parem proovi enne maja kallale asumist mõne proovipinna peal järgi.
Jah, vabandust, läks sassi. Kaheksa rubla maksis värvipott. Lähiajal, kui ma roostesest kaanest jagu saan, siis annan teada, kuidas proovipinnal tulemus on.
Urmas
autodidakt

Bushido kirjutas:Ma saan aru, et seda naljakat sündmust iga päev ei juhtu aga ma igaks juhuks küsin. :amen:
Nati naljakas jah, aga minu soovitused olid tõsiselt mõeldud! :)
Kui värvist rääkida, siis isegi kasutasin mingit iidamast-aadamast õlikruntvärvi metallile. See igatahes toimis.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Valez6666
külaline

Lugemata postitus Postitas Valez6666 »

Mure on kaunis t6sine. Ma arvan et seda probleemi 8 sendi eest 2ra ei fixi. kas sellest yhest purgist siis piisab t66 l6puni mis edasi kui purk otsa saab? Uus v2rv ju ei hakka kindlasti 100% sama v2lja n2gema. Pealegi seal on niivanas v2rvis k6iksugu laksavaid elemente sitaks, kui isu suur nuusuta seda niisama oma l6buks, seina m22ri ikka kaasaegsema v2hesemate kemikaalidega v2rskemalt kootud hoidisega

Valez666.
Valez6666
külaline

meite kandis l2hvad kylmund seisnud, sylti klompi tykke t2is v2rvid prygikasti. Eestis l2heb kylmand v2rv nagu soe sai kaubaks
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Valez6666 kirjutas:Mure on kaunis t6sine. Ma arvan et seda probleemi 8 sendi eest 2ra ei fixi. kas sellest yhest purgist siis piisab t66 l6puni mis edasi kui purk otsa saab? Uus v2rv ju ei hakka kindlasti 100% sama v2lja n2gema. Pealegi seal on niivanas v2rvis k6iksugu laksavaid elemente sitaks, kui isu suur nuusuta seda niisama oma l6buks, seina m22ri ikka kaasaegsema v2hesemate kemikaalidega v2rskemalt kootud hoidisega

Valez666.
Vaja on ära värvida maja esikülg ja tagumine külg + koda väljaspoolt. Maja otsa ei hakka värvima, sest see vaja ennem restaureerida kaasaegsemaks ning vastupidavamaks. Eks pean uue kollase värvipurgi kindlasti hankima. Värvin äikese puuklotsi nõukaaegse kollase värviga ning suundun sellega poodi samasugust või kõige sarnasemat tooni ostma. :this:

Loodan, et nii saab mure murtud. :thumbsup:
Valez6666
külaline

Kui sa ikka kindlasti kohe seda teed l2hed, siis pane nats seda v2rvi kuhugi lauajupile, sile voi hooveldatud pind, siis vaata seda asja vastu valgust natuke j2lgi l2iget vota poodi kaasa, t2napaeval nad segavad sulle v2rvi tooni l6puks 6ige kyll, l2ige on alati erinevatel productidel erinev et j2lgi seda kust maalt sa uue v2rvi kasutusele votad
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Urmas kirjutas: Nati naljakas jah, aga minu soovitused olid tõsiselt mõeldud! :)
Kui värvist rääkida, siis isegi kasutasin mingit iidamast-aadamast õlikruntvärvi metallile. See igatahes toimis.
Aitüma soovitamast. Eks ma suundun lähimasse ehituskauplusesse ning proovin tühja plastmassist purgi kvaliteedi järgi. :good:
Nõukaaegse konserviavaja leiab ikka - kohe mitu tükki. :grin:
Bushido
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Valez6666 kirjutas:Kui sa ikka kindlasti kohe seda teed l2hed, siis pane nats seda v2rvi kuhugi lauajupile, sile voi hooveldatud pind, siis vaata seda asja vastu valgust natuke j2lgi l2iget vota poodi kaasa, t2napaeval nad segavad sulle v2rvi tooni l6puks 6ige kyll, l2ige on alati erinevatel productidel erinev et j2lgi seda kust maalt sa uue v2rvi kasutusele votad
Tänan soovituste eest. Hööveldatud lauda annab ikka teha. Mis maa värvid on kvaliteetsemad, oskate nõu anda :?:
Valez6666
külaline

Oskan soovitada ainult seda mis sulle k2ttesaadav ilmselt ei ole Benjamin moore ja sherwin williams. behr valspar glidden on alati kuidagi mingi jamaga seostunud. Ma valin tihtipeale ka olude sunnil selle mis k6ige l2hemal ja k6ige k2ttesaadavam. Meil on v2li v2rvid yldiselt kallimad, exterior v2rvid siis. nii umbes 35$ gallon 4L. 6li v2rviga v2rvimine yldiselt on keerulisem ja aegan6udvam, veebaasil nagu lihtsam asju ja ennast ka pesta
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Valez6666 kirjutas:... Meil on v2li v2rvid yldiselt kallimad, exterior v2rvid siis. nii umbes 35$ gallon 4L...
Enam-vähem sama hind, mis Eestis.

Urmas
Külaline
külaline

Re:

Ei tea, kui reegel see on, aga vedelana sama tooni erinevad värvid võivad kuivanuna valmispinnal nõmedalt lapitud tulemuse anda, st erinevus lööb välja.

Kui kaas roostes, siis kõige vähem riski mingit sodi avades värvi sisse ajada on avajaga, millel on ketasnuga. Lõikab kaane maha mitte pealt vaid serva küljelt, koos selle servaga.
Valez666
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Valez666 »

Urmas ja madis ja teised heade nutikate v6tete mehed yks kysimus veel teile. Et keegi nagu ei soovita tootejujendist algust teha. Pigem j22b mulje nagu et oletek6ik harjund ja igap2evaselt kursis 30a vanuste v2rvidega tootamast mis on kindlasti oma best before yletand. Hetkel ei soovita keegi tootejuhendist l2htuda samas 6hutate mehi tervist kahjustava halturtsi teele. R22kige veel zero halturtsist. Selliste vanade v2rvide kasutamine ja eemaldamine on meil seadusega keelatud ja rangelt reguleeritud . Sellise produkti kasutamine ja selle eluiga on igale maalrile arusaadav ilma tootejuhendita tulemus voib kesta 30minutist 30aastani. Ummi sedasi soovitad halturtsi siis raudselt kaevatakse kohtusse sind kindlasti kui asi ei nakita.
Valez6666
külaline

Tea kus targad mehed siis n8nna kaua on, uus p2ev juba alanud eestis, mehi kuskil, Raudselt oldakse komandeeringus halturtsi peal kuskil. Tea kas eestis on igal maalril sproti kaane avaja taskust v6tta et n6uka aegseid v2rve avada? Soovin k6igile maalrisopradele pohmavaba kainet kolmap2eva :wave:
Urmas
autodidakt

Valez666 kirjutas:Urmas ja madis ja teised heade nutikate v6tete mehed yks kysimus veel teile. Et keegi nagu ei soovita tootejujendist algust teha. Pigem j22b mulje nagu et oletek6ik harjund ja igap2evaselt kursis 30a vanuste v2rvidega tootamast mis on kindlasti oma best before yletand. Hetkel ei soovita keegi tootejuhendist l2htuda samas 6hutate mehi tervist kahjustava halturtsi teele. R22kige veel zero halturtsist. Selliste vanade v2rvide kasutamine ja eemaldamine on meil seadusega keelatud ja rangelt reguleeritud . Sellise produkti kasutamine ja selle eluiga on igale maalrile arusaadav ilma tootejuhendita tulemus voib kesta 30minutist 30aastani. Ummi sedasi soovitad halturtsi siis raudselt kaevatakse kohtusse sind kindlasti kui asi ei nakita.
Millisest Madis64 või minu postitusest sa lugesid välja, et oleme soovitanud kasutada seda "best before" tähtaja ületanud värvi? Loe uuesti kõik selle teema postitused läbi! Ainukesed minu soovitused käisid värvipoti avamise kohta! See, et ma mainisin, et olen kasutanud vana õlikruntvärvi(oma metallist saeraami kruntimiseks), ei ole veel otsene soovitus.
Sul on vist raskusi loetu mõttest arusaamisega!?
Valez6666 kirjutas:Tea kus targad mehed siis n8nna kaua on, uus p2ev juba alanud eestis, mehi kuskil, Raudselt oldakse komandeeringus halturtsi peal kuskil. Tea kas eestis on igal maalril sproti kaane avaja taskust v6tta et n6uka aegseid v2rve avada? Soovin k6igile maalrisopradele pohmavaba kainet kolmap2eva :wave:
Vot selle postitusega tõmbasid praegu endale vee peale, vähemalt minu silmis!
Valez6666
külaline

Jahh Urmas tegin omale h2bi kogu eesti ja maailma ees rohkem kui Leto sveti punt, eks ole ka hullemat yle elatud. Teie kommentaaridest eitavat vastust sellises konditsioonis v2rvi kasutamise yle mida iga normaalse m6tlemise voi tootejuhenditega kursis oleva inimese aru kasutamist ei soovitaks isegi mitte purgi avamist mitte. ma kyll teie kommenaare eitavana voi abistavana sellises olukorras ei t6lgenda, aga minu eesti keel kindlasti pole ka kiita. Meil keelati lead painti kasutamine aastal 78 2ra, viimase paari aasta jooksul keelati myyk 6liv2rvidele 2ra. Ega ma pole v2itnudgi et ma halturtsi ja 6lle sober pole kui see sulle yllatuseks tuli.
Külaline
külaline

Valez6666 kirjutas:... Ega ma pole v2itnudgi et ma halturtsi ja 6lle sober pole kui see sulle yllatuseks tuli.
Milline variantidest sõna "haltuura" tähendusest kehtib sinu kohta? Või mõlemad koos? http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=haltuura&F=M

Urmas
Valez6666
külaline

haltuura <16> rahateenimiseks tehtav kõrvaltöö; hõlptöö, vusserdatud, kehv töö. Haltuura+ots, haltuura+mees = haltuura+tegija = halturtšik argi

Jahh Urmas usun et seda k6ike voiks minu kohta selle definitsiooni p6hjal oelda, lisaksin veel parm parmaat, (Alkohoolik ONLY USA), 6lle s6ber, 6li jne.

T66kohapealt, ma arvasin ja peaksin selleks siis t66 tegemist mis 75% t6enoususega ei toimi ja viib failimiseni ja l6ppeb 75%lise eba6nnestuisega vastavalt siis ootus ja n6udmis ja kokkuleppe p2rasele projekti teostamisele enne t2htaega. Mina puutun tihti kokku asjadega mis peavad olema ilusad 3-6 kuud ja peale seda varem voi hiljem oma otstarbe t66 teostatavause suhtes kaotavad, rooste tuleb l2bi jne. Oleneb mida n6utakse ja mille eest makstakse, J2rgmine variant oleks et kui kestab 5-15 aastat see on juba kaunikesti vastupidav ja kindlasti mitte nii odavalt teostatav. vastavalt n6udmisele tehakse odavamalt 3 kuud kuni 20 aastase kestvuseni, 100 aastase garantiiga asju meil siin ei plaanita ega tehta siseviimistluse suhtes et ykski koogitud akna pragu voi kips sein m6rasse ei t6mbaks.

Aga Urmas jahh, minu yks ja konkreetne vastus oleks Jahh, all of the above
Valez6666
külaline

Urmas olen noor inimene tahan tulla eesti, leidsin selle vahva saidi, uurin kuidas eestis ehitus k2ib sest eesti oludest ja v6tetest mai tea muffigi ja pole kunagi saladuseks teinud et minu kandis kus elan k2ib nii, ja ma pole kunagi v2itnud et see ainu 6ige valik oleks, tahan tutvuda eesti oludega, oskan ainult mujal omandatud kogemuste ja t6ekspidamsite seisukohapealt vastata, vastan ju teie kysimustele konkreetselt. EI ja jahh. Vasta ka minu kysimstele konkreetselt, kysisin teises foorumis et mis siis t6esti asjaga kursis olevad oskajad vennad sise viimistluse peal eestis teenivad. P2evad pole vennad, erinevad maad ega productid pole vennad, sellest saan ma aru ja tahan tutvuda eesti maalri kultuuriga. Ja ehk soovid lahti seletada selle mis sinu jaosk siis haltuura t2hendab? Kas haltuura t2hendab sinujaoks ka 75% t6en2osusega eba6nnestuv n2iteks maha kooruv v2rv n2dala jooksul
Vasta