Põrandakütte kaabli samm
-
- külaline
Põrandakütte kaabli samm
Lugemata postitus Postitas külaline1988 »
Sooviksin paigaldada DEVI sarja põrandaküttekaablit 2,5m² suurusele duširuumi põrandale. Sellel duširuumil ei ole mingit muud kütet ja see asub vastu maja välisseina, seega talvel on seal üsna jahe.
Kas keegi teab soovitada mõnda kindlat Devi küttekaablit?
Ma ise arvan peaksin valima mõne võimsama kaabli, mis suudaks selle ruumi talvel soojana hoida. Aga millist nimelt? Ja millise vahega võiks kaabli vedada? Mõtlesin et seon 5mm varrastest armatuurvõrgu 10x10cm silmaga ja kinnitan plastiknipukatega selle külge küttekaabli. Siit järgmine küsimus - kas normaalsest veidi võimsamat küttekaablit tohib paigaldada 10cm-ste kaabli vahedega? Kuidas sel juhul termostaadi andur töötab? Tuleb see andur ju paigaldada kahe küttekaabli vahele ja kas see vahe ei jää liiga väikeseks? Või ehk oleks parem, kui kaabli vahed oleks 15cm-sed ja siduda hoopis 15cm-se silmaga armatuurvõrk? Kuid sel juhul võib talvel duširuum ehk liiga jahedaks jääda?
Arvestasin välja, et kui teha 10cm-ste kaabli vahedega, siis sinna kulub kuskil 12meetrit kaablit, juhul kui dušialuse alla mitte panna. Kui poes ei ole 12meetriseid (minuteada on neid 7m, siis 10m ja edasi juba 15m pikkused), siis võiksin osta 15m pikkuse kaabli ja panna kaabel ka dušialuse alla. Vbl on nii isegi parem, kuna siis kuivatab ära dušialuse alla sattunud vee. Arvestaksin nii, et kaabel ei jääks otse dušikabiini vesiluku alla, mine tea, äkki kuivatab mõni võimsam kaabel veel haisulukust vee ära..
Või võiks osta parem 10m pikkune kaabel ja teha 15cm-se kaabli vahega?
Palun andke nõu, kes sellega kokku on puutunud. Ma ei tea praegu, milline küttekaabel võiks sinna sobida. Kindlasti tahaksin ainult mõnda DEVI sarja kaablit. Teiste tootjate omi ei soovi.
Aitäh.
-
- külaline
Re: Põrandakütte kaabli samm
Unustasin enda eelmisesse postitusse lisada, et põranda valu kihi paksus tuleb 7cm.
Lugemata postitus Postitas asjalik »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui see põrandaküte jääb põhikütteks, siis minu teada Devi soovitab 18W/jm kohta. Mine Devi lehele, otsi sealt üles instruktsioonid küttekaablite kohta ja seal on absoluutselt kõik vastused sinu küsimustele, kui pikk kaabel, kui võimas, millise vahega paigaldada, kuidas arvutada vahesid, kuhu paigaldada ja kuidas paigaldada küttekaablit ja termostaati jnejne...külaline1988 kirjutas:... Sooviksin paigaldada DEVI sarja põrandaküttekaablit 2,5m² suurusele duširuumi põrandale. Sellel duširuumil ei ole mingit muud kütet ja see asub vastu maja välisseina, seega talvel on seal üsna jahe.
Kas keegi teab soovitada mõnda kindlat Devi küttekaablit? ...
Urmas
-
- külaline
Jah sellest saab duširuumi põhiküte. Põgusalt tutvusin Devi kodukal pakutavaga juba ennem siia teema algatamist. Kindluse mõttes tahtsin siit üle küsida, kuna siit võib saada väärtuslikku lisainfot neilt, kes sellega tegelevad.
Ise mõtlesin et kuna see ruum on külm, siis võiks sinna sobida deviflex DTIP-18, mille erivõimsus on 18W/m². Seega 15meetri kohta siis 270W, mis on täitsa normaalne minuarvates.
Ainult ma pole kindel, et milline vahe peaks olema loogete vahel. Kui jätta loogete vahele 15cm, kas siis võib tekkida see soe ja jahe piirkond põrandal? Ehk keegi, kellel on juba valmis põrand, milles kaabli logete vahe 15cm, võiks seda kinnitada või ümber lükata?
Postitaja "asjalik", kas oled kindel et loogete vahega 20cm ei teki seda soojema ja jahedama piirkonna efekti? Millist kaabli tüüpi sa kasutasid, kui mäletad? Ja panidki siis 20cm-se loogete vahega? Kui paks oli põranda valukiht?
Arvasin et kui teha loogete vahe 10cm-ne, siis peaks ometi kogu põrand olema ühtlaselt soe. Kuid ma pole kindel kas sellel on mõtet. Ma ei tahaks pärast kuulda tellija nurinat, et paljajalu duširuumis käies on mõni koht jahedam.
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas onu41 »
-
- külaline
Arvan et panen siiski terve põranda ulatuses 10cm vahega, et põrand oleks võimalikult ühtlaselt soe.
Kui kellgil on mõni hea nõuanne ja ta trükkida viitsib, siis võiks siia otsa edasi postitada.
-
- külaline
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- külaline
Arvasin et kui panna võimsam kaabel ja väiksem loogete vahe, siis võib see kaabel töötada näiteks enamuse ajast poole võimsusega ja külmemal ajal saab sooja juurde keerata, ehk siis et selle jaoks on varu olemas.
Hetkel ma pole kindel selles, kas panna kaabel ka dušialuse alla või mitte. Päris keelatud see minuteada ei ole. Nagu siin külaline üleeelmises postituses ära märkis, tekib dušialuse alla ülejäänud ruumist soojem keskkond, see on selge. Dušialus hakkab seisma metallraamil põrandast umbes 10cm kõrgemal. Ma arvan et dušikabiini esipaneel ei lase soojal korralikult välja minna ja hullemal juhul hakkab võibolla dušikabiini haisulukust vesi ära kuivama.
Aga see on teooria. Kuidas see päriselt on, seda teavad need, kellel niimoodi tehtud on. Kuid katsu sa neid üles leida et neilt küsida.
Parem oleks siis vist panna kaabel dušikabiini alla harvema loogete vahega ja ülejäänud vabal pinnal tihedama vahega.
Kui keegi viitsib veel siia midagi postitada, siis kogu info on väga teretulnud.
-
- Ehituspenskar
Kaabel töötab alati oma täisvõimsusega, termostaat lülitab seda ainult sisse ja välja vastavalt vajadusele. Aga ega 2,5m2 vannitoas sul eriti mänguruumi ei ole loogete vahega, umbes 10cm tulebki, sest Devi 395W kaabel on 22m pikk.külaline1988 kirjutas:võimsam kaabel ja väiksem loogete vahe, siis võib see kaabel töötada näiteks enamuse ajast poole võimsusega
-
- külaline
Valisime Deviflex 18T 270W 15m pikkuse kaablikomplekti. Panen 10cm loogete vahega ja mõned harvad looked teen ka dušikabiini alla.
Arvan et sellise loogete vahega peaks kogu põrand jääma ühtlaselt soe.
-
- külaline
Tere.270w on vähe,talvel pead üsna väle riietuja olema.Aga eks inimene õpi oma vigadestkülaline1988 kirjutas:Kaabel sai täna ära ostetud. Tänan kõiki kes siia postitada viitsisid.
Valisime Deviflex 18T 270W 15m pikkuse kaablikomplekti. Panen 10cm loogete vahega ja mõned harvad looked teen ka dušikabiini alla.
Arvan et sellise loogete vahega peaks kogu põrand jääma ühtlaselt soe.
-
- külaline
Küsiksin siia otsa edasi et mis te arvate, kas selle valatud põranda peab tingimata katma hüdroisolatsiooniga enne plaatimist? Näiteks Fibergum hüdromastiksiga? Kuskilt lugesin, et kui põranda valu sees on küttekaabel, siis on vajalik katta betooni pind hüdrotõkkega et niiskus kaablile ligi ei pääseks.
Ehk siin keegi teadjam teaks öelda, kas tavaline Aquastopi niiskustõke kõlbaks Fibergumi asemel või mitte?
Või siis põrand katta tingimata Fibergumiga ja niiskuskindlast kipsist seintele kõlbaks ka tavaline niiskustõke?
-
- Ehituspenskar
1. Miks sa siis üldse küsid nõu, kui seda kuulda ei võta, öeldi ju selgesti, et vaja 400W sellele põrandale.külaline1988 kirjutas:Kaabel pandud ja põrand valatud ... et niiskus kaablile ligi ei pääseks ... niiskuskindlast kipsist seintele kõlbaks ka tavaline niiskustõke
2. Niiskus ei tee küttekaablile midagi, sama kaablit kasutatakse ka näiteks vihmaveerennide kütteks.
3. Niiskuskindlat kipsplaati ei ole ole olemas.
-
- külaline
Ma ei tea, vbl Devi toodab ka 15m pikkust kaablit mille võimsus on 400w.
Ah ma teeksin hüdrotõkke ära - kui raske see ikka on - kallata mastiks põrandale ja see seal laiali määrida. Raha hakkab otsa saama ja seepärast otsisingi odavamaid lahendusi.
Kui niiskus pääseb kuidagi kaablile ligi ja kaablil peaks juhtuma et sellest kohast on isolatsioon rikutud kuna töömees tallus selle peal oma kirsadega põranda valamise ajal, siis võib vist märjal põrandal seisja voolu saada, kui ta nt samal ajal puudutab metallist segisti nuppu. Kui RVK on vahele pandud siis vast pääseb eluga.
Siiski otsustasin et teen põrandale Fibergumi hüdrotõkke - isegi siis kui pean selle enda raha eest ostma. Jäägu siis tavaline Aquastopi niiskustõke seinte jaoks - käib see kah. Parem kui mitte midagi. Teen kangema lahuse.
Tahtsin kirjutada "niiskuskindlam kipsplaat". Kiire oli.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Olen kogu arvanud, et kui endal mõistust napib, siis tuleks kasutada targemate abi! See ei ole üldsegi mitte häbiasi tunnistada mingil alal ennast lolliks! Kõik ei saa kõiges targad olla!külaline1988 kirjutas:Küülaline, sa ju ise kirjutasid et Devi 395W kaabel on 22m pikk. Sellise pikkusega kaabel poleks sinna ära mahtunud. See 15m pikkusega tuli välja väga täpselt.
Ma ei tea, vbl Devi toodab ka 15m pikkust kaablit mille võimsus on 400w...
Kuidas ei mahtunud? Sulle sai ju kirjutatud, et Devi kodulehel on kaabli paigaldusel sammu arvutamise kohta olemas valem. Võtsin sinu mainitud 2,5m2, võtsin sealt ära 1m2 duššialuste ja pottide arvelt ja jäi laias laastus järgi 1,5m2. Devi lehel olev valem annab sellisel juhul kaabli sammuks 6,8cm. Mis vägi keelas sul paigaldada sellise sammuga? Devi oma lehel nagu ei keela.
Edasine jutt ülaltsiteeritud postitusest ei kannata kommenteerimist!

-
- külaline
Nüüd näen et seal on kirjutatud "Diameeter 7,4mm". Varem ma ei teadnud mida see tähendab ja ei pööranud sellele mingit tähelepanu. Juba selle 10cm-se loogete vahega oli mul hirm et loogete vahed tulevad liiga väikesed ja et veel tihedamalt panna see ei tulnud mulle mõtessegi. Juba niigi kartsin et anduri pea satub kaablite vahel kaablitele liiga lähedale ja hakkab kaablit välja lülitama.
See kõik oli enne kui ma ei teadnud küttekaablitest midagi. Nüüd siis tean et seda võib paigaldada ka alla 10cm-ste loogete vahega.
Siit on näha et 22m pikkuse kaabli diameeter võib olla 6,9cm: http://ee.fheprod.danfoss.com/Product/1 ... ml#DETAILS
Niigi ostsin esialgu planeeritust võimsama kaabli komplekti ja vaid selle pärast, et poes läks väga kiireks - palju materjale oli vaja osta ja auto ootas. see komplekt oli juba poe riiulil valmis.
Eks ma siis talvel annan siia teada kas selle kaabli võimsusest piisas või mitte.
Edasi.
Tean isegi hästi et Fibergum hüdrotõke kantakse ka seintele. See on kallis materjal ja raha selle jaoks ei ole.
Põrandale tuleb Fibergumi kiht ja seintele kannan plaatide alla tavalise Aquastopi lahuse. Eks siis näis, kui kaua see sein püsti seisab. Pakun et niikaua, kuni uus omanik otsustab duširuumi ümber ehitada.
Ma siis parem ei hakka küsimagi siit foorumist selle kohta et kas lae lauspahteldus on ikka nii vajalik. Kuna köögi lae (kuskil 12m²) lauspahteldamiseks pole ka raha ette nähtud, siis otsustati pahteldada vaid vuugikohad (paberlindiga) ja ülejäänud kohad katta laevärviga otse kipsplaadi kartongile.
Ajab naerma jah.
Mind teeb kurvaks. Mina pean ju pärast aru andma kui mingi praak välja tuleb.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas pold »
Aga veetõkke puudulikkus vannitoas ei ole seda mitte. Puitmajas võid sellest mõelda lausa nagu aegpommist, accident waiting to happen, kivimajas on õnnetus ehk pisut väiksem, aga sugugi mitte parem. Puudulik veetõke on nii oluline asi, et pigem lükkaks lae värvimise ja mingid asjad edasi kuni raha koguneb.
Uuri järgmist teemat (kahju, et neid ei modereerita). viewtopic.php?f=23&t=33805&start=25#p193749
Lugemist alusta esimesest viidatud PDF failist leheküljelt 5, "Niiskete ruumide planeerimine", seal näidatakse, et terve sein ei ole märg tsoon, seega alati ei pea tervet seina veetõkkega (hüdroisolatsioon) kaitsma: http://www.mira.ee/static/files/77.plaa ... d%20EE.pdf
-
- Ehituspenskar
Üsna raske juhus, jah. Diameeter on võõrsõna ja tähendab läbimõõtu. S.t. selle kaabli enda läbimõõt on 6,9mm (mitte cm) ja kaabli painutusraadius võib olla 3x diameeter, seega mitte väiksem, kui 21mm. Raadius on ka võõrsõna ja tähendab poolt läbimõõtu.külaline1988 kirjutas:Siit on näha et 22m pikkuse kaabli diameeter võib olla 6,9cm ... poes läks väga kiireks - palju materjale oli vaja osta ja auto ootas
Aga kui auto ootas, siis muidugi.
-
- külaline
Leidsin juhuslikult oma ammuse teema siit üles.külaline1988 kirjutas:
Eks ma siis talvel annan siia teada kas selle kaabli võimsusest piisas või mitte.
Lubasin teada anda selle kohta, et kas siis sellest kaablist piisas selle duširuumi kütteks või mitte.
Ruumi kütmiseks loomulikult Ei piisanud. Kaabel on selle jaoks liiga "lahja". Oleksin ikkagi võinud osta pikema kaabli ning selle laotanud väiksemate loogete vahega. Aga ma ei teadnud seda siis.
Oleksin ma enda praeguste teadmistega tagasi tolles hetkes, siis oleksin ostnud selle võimsama kaabli, mida soovitas siin küülaline. Kuid tema soovitus tuli alles napilt pärast seda kui kaablikomplekt sai juba ära ostetud ja enam seda vahetada poleks saanud.
Praegu on see põrand lihtsalt meeldivalt soe.
Talvisel ajal on selles duširuumis jahe. Õnneks tellija selle üle ei kurda. Päris külm seal ei ole kuid soe ka mitte.
Lisakütet tellija sinna ei soovi kuna paokil ukse vahelt tuleb veidi toasooja ka duširuumi ning talle sellest piisab.
Lõppkokkuvõttes õiget nõu andsite.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 3 korda
Lugemata postitus Postitas simpson »
Enda mikrovannituppa panin 600W ruudule, mõnus nagu suvine asfalt, aga lõi plaadid lahti...
-
- külaline
Kuidas saab üks täiskasvanud inimene nii lolli juttu ajada? Kuidas sa ei teadnud kui kasvõi minu kommentaar oli kirjutatud 19.juulil ning selles oli selges eesti keeles kirjutatud ja soovitatud, etkülaline1988 kirjutas:Ruumi kütmiseks loomulikult Ei piisanud. Kaabel on selle jaoks liiga "lahja". Oleksin ikkagi võinud osta pikema kaabli ning selle laotanud väiksemate loogete vahega. Aga ma ei teadnud seda siis.
Oleksin ma enda praeguste teadmistega tagasi tolles hetkes, siis oleksin ostnud selle võimsama kaabli, mida soovitas siin küülaline. Kuid tema soovitus tuli alles napilt pärast seda kui kaablikomplekt sai juba ära ostetud ja enam seda vahetada poleks saanud.
Mis vägi sind takistas sind Devi kodukale minemast ja asja endale selgeks tegemast, kuigi kommentaari järgi ostsid kaabli alles 21.juulil?Külaline kirjutas: Mine Devi lehele, otsi sealt üles instruktsioonid küttekaablite kohta ja seal on absoluutselt kõik vastused sinu küsimustele, kui pikk kaabel, kui võimas, millise vahega paigaldada, kuidas arvutada vahesid, kuhu paigaldada ja kuidas paigaldada küttekaablit ja termostaati jnejne...
Urmas
Urmas
-
- külaline
Ma ei jõudnud selle kahe õhtuga asja päris selgeks teha. Pidin ka muid materjale netist otsima ja arvutama kulusid. Tööpäevad olid sel ajal pikad ja õhtuti jäi vast tund-paar selleks et netist infot hankida.
Aega jäi napiks. Kaabli kohta lootsin et ehk poes saan kohapeal küsida. Seal aga läks maru kiireks ja tänu sellele saigi riiulilt see valmiskomplekt võetud mida müüja soovitas.
Pole väga hullu sellest. Tellija kasutab seda põrandakütet niikuinii haruharva.
Lõppeks sai sellest peldikust, mis seal oli, maja ilusaim duširuum.
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu
- ↳ Katused, laed