Ahi, Korsten ja muu astrofüüsika.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Re: Ahi, Korsten ja muu astrofüüsika.

Lugemata postitus Postitas motamees »

madis64 kirjutas:
motamees kirjutas:Paku mida tahad, see on sinu arvamus.
Mina oma arvamuse juba avaldasin, nii korstna suhtes kui ka sinu vaidluste suhtes.

Minu kodune telliskorsten on VÄHEMASTI 4 korda põlenud ...
Ma küsisin sinult kui oma ala professionaalilt otsese küsimuse, vastuseks on ümmargune häma - eks igaüks teeb omad järeldused ise :hello:
Ma arvasin juba ennem, et ei vastagi sulle enam. Sa aga oskad kohe nii salvata, et peab vastama.
Sa isegi ei oska lugeda mu teksti. Ma ju vastasin sulle, oma kogetut.
Ma üritan pidevalt põhjendada omi mõtteid ja toon näiteid. Paberites ma eriti ei tuhni. Sulle aga meeldivad paberid, olgu seal kasvõi vale. Vaata üle paberite, elu ennast. Eks siis suhtleme rohkem.
.
Tel 5o9279o
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

motamees kirjutas:Vaata üle paberite, elu ennast. Eks siis suhtleme rohkem.
Elus ju asi ongi - nimelt eluspüsimises, mille aluseks seni on raha teenimine. Korstnamüüja ja -ehitaja püsib elus sellega, et suudab kliendile müüa oma lahenduse kui kliendile sobivaima. Lahendusi on tavaliselt enam kui üks, nii et mõni tegija jääb paraku alati rahast ilma.

Tagadi aga korstnavaliku juurde - kliendil on valik tüübikatsetused läbinud s.t. CE märgistusrga eeldatavalt Euroopas piisavalt ohutuks tunnistatud tehasetoote ja kohapeal käsitööna valmiva üksiklahenduse vahel, tasuta ei ole neist kumbki.

Tehasetoodet katsetatakse tüübikinnituse andmisel ilmselt ka normaalolukorrast erinevatel avariitingimustel ning sertifikaadi saamiseks peab tehas tõendama ka tootmisprotsessi jälgimise (monitooringu) tõhusust s.t. on olemas mingigialus eeldada, et sulle poest müüdav konkreetne toode vastab tema sertifikaadil kirjatud tulemustele.

Käsitöö puhul aga võtab korstnameister "mingeid kive", tembib "mingit segu" "mingil viisil" (kes saviga, kes tsemendiga, kes jumal teab millega) ja laob korstna üles.

Tõmbavad need lahendused ilmselt mõlemad (tööolukord), suuremad erinevused ilmnevad ilmselt avariiolukorras (korstnapõleng) - et kas laguneb põlengu läigus ära või mitte ja kas on põlengujärgselt võimeline nõuetekohaselt töötama või mitte (kas lõõris on sisevooder põlengu tagajärjel pragunenud või mitte). Kui on pragunenud, peab lahendusepakkuja oskama kliendile ka selgitada, kuidas toimub algse töövõime taastamine.

"Paberitega toote" tootjal peavad need vastused (toote kestvus avariiolukordades ja töövõime taastamine peale avariiolukorda) olemas olema, käsitööline saab viidata paremal juhul oma "neli korda põlenud ja ikka töötavale" korstnale, kuid klient ei osta ju mitte seda korstent, vaid oma korstent konkreetsel juhul kadutatavatest kividest, segudest ja tööoskustest.
Interneti andmetel - otsudes näiteks "chimney fire" järgi mulle küll mingit veendumust ei teki, et telliskorsten garanteeritult ka ühe põlengu oma terviklikkust ja töövõimet säilitades üle elaks.

Et pika jutu kokkuvõtteks - tellijana arvestaksin ma uue korstna valikul igal juhul põlengujärgse põhjaliku remondi vajadusega, mille töömahukus ja maksumus on erinevate lahenfuste puhul erinevaf.

Selline on "elu" nii nagu mina seda kliendi mätta otsast näen :hello:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kas ka ahju ostad vaid tehases toodetu?
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Kas ka ahju ostad vaid tehases toodetu?
Milleks se "vaid" - ma ju kirjutasin eespool, et kui mul tuleks tulevikus korstent tellida, siis telliskorstna positsioon on nõrgapoolne (minu jaoks) :scratch:

Kuid iga otsus on tehtud alles siis kui kokkulepe sõlmitud.

Ahju valik on täiesti omaette maailm, kus mulle kahjuks "tehaseahjude" kontseptsioon (väiksed kolded, hall või plaaditud viimistlus) juba vastukarva on, nii et seni on nii pliit kui ahi pottidest tellitud saanud (tellisahjud ei imponeeri ka miskist otsast).
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

Nostalgia on ilus asi, aga aeg võtab oma. Vaadates arenguid ahjunduses, siis ei saa märkamata jätta ka pisiasja, et telliskorstnad tingimustega enam kaasas käia ei jõua. Liiga inertsed.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Kas ka ahju ostad vaid tehases toodetu?
Unustasin veel lisada peamise - ahi on oma loomult küttesüsteemi "kergestivahetatav komponent" ( vana välja, uus asemele - luhvtita ainult sajalisi) nii et tema valikul tehtud vea parandamine põhjustab suuremat hävingut ainult tellija rahakotile.

Korstna vahetamise peale ei taha aga ilmselt ükski tellija isegi mõeldagi.

Nii et valikul tehtava otsuse kaalukategooriad on nende toodete puhul täiesti erinevad.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kui me räägime ikka põhikütte ahjudest (1500+ kg.) ja "keskmise" eramu korstnast siis rahakotile ja töömahule mõeldes vahetaksin küll pigem Motamehe soovitatud korstnalahenduse (tellis toas ja isokern külmas osas) samasuguse vastu välja mitte ahju.
Kui palju su kodune ahi kokku maksis? Kas CE märk on et ohutu või nii?
http://www.schiedel.ee/fileadmin/data/e ... i_2014.pdf

Tellistest puhta vuugiga laotud küttekollet ka mina omale koju keeldun "tekitamast" aga kui mul tuleks kiiks et tahan täielikult ahjuküttele üle minna siis tellistest ahju ehitaksin küll. Lihtsalt hinna ja "saadava" suhe on mulle sobivam võrreldes tehaseahjudega.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar

rokikas kirjutas:Kui me räägime ikka põhikütte ahjudest (1500+ kg.) ja "keskmise" eramu korstnast siis rahakotile ja töömahule mõeldes vahetaksin küll pigem Motamehe soovitatud korstnalahenduse (tellis toas ja isokern külmas osas) samasuguse vastu välja mitte ahju.
Kui palju su kodune ahi kokku maksis? Kas CE märk on et ohutu või nii?
http://www.schiedel.ee/fileadmin/data/e ... i_2014.pdf

Tellistest puhta vuugiga laotud küttekollet ka mina omale koju keeldun "tekitamast" aga kui mul tuleks kiiks et tahan täielikult ahjuküttele üle minna siis tellistest ahju ehitaksin küll. Lihtsalt hinna ja "saadava" suhe on mulle sobivam võrreldes tehaseahjudega.
Igaüks meist teeb oma valikud ise - kellele ema, kellele tütar.

Minu ahi maksis täpselt niipalju, et materjalide eest sai tasutud ja meister jäi rahule. CE märgist asendab minu jaoks edukalt ahju pass ja sinna kirjatud meistri kutsetunnistuse number.

Seda, mida CE märgis tähendab, võid ju internetist lugeda - seal peaks infot piisavalt leiduma.
Vasta