Sauna voodrilaua paigaldus
Sauna voodrilaua paigaldus
Lugemata postitus Postitas KPP »
Kuidas soovitate sauna voodrilauda kinnitada roovile, kas klambritega või peitnaeltega?
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Re: Sauna voodrilaua paigaldus
Lugemata postitus Postitas vtl »
Mina küll ei oska naela niimoodi selle õhukese voodrilaua keelekese serva lüüa, et viimane ühestki kohast lõhki ei lähe. Klambriga paigaldamine on kiire ja mugav. Vajadusel saad laua(d) hiljem ka lahti võtta ja mõne välja vahetada. Klambrid on niivõrd odavad, et mingit võitu ma laudise üldmaksumuse juures ei näe.KPP kirjutas:Kuidas soovitate sauna voodrilauda kinnitada roovile, kas klambritega või peitnaeltega?
Klambrid kinnitasin ka mitte kaasasolevate naelte, vaid pisikeste (2x16mm) kruvidega. Pisikese akukruvikaga käib see kiiremini, kui naelte toksimine.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Tegin täpselt samuti ja soovitan ka.vtl kirjutas:mitte kaasasolevate naelte, vaid pisikeste (2x16mm) kruvidega
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
... ehk minu mõte ja pealt nähtu järgi oleks kõige lihtsam-kiirem-odavam paigaldada voodrilauda klambripüstoliga(peaaegu nagu kitsad U-klambrid, 5mm laiusega), aga muidugi klambri peavad korralikud olema.

-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Põhjuseid, miks seina(osa) võiks vaja olla lahti võtta, mõtleb välja igasuguseid. Minul oli juba ehituse ajal nt. vaja ümber paigutada üks anduri juhe. Oma rumalus oli muidugi.Urmas kirjutas:Ei ole küll mingi saunaehitaja, aga lugedes neid mõtteid tekkis mul omakorda mõte, et kui klambritega(kruvidega) on hiljem võimalus kergemini neid kätte saada, siis mis eesmärgil te neid 10-15-20 aasta pärast hakkate tarvitama? Paigaldate peale lihvimist uuesti seina? Millegipärast ei usu!
Teinekord ei ole küsimus ka mitte vanade laudade taaskasutuses, vaid vaja hoopis mõned uutega asendada.
Kas Sa mõtled seda, et lüüa voordilauaklamber omakorda kinni klambri ja klambripüstoliga? Proovisin ka seda. Lausa kahte eri sorti voodrilauaklambritega - ühtede kinnitusaukude vahe oli ca 10mm, teistel ca 5mm, mõlemi jaoks oli mul sobilik püstol ja klambrid olemas. Paraku ei mahtunud kumbki püstol klambrit lööma selle voodrilauaklambri serva alla.Urmas kirjutas:... ehk minu mõte ja pealt nähtu järgi oleks kõige lihtsam-kiirem-odavam paigaldada voodrilauda klambripüstoliga(peaaegu nagu kitsad U-klambrid, 5mm laiusega), aga muidugi klambri peavad korralikud olema.
Variant on muidugi lüüa püstoliklambrid otse laua soone sisse, aga seal on ka väga vähe ruumi toimetamiseks ja klambrid tuleb lüüa nurga alla.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Jah, seda ma mõtlesin. Olen lihtsalt näinud, et nii tehakse.vtl kirjutas:... Variant on muidugi lüüa püstoliklambrid otse laua soone sisse, aga seal on ka väga vähe ruumi toimetamiseks ja klambrid tuleb lüüa nurga alla.
Urmas
Kas seina ja lae lau liitmiskohale peaks mingi vahe jätma või liistud panema?
Tänud!
Lugemata postitus Postitas skip128 »
Aitäh!skip128 kirjutas:Jäta ca 0,5 cm vahe sisse, siis pääseb õhk voodrilaua taha ka ringlema.
-
- Uus kasutaja
- On tänanud: 7 korda
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas külaline13 »
Ei ole maa saunas lähemalt uurinud, kas lauad on äkki pigem kokku kuivanud. Ei meenu ka, kas spetsialist paigalduse tehnikat kommenteeris. Nüüd teises kohas tegema hakates jäin mõtlema.
Äkki on mingi levinud reegel või praktika? Otsinguga aga ei leidnud.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Endal ehitades pisikese jätsin aga mul olid nad juba aastad oodanud kah.
Mine “Saunad, dussiruumid, vannitoad, sanitaartehnika”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu