Männi lihvimine

põrandad, põrandatööd
Moonu
külaline

Männi lihvimine

Lugemata postitus Postitas Moonu »

Tere
Panime suvekodu põrandale uue männilaua. Nüüd tuleks see ära lihvida, aga kuidas? Saan aru, et laenutusest on võimalik võtta mingi lihvmasin, aga millise liivapaberiga ja kas peame seda mitu korda erineva paberiga tegema? Või peaks nii väikest (15m2) põrandata hoopis taldlihvijaga lihvima?
Tegemist on suvekoduga ja briljantset tulemust ei oota, aga servad on mõnes kohas ikka natuke erineva kõrgusega, et lihvima peab.

Vastust oodates

Moonu
Renar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Renar »

Töö näeks iseenesest välja järgmine. Kõigepealt laenutusse ja laenutada trummellihvija. laenutusest saab vajalikud paberid kaasa, ja järgijäänud paberid võtavad nad tasuta tagasi. Kuna tegu uue lauaga, siis kõigepealt soovituslik üle lasta 40-se karedusega, sellega siis kõik lauad ühtlaseks, siis 60-ga 40-se jäätud sooned siledaks, ja kõige lõpus 100-se karedusega lõpulihv. kuid siis on veel üks konks. trummellihvija jätab seinaääred tegematta. Mina olen teinud seinaääri relaka alla paigaldatud lihvkettaga, sellisel juhul piisab vaid 80-se paberiga tegemisest, kuid seinaääred tuleb ennem ära teha, kui teostatakse lõpulihv masinaga, muigu jääb näha, et seinaääred eraldi tehtud. Seinaääri on võimalik teha ka drelli otsa käiva lihvtallaga, või laenutusest laenutada konkreetne masin, kuid minuarust saab kõige kiiremini hakkama relakaga. Kui veel küsimusi, siis anna aga tulla
Moonu
külaline

Oi

Lugemata postitus Postitas Moonu »

aitähh. No nii hea, et selle äärte asja ka kohe teada sai. Homme teeme proovi nii nagu soovitasid.

Tänks veelkord.

Moonu
t.
külaline

Lugemata postitus Postitas t. »

Kui tuttav enda põrandalihvimissaagast rääkis, siis tema toal olid lisaks veel nurgad ja radikaalune, mis kõik veel mingit oma lihvijat tahtsid :)

Uuest kuuselauast väike põrand on ka endal, ning seda ei lihvinud ma üldse. Siledus paistis täiesti piisav, et viimistlema hakata (kõigepealt pleegitasin, mis omal kombel valmistab pinda õlitamiseks ette), ning laudade vaheline kõrgustevahe ei häirinud (kui küünega üle libistada, siis saab aru, et väike erinevus on, aga seda ei tee ma eriti tihti).
Renar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Renar »

Aga palun, tore kui sain aidata.... :D
garmont
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas garmont »

Kui paksu kihti on võimalik mõistliku tööajaga selle trummellihvijaga maha võtta? Vana põranda lauad on igatpidi kaardus ja kummis, vaja oleks umbes 3...5 mm maha saada, et põrand sile tuleks, on reaalne?
Ints
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Ints »

5mm peaks ehk juba enne lihvimist hööveldama?
Vasta