krohvimise eesmärk?

siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
Mahharadja
külaline

Re: krohvimise eesmärk?

Lugemata postitus Postitas Mahharadja »

Ee, Aeroci kodulehelt loen, et vaheseinaplaatidest vaheseintele tuleb kasutada pinnatugevduskangast..

:oops:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Igatsuguste plokkidest laotud uute seinte viimistlemisel olen kasutanud armeerimisvõrku, mille paigaldan kipskrohviga ja märgedes ruumides tsemendi baasil krohviga.
Kas sul on uued seinad? Millest?

Urmas
Mahharadja
külaline

Lugemata postitus Postitas Mahharadja »

Seinad on aerocist ja uued jep.
Külaline
külaline

Mahharadja kirjutas:Seinad on aerocist ja uued jep.
Seni olen Aerocist seintele alati paigaldanud armeerimisvõrgu kipskrohviga. Seni pole veel ükski tellija pragude või õigemini pragude puudumise pärast tagasi kutsunud. :)

Urmas
mahharadja
külaline

Lugemata postitus Postitas mahharadja »

Pole mõtet krohvida kui seinad on sirged. Miks neid liigseid kihte ikka seina panna.. :?
Külaline
külaline

mahharadja kirjutas:Pole mõtet krohvida kui seinad on sirged. Miks neid liigseid kihte ikka seina panna.. :?
Kelle jaoks liigne, kelle jaoks mitte. Kas hiljem vaadata võimalikke* deformatsioonipragusid või mitte, kuulub sinu tahtmiste valdkonda. Hiljem neid parandada läheb tunduvalt kallimaks! Valik on sinu!

*- need "trepiastmed" võivad tekkida ja võivad ka mitte tekkida.

Urmas
Külaline
külaline

mahharadja kirjutas:Pole mõtet krohvida kui seinad on sirged. Miks neid liigseid kihte ikka seina panna.. :?
Asi pole absoluutselt seitnte sileduses või sirguses, vaid võimalike defektide ennetamises juba ehituse käigus. Olen näinud seda "trepi"efekti. Hiljem saad süüdistada ainult iseennast koonerdamises.
Vaata selles hankes lisatud teist pilti, midagi sarnast. http://ehitus.hange.ee/hange/30648/maal ... aalritood/

Urmas
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

Külaline kirjutas: Olen näinud seda "trepi"efekti. Hiljem saad süüdistada ainult iseennast koonerdamises.
Vaata selles hankes lisatud teist pilti, midagi sarnast. http://ehitus.hange.ee/hange/30648/maal ... aalritood/
Kas tõesti suudab armeerimiskangas vajuvat seina koos hoida :scratch:
Külaline
külaline

madis64 kirjutas:Kas tõesti suudab armeerimiskangas vajuvat seina koos hoida :scratch:
No see pilt pole just kõige parem näide, liiga räige, aga tihtipeale uue maja paika loksumisel tekivad seintes pinged ja armeermisvõrk leevendab kohe kindlasti mikropragude välja tulemist.

Urmas
Kasutaja avatar
Hiid
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 105 korda
On tänatud: 84 korda

Lugemata postitus Postitas Hiid »

millega tänapäeval krohvitakse ja kui paks see kiht on?
Vanasti oli mark 8 ja paksus sent. :scratch:
mahhar
külaline

Lugemata postitus Postitas mahhar »

Kui pika aja jooksul maja nö paika loksub (võimalike pingete tekkimise periood)?

:?
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Hiid kirjutas: millega tänapäeval krohvitakse ja kui paks see kiht on?
Vanasti oli mark 8 ja paksus sent. :scratch:
Ise olen armeerinud-krohvinud kipskrohviga MP-75 või MP Classic. Rotband ja Coldband on sama, aga tunduvalt kallimad.
Normaalselt laotud seinte puhul see kiht üle 10mm tulla ei tohiks.
mahhar kirjutas:Kui pika aja jooksul maja nö paika loksub (võimalike pingete tekkimise periood)?

Üldiselt arvatakse selleks ajaks paar aastat ikka
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
Urmas
autodidakt

Kui lugeda teema pealkirja ja külalise mahharadja postitusi, siis tundub, et viimase eesmärk on mitte kvaliteet, vaid raha kokkuhoid.
Kokku saab hoida ka mujalt nagu näiteks naise fitnessi ja jõusaali arvelt. Las käib tööl-poes-laste järel jala, saab palju värkes õhus viibida, mitte higihaisus ennast higiseks ajada. Lastel jäävad pikemaks ajaks ära igatsugused maiustused nagu kommid-coca-burksid-jamuuselline. See on nende hammaste ja üldsise tervise huvides. Ja kui tahavadki kommiraha, siis võivad näiteks taarat korjata. Poisikesena sai küll maas ja põõsaste all "vedelev raha"(taara) üles korjatud ja raha vastu vahetatud. Oma õlle eelarvet ära puutu! :)
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
mahhara
külaline

Lugemata postitus Postitas mahhara »

Ikka õige, kes ei tahaks kokku hoida. Seinad on sirged ja juba pea kaks aastat seisnud ka - ilma pragudeta seni.
Kas armeervõrgu võiks panna ka pahtli sisse?

Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 6 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Manowar »

Kui on soov 3-4 korda pahteldada, siis jätke krohvimatta, jutt, et sein sirge on endale valetamine või oskamtatus seina sirgust mõõta.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
Urmas
autodidakt

mahhara kirjutas:... Seinad on sirged ja juba pea kaks aastat seisnud ka - ilma pragudeta seni...
Jajaa, kindlasti sa näed neid mikropragusid viimistlemata seinal. :) Aga , kas majas sees on selle pea kahe aasta jooksul toimunud normaalne elutegevus ehk talvel on siseruumides temperatuur seal 20* ligi?
mahhara kirjutas:... Kas armeervõrgu võiks panna ka pahtli sisse?...
Võib, aga minu jaoks on see selline riski peal värk. Müüakse ka sellist 1m laiust liru armeerimisvõrku, omadustelt nagu võrkteip, mida võiks idee järgi pahtli sisse paigaldada, kuid seal on paar "aga". Kuna see klaaskiust armeerimisvõrk on tiheda silmaga ja pealispind "libe", siis õhukese tasanduspahtliga armeerimist tehes ei pruugi nakkumine olla kõige ideaalsem. Jah, saaks paigaldada ka spets vuugipahtliga, aga see on selleks liiga kallis. Teades Aeroci poorsust ja imendumisvõimet, siis teine "aga" on selle võrgu korralikult Aeroci peale paigaldus ilma Stuck-Primeriga kruntimata seinale. Kas raatsid raha välja käia krundi jaoks?
Need on lihtsalt mõned minu uitmõtted sellel teemal.
Külaline
külaline

mahharadja kirjutas:Pole mõtet krohvida kui seinad on sirged...
Ahjaa, veel, kontrolli oma vaheseinte sirgust ikka mõlemalt poolt seina. Kui tavaliselt laotakse sein sirge-loodi ühelt poolt, siis teiselpool seina see ei pruugi teps mitte nii sirge ja sile olla. Asi on selles, et plokkidel-kividel on tehase poolt mõõtudest lubatud väikesed tolerantsid ja tavaliselt on need olemas.

Urmas
mahhar
külaline

Lugemata postitus Postitas mahhar »

Manowar, 3-meetrise rihtlatiga mõõtes on kõikuvust max kolm mm.
Kui suur lubatud viga peaks olema ületatud, et krohvima peaks?

Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

mahhar kirjutas:Manowar, 3-meetrise rihtlatiga mõõtes on kõikuvust max kolm mm.
Kui suur lubatud viga peaks olema ületatud, et krohvima peaks?

3mm on liiga hea tulemus, et tõsi olla, plokkide erinevus on sellises suurusjärgus ja rohkemgi.

Kui kõik on nii nagu väidad, pane aluspahtel L kangaga seina, tee LR+ üle ja peenpahtel kõige lõpuks, vaata ainult, et "spetsialistid" su 0 tolerantsiga seina kriiva ei pahtelda.
Sisulist vahet pole kas krohvid või pahteldad(kuna pahtliga kiviseinal krohvipinna tulemust ei saa ja kihtide arv on ikka sama), hinna vahe on väike ja tulemus, küsitav.
Viimistlus Duo OÜ
Siseviimistlus: krohvi-, maalri-, kipsitööd, põrandad, vannitubade ehitus, plaatimine, fassaaditööd.
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Kõik kurdavad, et raha on vähe, aga pole kedagi kuulnud kurtmas, et mõistust napib.
mahar
külaline

Lugemata postitus Postitas mahar »

Manowar, tule mõõda üle kui ei usu.

Välisseinad on aeroc 375 ja selle ploki mõõdud kõiguvad tegelikkuses 6-7 mm ehk palju rohkem kui tootja kinnitab. Need on mul laotud loodides siseseina järgi ehk probleem ellimineeritud.

Vaheseinad on aeroc hard ja aeroc vaheseinaplokkidest kus mõõtude erinevus on alla 1 mm.

Üks 20 aastase kogemusega maaler tahtis hakata kohe pahteldama LR+ ga, ilma võrguta.

Mina aga tahaks lasta teha lihtsalt õigesti.. :?
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

mahar kirjutas:Manowar, tule mõõda üle kui ei usu.

Välisseinad on aeroc 375 ja selle ploki mõõdud kõiguvad tegelikkuses 6-7 mm ehk palju rohkem kui tootja kinnitab. Need on mul laotud loodides siseseina järgi ehk probleem ellimineeritud.
Kui nii, siis usun, aga tuleksin hea meelega uudistama, kuna olen sellele teemale näpu andnud, kirjuta mulle privasse.
Sel juhul on sul väljastpoolt krohvimise ja armeerimisega sedapalju rohkem tööd, kuna armeersegudega on palju kehvem täita, kui MP-ga, aga see pole hetkel teema ja jätame selle kõrvale.
mahar kirjutas: Üks 20 aastase kogemusega maaler tahtis hakata kohe pahteldama LR+ ga, ilma võrguta.
Mina aga tahaks lasta teha lihtsalt õigesti.. :?
Kas kaabeldus on tehtud, et kohe pahteldama hakata ja see 20 aastat kogemust on minu silmis ümmargune 0, ilma võrguta? kas see kogemustega maaler selgitas ka, kuidas sillused armeeritakse?

Tahan lihtsalt seda öelda, et kõik näevad ühte etappi ja kogupilti mitte, lõpphind kogu kupatusele tuleb sama igal juhul ja see, mis tundub esimesel pilgul soodne, saab selgeks hiljem, et polegi nii soodne.
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Urmas
autodidakt

mahar kirjutas:... Üks 20 aastase kogemusega maaler tahtis hakata kohe pahteldama LR+ ga, ilma võrguta...
Mina küll nii julge ei ole, aga samas olen omamoodi laisk- ma ei viitsi parandusi tegemas käia ja seepärast teen kõike väikse varuga. Siiani on see ennast õigustanud.
Kas see 20 aastase kogemusega maaler on kirjaliku Lepinguga ikka nõus, kus ta kirjeldab viimistlusel kasutatavaid materjale ja annab ka VÕS-st tulenevalt garantii teostatud töödele? Küsi temalt kirjalikku Hinnapakkumist koos tööetappide kirjelduse ja kasutatavate materjalidega. Sul on vähemalt midagigi, millele jamade korral toetuda.
mahar
külaline

Lugemata postitus Postitas mahar »

Leidsin ka Aeroci enda kodulehelt info, et aeroc ei vaja seest krohvimist!
http://aeroc.ee/index.php?page=764&lang ... Viimistlus

Väljapoole planeerin üldse lihtsalt õhkvahe + kivivooder.
Kaabeldus on tehtud, toosid süvistatud, kraaninurgad paigas.

Eraldi silluste armeerimisest kuulen esimest korda. Mul muidu originaal-aeroc-sillused.

Selle maalriga pole lepingust juttu olnud, lihtne maainimene. Ütles, et teeb tubade kaupa, et teeb ühe toa ära siis vaatan kas sobib.
Külaline
külaline

mahar kirjutas:...Selle maalriga pole lepingust juttu olnud, lihtne maainimene...
No siis olen mina ikka eriline frukt- kuigi maalt, Märjamaalt, aga mulle tundmatute tellijatega teen alati kirjaliku Lepingu tööde teostamiseks. Ebameeldivad kogemused on õpetanud!

Urmas
Manowar
Ehitusguru
Ehitusguru

mahar kirjutas:Leidsin ka Aeroci enda kodulehelt info, et aeroc ei vaja seest krohvimist!
http://aeroc.ee/index.php?page=764&lang ... Viimistlus

Väljapoole planeerin üldse lihtsalt õhkvahe + kivivooder.
Kaabeldus on tehtud, toosid süvistatud, kraaninurgad paigas.

Eraldi silluste armeerimisest kuulen esimest korda. Mul muidu originaal-aeroc-sillused.

Selle maalriga pole lepingust juttu olnud, lihtne maainimene. Ütles, et teeb tubade kaupa, et teeb ühe toa ära siis vaatan kas sobib.
tsiteerin:
"Värvitavad pinnad
Kõigepealt samuti freesitud soonte ja võimalike ebatasasuste tasandamine AEROC parandusseguga ja seejärel kahekordne laustasandus pahtliga. Värvitavate pindade puhul tagab kõige vastupidavama aluspinna KIPSPAHTEL. Värvitavate pindade juures soovitame kasutada pinnatugevduskangast, mis surutakse esimese tasanduskihi pinda või liimitakse peale esimese kihi kuivamist. Kindlasti tuleks pinnatugevduskangast kasutada AEROC Element vaheseinte juures. "
Viimistlus Duo OÜ
viimistlusduo@gmail.com
53425657
Vasta