madalvundamendi soojustamine

Edson
külaline

madalvundamendi soojustamine

Lugemata postitus Postitas Edson »

Tere. Palun head nõu madalvundamendi soojustamisel.

Vundament on mõeldud kahekorruselise palkmaja jaoks, majal tuleb kivikatus. Maja on ilma keldrita (saun-suvila, aastaläbi elamiseks). Maapind on liiva-savine. Vundament on laotud kinnitambitud kruusale, ilma betoonist taldmikuta, laotud fiboplokkidest ja peale valatud betoonpõrand. Betoonpõranda all on 200mm EPS ja kile. Betooni peale tulevad laagid ja põrand (laud või parkett).

1) Kas üldse on mõtet soojustada vundamenti või piisab kui panna põrandalaakide vahele kivivill? Selle variandi puhul jääb külmasild ja ma kardan, et põrand jääb külm.

2) Alternatiivne idee on katta fibo bituumenmastiksiga (hüdroisolatsioon) + sinna peale EPS120 perimeeter plaat vertikaalselt + ka horisontaalne kiht ma sisse külmakergete vastu.

Tänan ette hea nõu eest.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Re: madalvundamendi soojustamine

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Betoonpõranda all on 20 cm EPS mis on juba minimaalne põranda soojustus.
Kui paks on betoonpõranda kiht EPS-i peal?
Ikkagi segane põranda konstruktsioon. Mis ja kuidas tulevad laagide peale. Kui põranda prussid siis teatud moel võiks soojustus vahel olla küll, põrand tuleb soojem ja külmasildu vähem. Muud juhtumid kirjelda rohkem lahti.
Edson
külaline

Lugemata postitus Postitas Edson »

Betoonplaat EPSi peal on 80 mm. Betoonplaat toetub müüridele.
Põrandatalad (laagid) on planeeritud 5cm kõrgused ja sinna ilmselt 30mm põrandalaud peale.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Hädaga pooleks paneks põrandale vahele soojustuse.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Edson kirjutas:Tere. Palun head nõu madalvundamendi soojustamisel.

Vundament on mõeldud kahekorruselise palkmaja jaoks, majal tuleb kivikatus. Maja on ilma keldrita (saun-suvila, aastaläbi elamiseks). Maapind on liiva-savine. Vundament on laotud kinnitambitud kruusale, ilma betoonist taldmikuta, laotud fiboplokkidest ja peale valatud betoonpõrand. Betoonpõranda all on 200mm EPS ja kile. Betooni peale tulevad laagid ja põrand (laud või parkett).

1) Kas üldse on mõtet soojustada vundamenti või piisab kui panna põrandalaakide vahele kivivill? Selle variandi puhul jääb külmasild ja ma kardan, et põrand jääb külm.

2) Alternatiivne idee on katta fibo bituumenmastiksiga (hüdroisolatsioon) + sinna peale EPS120 perimeeter plaat vertikaalselt + ka horisontaalne kiht ma sisse külmakergete vastu.

Tänan ette hea nõu eest.
Muidugi soojusta vundament ära. Vertikaalselt kindlasti, horisontaalselt vastavalt vajadusele (vundamendi sügavusele). Tundub, et sul on asi käpas, sest kõik, mis kirja panid on loogiline.
Vasta