Tere,
Kas 20x60 cm plaadid, võivad olla mõlemast otsast kaardus?
Plaatide defekt
siseviimistlustöödega seonduv arutelu. Siia ei postita tööotsimisi ja -pakkumisi!
-
- külaline
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 18 korda
Re: Plaatide defekt
Lugemata postitus Postitas Expert »
Võivad küll olla ja vahest ka rohkem kui 1-1,5 mm, kuna tegemist on ju keraamikaga.See sõltub kui hästi-halvasti on temperatuurid ahjudes seatud.Suvisel ajal esineb tootmises selliseid anaomaaliad päris palju, kuna suvel lastakse "praktikandid" tootmise manu.Seda anomaaliat esineb nii odavama kui ka kallima otsa plaatidel.Odavama otsa omad on reeglina IGATIPIDI mõõdust väljas
Plaatide paigaldamine ON loominguline tegevus, sõltub leidlikkusest kui hästi nad lõpuks paika saavad ja kes plaadib.
Kui ise plaatida siis iseendale annad nii mõndagi andeks, kui aga plaatija võtad tahad, et kõik need 1-1,5 mm anaomaaliad poleks silmaga nähtavad...

Plaatide paigaldamine ON loominguline tegevus, sõltub leidlikkusest kui hästi nad lõpuks paika saavad ja kes plaadib.
Kui ise plaatida siis iseendale annad nii mõndagi andeks, kui aga plaatija võtad tahad, et kõik need 1-1,5 mm anaomaaliad poleks silmaga nähtavad...

Olukord Eesti ehitusturul on "suurepärane", kuid mitte lootusetu...
-
- külaline
Re: Plaatide defekt
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kasutasin ise 20x40 Türgi päritolu plaatisid (seoses ühe teise teemaga sai siin foorumis korra ka fotode linki jagatud: https://www.dropbox.com/sh/kqafhe4vcurgtfa/IMBPxSIQdN) ja need olid samamoodi korralikult vibus.
Neid üksteise kohale paigutades ei tohiks erilist probleem tekkida. Poe sõnul pidid olema ühed enimostetud plaadid ning mina esimene, kes seda muret kurtmas käis. Endal läksid need telliskivimustrisse - plaadi kõrgeim ja madalaim koht satuvad täpselt teineteise kõrvale. Seega oli paigaldusega suuremat sorti jama, et see erinevus võimalikult ühtlane jääks. Tulemusega võis õnneks rahule jääda, seda erinevust tavavalguses ilma käega katsumata või lähemalt uurimata ei märka. Kahju on ainult paigalduseks kulunud aja pärast (see oli mul esimene plaatimine üldse).
Hiljem olen huvi pärast poes sarnases suuruses plaate uurinud ja nii mõnedki neist on praktiliselt sirged. Tundub, et sõltub plaadi paksusest - paksem plaat on tunduvalt jäigem.
Neid üksteise kohale paigutades ei tohiks erilist probleem tekkida. Poe sõnul pidid olema ühed enimostetud plaadid ning mina esimene, kes seda muret kurtmas käis. Endal läksid need telliskivimustrisse - plaadi kõrgeim ja madalaim koht satuvad täpselt teineteise kõrvale. Seega oli paigaldusega suuremat sorti jama, et see erinevus võimalikult ühtlane jääks. Tulemusega võis õnneks rahule jääda, seda erinevust tavavalguses ilma käega katsumata või lähemalt uurimata ei märka. Kahju on ainult paigalduseks kulunud aja pärast (see oli mul esimene plaatimine üldse).
Hiljem olen huvi pärast poes sarnases suuruses plaate uurinud ja nii mõnedki neist on praktiliselt sirged. Tundub, et sõltub plaadi paksusest - paksem plaat on tunduvalt jäigem.
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit