Tere,
tean, et see teema on päris läbi nämmutatud, aga siiski pöördun Teie poole lootuses veidi nõu saada.
Lugu siis selline, et isa hakkas omal ajal maja ehitama ja oma jõudude ja mõistusega see ka püsti sai pandud, nüüd kui asi on minu õlul oleks vaja vundament ära soojustada ja ilmselt sinna juurde käib siis ka niiskustõke nagu ma aru olen saanud. Majal on betoonist lintvundament ja täiskelder mille mõned seinad sügisel ja kevadel niiskeks lähevad ja talvel härmas on.
Uurides teiste kasutajate analoogseid probleeme leidsin ma ,et sobiv lahendus võiks olla see ,kui katta vundamendi väliskülg XPS-iga ja organiseerida maja ümber trenaaž, aga kui sügavale maa sisse seda xps-i kasutada ja kas selle töö järgi ka tõesti keldriseinad enam niiiked pole?
Ette tänades!
Vundamendi soojustamine/niiskustõke
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Vundamendi soojustamine/niiskustõke
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
EPS alates 120 võid maasisse panna.
Ideaalne on kui soojustus ulatub keldri põrandani aga säästuvariant on külmumissügavuseni. Maitseasi kumb variant.
Drenaaz on siis vaja kui lahtikaevates on vesi kraavides või on uputus keldris igakevadine-sügisene nähtus. Kui ei ole siis võib ka tegematta jätta.
Tihti on põhjuseks hoopis sadeveed - suuna need palju odavamalt majast eemale ja polegi mingit veeprobleemi.
Ideaalne on kui soojustus ulatub keldri põrandani aga säästuvariant on külmumissügavuseni. Maitseasi kumb variant.
Drenaaz on siis vaja kui lahtikaevates on vesi kraavides või on uputus keldris igakevadine-sügisene nähtus. Kui ei ole siis võib ka tegematta jätta.
Tihti on põhjuseks hoopis sadeveed - suuna need palju odavamalt majast eemale ja polegi mingit veeprobleemi.
Lugemata postitus Postitas mait92 »
Tänud, aga see sadevee majast eemale suunamine tuleks siis lihtsalt pinnase kalde muutmisega vundamendist eemale või kuidas?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Võib kaldega teha, võib kasutada torusi koos immutamisega. Kuidas omale meeldib. Torud on efektiivsemad.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu