Klassik plekk või eterniit

suvakas
külaline

Klassik plekk või eterniit

Lugemata postitus Postitas suvakas »

Tere. Ilmselt leirdatud teema, kuid siiski. Viilkatusega 60ndatel tehtud puitkarkassmaja (vintskapid on ka). Katusekatte valikul jäänud silma eterniit ja klassik profiil. Suht normaalne tundub balti laine, kuid kuidas on selle värvi püsimisega?
Klassik plekk tundub ka suht ok olevat. Äkki keegi kes on enda majale neid pannud oskab kiita või laita. Pleki puhul hirmutab võimalik klõbin, kolin, kas on nii? Kumb katusekate tuisu ja läbisadudega paremini hakkama saab.
Jään huviga vastuseid ootama.
(Rahaliselt vist pole väga vahet, hinnad lähevad kõigil ühte auku).
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Re: Klassik plekk või erterniit

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Pigem ikka Classik aga vähemalt 0,6 plekist.
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 14 korda
On tänatud: 15 korda

Lugemata postitus Postitas AHEL »

Valiksin ka klassik pleki,pural kattega.Korralikult paigaldatud ,kõik vajaminevad tihendid ja kruvid,siis ei kolise ta midagi(see muidugi oleneb ka kõrvakuulmisest)Olen kohanud ka klassikut,mida on üritatud "keerata"ja siis ei aita ka heliisolatsiooni tihend seal all.Kindlasti peab ka alus olema ideaalselt sirge,et ei tekiks plekile paigaldusel pingeid sisse ,siis võib ka "plaksuma "hakata.Vaata kindlasti oma pakkumised üle ,et mida sa ikka täpselt selle raha eest saad.Ja pleki valiks selleks ,et see näeb ka ilusam välja.
Loll pea on ikka käte jalgade nuhtlus
suvakas
külaline

Kas Toode, Ruukki või Karukatuse pakutavatel on mingeid ernevusi ka. Osad on kõrgema osad madalama profiiliga, mumb on parem. 0,6 soovitus on hea. Äitähh.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Nendest katustest, mis vett ei pea on kindlasti kõige parem kivi, siis eterniit ja edasi need plekist tükid....aluskatus peab hästi pidama, pealispinna valik on siis rohkem maitse küsimus.

taastaja
suvakas
külaline

Tere. Mis mõttes need vett ei pea. Lõhkusin see nädal osa katuslage kuni eterniidini puhtaks. Soojustuseks olev saepuru mis oli sarikate vahel oli jumala kuiv ja nagu eile pandud. Vana eterniit seejuures paigaldatud jube prostalt - nurki polnud lõigatud, tõrvapapi roovituse ja eterniidi vahel samuti pole. Millised on siis need vettpidavad katusekatted???
Mis on klassikul häda- kuidas ja kus kohast ta siis läbi sajab?
Kivi jääb antud oludes raskeks - juba konsulteeritud.
suvakas
külaline

Küsiks veel korstnapitsi kohta. Kui silikaadile punasest (millisest täpselt?) tellisest vooder sisse teha, ja korralik betoonmüts või plekimäng peale kas see on ok. Ühele tuttavale tehti Lode (tästellis täpset marki ei tea)tellisest, voodriga ja pärast õlitati kivid väljastpoolt ära. Mingi aeg on kestnud ilusasti. Mis see parim variant on.
Samas tänaval ringi vaadates, siis uus silikaat laguneb hirmsasti. Samuti olen näinud punasest kivist korstnaid mis paari aastaga pudenevad nii et jube hakkab. Samotist nagu ei jõua tervetpitsi tegema hakata?
enrico-
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas enrico- »

Kui klassikut valid, siis mina eelistaks madalama "valtsiga" profiili (oleme mõlemaid paigaldanud, nii toote kui karukatuse omi). Madalam "valts" istub tugevamalt kinni. Kui õigesti mäletan, siis Karukatusest tuli see madalam.

Ise valiks kindlasti klassiku. Lisaks saab klassikul esimese serva stardipleki taha väänata, täpselt nagu Valtsi puhul. Nii jääb mulje justkui õigest Valtskatusest. See tootjapoolne ettenähtud katusekruvi räästa servale ei ole kaunis lahendus.
Plekimees
külaline

Lugemata postitus Postitas Plekimees »

Mina valiks valtspleki.
Ma väga ei mõista neid klassiku panijaid- tavalise eramaja katuse puhul tuleb hind samasse auku. Lisaks need kruvid ja kummalised liistud....njah.
Külaline
külaline

suvakas kirjutas:Tere. Mis mõttes need vett ei pea. Lõhkusin see nädal osa katuslage kuni eterniidini puhtaks. Soojustuseks olev saepuru mis oli sarikate vahel oli jumala kuiv ja nagu eile pandud. Vana eterniit seejuures paigaldatud jube prostalt - nurki polnud lõigatud, tõrvapapi roovituse ja eterniidi vahel samuti pole. Millised on siis need vettpidavad katusekatted???
Mis on klassikul häda- kuidas ja kus kohast ta siis läbi sajab?
Kivi jääb antud oludes raskeks - juba konsulteeritud.
Kui peremees eterniidiga igati rahul on siis, mis häda sunnib seda" plekist eterniiti" vastu vahetama? See ei pruugi sugugi olla, antud olukorras, parem.
Kui vahetate või lisate ka katuse vahetuse käigus soojustuse marki , siis olukord nende nimetatud katusekatete all ei pruugi sugugi enam sama soodsaks jääda.
Et asi toimiks...peaks siis just selle vett pidava kihi sinna alla paigaldama :idea:

taastaja
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets

No ei saa mina aru,mis moodi see vihm plekist läbi läheb,kui keegi viitsib ,äkki teeb näidis katuse,nõuetekohase paigaldusega ja ma siis vihmase ilmaga tuleks vaatama ,kuidas vesi seal katuse all jookseb.
Külaline
külaline

AHEL kirjutas:No ei saa mina aru,mis moodi see vihm plekist läbi läheb,kui keegi viitsib ,äkki teeb näidis katuse,nõuetekohase paigaldusega ja ma siis vihmase ilmaga tuleks vaatama ,kuidas vesi seal katuse all jookseb.
Arvad siis, et vesi tuleb plekist läbi ?:lol: Algajal meistril pole selle pärast küll mõtet oma aega raisata, et seda vihmaga kuskile ootama minna. Tõsi, on ka seda nähtud, et äsja tehasest tulnud plekil on auk sees olnud...
Katuse tegelikud veepidavustnäitajad ei pruugi kahjuks välja tulla ainult mõnel sombusel päeval...

taastaja
Plekimees
külaline

AHEL kirjutas:No ei saa mina aru,mis moodi see vihm plekist läbi läheb,kui keegi viitsib ,äkki teeb näidis katuse,nõuetekohase paigaldusega ja ma siis vihmase ilmaga tuleks vaatama ,kuidas vesi seal katuse all jookseb.

Tee valmis ja pane sinna sulalumi peale. Profiilplekk on paras pa*k.
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets

Kas arvate ,et ma pole näinud sulalumega katust ja siiani ükski nõuetekohaselt paigaldatud katus pole läbi lasknud.Kuid kui profiilplekil pannakse korstna taha 200 mm plekk,siis on küll võimalik,kuid see pole enam nõuetekohane paigaldus.Ja kui valts katused teha silikoniga siis ei pea ka see vett,siis on ta ju võrreldav profiilplekiga.Nii et pole neil plekk-katustel häda midagi kui oskad paigaldada.
Plekimees
külaline

AHEL kirjutas:Kas arvate ,et ma pole näinud sulalumega katust ja siiani ükski nõuetekohaselt paigaldatud katus pole läbi lasknud.Kuid kui profiilplekil pannakse korstna taha 200 mm plekk,siis on küll võimalik,kuid see pole enam nõuetekohane paigaldus.Ja kui valts katused teha silikoniga siis ei pea ka see vett,siis on ta ju võrreldav profiilplekiga.Nii et pole neil plekk-katustel häda midagi kui oskad paigaldada.
Jah, toimivad, aga ainult tänu kilele seal all.

Silikooniga on tegelikult nii, et seda ei tohi üldse pleki juures kasutada kuna see sisaldab äädikhapet.
Valtside vahele pannakse Abratex õli või M82-te. Kasutaja Robi1 keedab ka ise midagi kokku.

Ma ei näe profiilplekil sp mõtet, et hinnavahe on nii väike võrreldes korraliku valtsplekiga. Kahjuks/õnneks on oskajaid mehi lihtsalt liiga vähe. Harva näeb Eestis üdini õigesti tehtud valtsplekk-katust.
Kasutaja avatar
Robi 1
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 190 korda
On tänatud: 220 korda

Lugemata postitus Postitas Robi 1 »

Seda imestan mina ka, et minnakse hõlpsalt libedale teele ( kruvid, needid, silikoon ) ja lõpptulemus võib tulla sama kallis, mis valts. Aga vastu peab kordades vähem ja mõne vana maja ilme on aastateks rikutud.
AHEL
Ehitusspets
Ehitusspets

Valtside vahele pannakse küll jah aga kui neel tehakse ühekordse valtsiga ja ääred silikoniga kinni pannakse siis mis kvaliteedist me siin räägime.
Külaline
külaline

Võta pakkumine Ruukkist ja kuskilt veel. Ruukki Klassik on teistest (Toode, Karu vms) erinev. Räästa tagasipöörded jne.
Kahe pakkumise pealt saad juba aimu mis ja kus. Mida täpselt pakutakse, mis on erinevused jne. Saad võrrelda ka komplektsust.
Aga 0,6 on jah, hea soovitus.
Külaline
külaline

Plekimees kirjutas:
....... Harva näeb Eestis üdini õigesti tehtud valtsplekk-katust.
Kas meil siis näeb kuskil mustvalgel ka seda kuidas meie, üdini õige, valtsplekk-katus välja peaks nägema? ...ja kui seda pole, kus näeb üdini õigeid sõlmelahendusi mujal?

taastaja
Plekimees
külaline

Külaline kirjutas:
Plekimees kirjutas:
....... Harva näeb Eestis üdini õigesti tehtud valtsplekk-katust.
Kas meil siis näeb kuskil mustvalgel ka seda kuidas meie, üdini õige, valtsplekk-katus välja peaks nägema? ...ja kui seda pole, kus näeb üdini õigeid sõlmelahendusi mujal?

taastaja

Taastaja, tehti ju EVS-902-ed ;)
Aga jah, igal maal on omad eripärad. Minule meeldib Soome versioon, Rootsi lollustest ma ei saa aru.
Ma usun (või tahaks uskuda), et Sinu katustel neid õigeid lahendusi näeb. Ka mina proovin alati nii teha...
Külaline
külaline

Ausalt, pole kursis ega lugenud :( ma rohkem amatöör. :lol: Soome norme nagu tean, aga ega nad ise ka päris 100% sellest kinni ei hoia...Rootlastel on parem(karmim)vanadele hoonetele algupärasemat ilmet anda e nõuavad rohkem tahvelpleki paigaldamist. Saksas on hoopis lihtne...klassiku spetsid lööks seal kindlasti laineid :yahoo:

taastaja
suvakas
külaline

Tere. Tore et valtsplekimehed siin nii tõsiselt sõna võtavad. Põhjendan natuke oma valikuid. Klassik plekk ja Balti laine eterniit said valikusse võetud eelkõige paigaldusmugavuse ja kiiruse tõttu. Valtsplekk katus oleks ilmselgelt parem valik, kuid minu ja ilmselt paljude teiste majaomanike mure on selles, et kust saada korralik plekimees (teie oma vaidlus siin küll erilist entusiasmi ei tekita). Isegi kui saan normaalse plekimehe, siis ilmselgelt igal normaalsel tegijal mistahes ehitusvaldkonnas on järjekorrad. Kuna ehitus on plaanitud suvel nagu paljudel teistelgi siis ilmselgelt teeb see asja veel keerulisemaks. Kujutan ette et lihtsama ermaja katuse (viilkatus ca 45 kraadi ja kaks vintskappi, 150 ruutu) plekitööd teeb kahe kolme päevaga ära, kui kasutada klassikut - valtspleki kohta mul puudub info.
Kui rääkida hindadest siis klassiku materjali maksumus hästi üldiselt sellises suuruses maja puhul on sõltuvalt tootjast 2-3 tuhat. (PUR). Valtspleki materjali maksumus ilsmelt tuleb odavam või samas suurusjärgus, aga kui suur on tööraha?

Plaanis on olemasolevatel sarikatele 5x10 peale lasta, et sarikad saaks sirgeks ja soojustust rohkem, siis tuleks ilmselt isoveri kõige tavalisem tuuletõke, tuulutusliist 2,5 cm, mittehingav aluskate (see üheltpoolt karvane, uuesti liist 2,5 ja siis roov 25x100. ( sarikate vahe on kohati üle meetri vbllla peaks kasutama paksemat roovi?) Kas taastajale sellinne konstrui sobiks? Seespoolt oleks sarikate peal kas osb või laudis, sellepeal aurutõkkepaber, siis 5 villa ja lõpuks kips ja kohati laudvooder.

Eterniidipooldajaid hetkel nagu polegi. Ons tõesti nii vilets. Eterniidi müüjad väidavad et eterniidi alla ei teki kondenssi. Katuslae puhul tundub see päris kasulik omadus olevat??
Külaline
külaline

Päris kahju jah, et usaldust ei ärata...ma tegelikult nii lootsin, et ...oleme vähegi normaalsed....vähemalt räägime veel kohalikus keeles :lol:
Kas klassik on tõesti nii kallis! ? :mrgreen:

taastaja
Plekimees
külaline

Valtspleki materjalid lähevad maksma ca 2000 euri. Tööd kestavad samuti 2-3 päeva sellise katuse puhul.
Paigaldus maksab vastavalt mehele, kui kalliks keegi ennast hindab. Tihti võib juhtuda nii, et oskajad mehed on odavamad, kui pläkkisepad, sest oskajad teevad lihtsalt kiiremini.

Kui on huvi, siis lisa siia katusest pildid ning mõõdud ja ma ütlen kohe ära, palju töö maksma läheb.

Plekist veel nii palju, et kõige õigem on teha valtsplekk-katus DX53 tsinkplekist ja see hiljem värvida- saab kõige vastupidavama tulemuse.

Taastajale: tegelikult pole ma Eestis mitte ühtegi valtsplekk-katust teinud, see eest on Helsinkis ja mujal Soomes neid tuhandeid ruutmeetreid.
Rootsi variant tundub paras jamamine: neelud, vannid jms.
taastaja
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 12 korda
On tänatud: 20 korda

Lugemata postitus Postitas taastaja »

Plekimees kirjutas:
Plekist veel nii palju, et kõige õigem on teha valtsplekk-katus DX53 tsinkplekist ja see hiljem värvida- saab kõige vastupidavama tulemuse.

Taastajale: tegelikult pole ma Eestis mitte ühtegi valtsplekk-katust teinud, see eest on Helsinkis ja mujal Soomes neid tuhandeid ruutmeetreid.
Rootsi variant tundub paras jamamine: neelud, vannid jms.

Seni, kui mõõte ootad räägime muust...

Rootsi variant neelust. Kas seda pidasid silmas. ..ja mis on vann?

Meil on praegu saadaval Ruukki TSP plekk. Vahest pehmem, kui 53.
Manused
rootsi mall.jpg
rootsi mall.jpg (95.93 KiB) Vaadatud 5888 korda
ärge sõimake,aidake mind.
Vasta