Sauna ehitus ...
Sauna ehitus ...
Lugemata postitus Postitas copper »
Plaan ehitada postvundamentidele puitkarkass maja ~35 m3, millest ~15 m2 oleks sauna osa ja ülejäänud nö. kaminasaal (ja viilkatuse alla peaks jääma ka mingi magamise koht). Eesmärk, et maja saaks kasutada ka talvel (st. soojustatud). Vett sisse ei plaani esialgu vedada.
Räägitakse, et sellise lihtsama putka saaks püsti ~4000 eeki/m2 ...
Kas see vastab tõele?
Lugemata postitus Postitas siim528 »
Tervitades OÜ Vennased.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vmb »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
- Hiid
- Ehituspenskar
- On tänanud: 105 korda
- On tänatud: 84 korda
Lugemata postitus Postitas Hiid »
Üleval on magala 40m2
Põhja mõõdud on 6.5x8.5
Tegelike ruute on koos üsna madala katusealusega ligi 100.
See läks maksma 700 000 kanti. Sitakeerajad vanamehed ehitasid pool aastat. Nende peale läks veerand milli. Muu oli materjal ja elektri-potsepatööd. Kui ise kõik teed, siis saad oma 4000m2 tehtud hädapärast küll.
See oli mul aasta tagasi. Nüüd hinnad juba 1/3 kallinenud. Vähemalt puidul, millest mul enamus ka on.

Eelmiseks sügiseks oli asi niikaugel:

-
- külaline
plaaditud?
Lugemata postitus Postitas küsija »
-
- külaline
Nii need legendid tekivad. Tööraha moodustab lõpphinnast 40-50% aga järgmine klient küsib minu käest, et näed foorumis keegi tuleb hädapärast 4000ndega välja, miks sina kaks korda rohkem küsid.
-
- -
- On tänanud: 58 korda
- On tänatud: 63 korda
Lugemata postitus Postitas 2korda2 »
Isale sai kunagi maale sauna tehtud. Vundamendi kraavid kaevasime käsitsi, betooni tegime ka ise. Pesu ja leiliruumis on maas lihtsalt betoon, peal puitrestid. Kaminaruumis laudpõrand. Ahju ümber on tellistest ühekordne sein, mujal lihtne voodrilaud. Puitkarkass, väljas lihtne servatud laud voodriks. Katusel eterniit. Korsten allosas kividest aga lae pealt kuni üles välja (ca 3m) panime vana asbest(?)toru, mille väljastpolt mingi möksiga katsime. "Torutööd" hõlmasid lihtsalt ahju veevärgi ja 80l paagi ühendamist, lisaks väljajooksu kraani jaoks jupp, kokku ehk 4m toru. Kamina ladus isa.
Pinda on kokku ca 50 m2.
Äärmiselt lihtne lahendus, mis töötab juba 15 aastat

"You're working hard, I'm not, and in 100 years, we'll both be dead." - Wally
- Hiid
- Ehituspenskar
Re: plaaditud?
üks sosssepp siit foorumist plaatis pesuruumi põranda ja seinad ning leliruumi põranda.küsija kirjutas:Kas sa Hiid mingid ruumid lasid nagu plaatida ka, kui siis, mis selline asi ka juurde hinnast läks või tegid kõik ruumid puidust?
Ligi kuu aega nöökis. Algul ajas oksele, aga mõtlesin et sitta kahh, saunaks käib.
Hind oli midagi 12 tuhhi kanti pluss plaadid-segud, teist samapalju
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas otsija »
Või kust saaks siis plaatijat?
- Hiid
- Ehituspenskar
Ise tegemiseks ei ole paraku aega, muidui oleks ka omal ise teinud.
Varemalt on saanud ikka teha ka seda tööd.
Paraku olen nüüd muu tööga pidevas äkkes.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas otsija1 »
Jälle mina see, kes otsib plaatijat. Aga kui sa Hiid nägid, et mehest pole asja, siis miks minema ei saatnud? või kas keegi on seda teinud, et kuidas seda üldse teha, mida nagu öelda ja üldse aru saada, et ta asja ei tunne? et siis ma valmistaks ennast ette!? Ehk sul mõni pilt, et hea vaadata, kuidas ta su kena elamise ära rikkus!?Hiid kirjutas:ega nad sellepärast kõik diletandid ja õpipoisid ole, kui mulle selline trehvas.
Ise tegemiseks ei ole paraku aega, muidui oleks ka omal ise teinud.
Varemalt on saanud ikka teha ka seda tööd.
Paraku olen nüüd muu tööga pidevas äkkes.
Maarika
- Hiid
- Ehituspenskar
Paraku ei ole elu must ja valge. Kui on päevade küsimus, millal sünnib laps ja selleks ajaks peab valmis olema, siis ei ole aega enam mehi valida.otsija1 kirjutas:Aga kui sa Hiid nägid, et mehest pole asja, siis miks minema ei saatnud? Ehk sul mõni pilt, et hea vaadata, kuidas ta su kena elamise ära rikkus!?
Maarika
ideepoolest saaks pilti teha, aga ei viitsi hetkel. Nüüd juba lava ees kah. Pesuruumis olevaid valekaldeid aga pildile suht raske saada...
No kujuta olukorda, kus on 10x10cm plaadid. Tuba on ristnurkadega, aga kõikide seinte ääres jooksevad ühte pidi "porgandid" 0-25mm.

-
- külaline
Saun - puhkemaja
Lugemata postitus Postitas papa carlo »
-
- külaline
Re: Saun - puhkemaja
Saan õigesti aru, et siis 250000 ja elamiskõlblik (sauna)maja?papa carlo kirjutas:4000 kr/m2 soojustatud aastaringseks elamiseks mõeldud saun - puhkemaja ei ole kohe kuidagi võimalik. Et 30 m2 ja kõik kokku 120 000 krooni? Minu saun - puhkemaja käis ka säästuehituse klausli all ja 35 m2 sauna ehitusmaksumuseks kõikide kuludega kujunes ca 250 000 krooni. Kellel on huvi, siis võin seda ehitusmeest soovitada - iseasi, millal tal aega on. Enamikus töödest tegi ise ära, ainult ahi - kamina, korstna ja katuse tellis firmast.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu