Tere.
Kütan pelletikatlaga ja alumisel ning ülemisel korrusel on kapp, milles on mitmed voolikud (sisse ja väljaminev vesi siis). Milline on normaalne näidikute vahemik? (Netist lugesin, et pealevoolu temepratuur ei tohi kunagi ületada 40 kraadi.
Lisan siia samuti lingi, kus on pilt näidikutest jms (parempoolne on ülemine ja vasak alumine korrus)
Kui palju näidud üksteisest erineda võivad?
Kas ma saan õigesti aru, et seal kus torud lõppevad on veel mingi õhutamise osa? Kas sellega saab reguleerida samuti midagi või on ainult õhu väljalaskmise need mõeldud ja miks neid üldse 2 on?
Kas kuskilt on võimalik alla laadida tasakaalustamise õpetust või kuidas antud süsteemi puhul tasakaalustamine peaks välja nägema?
Ja teine küsimus on katla kohta, mis on samas kohas. Nimelt mida see näidik seal katla peal näitab (wattid/kraadid, bar)? Seal on 1 punane ja 2 musta seierit.
Ja katla taga on üleval mingi punn. Milleks see hea on? (Kas see võiks olla näiteks katla rõhu andur? Kas sealt läheb ainult signaal välja või suure rõhu korral tuleb sealt samuti välja vett?)
Link piltide juurde:
http://public.fotki.com/Raaper/katel/
Vesipõrandakütte näidikud ja katel
küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Re: Vesipõrandakütte näidikud ja katel
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Temperatuur pealeminevale torule pannakse paika kütteprojektiga. Kui see puudub siis ise paned nii, et maja oleks soe. Soovitavalt on pealemineku temperatuuriks nii madal kraad kui võimalik, üle 45 ei ole soovitav kui projekt ei näe ette teisiti. Kui kõik soe siis pealemineva ja tagastuva temperatuuride vahe võib olla 3-8 kraadini olenevalt süsteemist. Kui mõni ring on just avanenud siis võib temperatuuride vahe suurem olla ca 30 min jooksul. Kollektorite otstes automaat õhutid, neid pole vaja näppida teevad ise õhutuse ära kui vajadus. Miks vajad tasakaalustamist, seleta lähemalt milles probleem? Katla manomeeter näitab pealemineva vee temperatuuri ja süsteemi rõhku, seal praegu 1,5 bar mis on igati normaalne. Mis katel sul on?
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
Lugemata postitus Postitas Raaper »
Jah kütteprojekti ei ole kuna ilmselgelt on see tehtud tuttavate tuttavate kaudu, kes kõik on tublid ehitusmehed aga pabereid ei tooda.
Katel töötas mingi aeg ilusasti aga kuna enne kasutati puitkütet ja siis otsustasime ümber ehitada süsteemi pelletitele tuli akumulatsioonipaak ringist välja võtta. Selleks pandi vahepeale eraldi toru(võimalik kraanist keerates siis valida, kas on taga või mitte) ning nüüd soojendab katel otse põrandaringi.
Toru vahetamise ajaks lasti ilmselt vesi välja ja pärast kui kõik jälle tööle pandi temperatuur toas üle 16 kraadi ei tõusnud. Tsirkulatsioonipump oli tulikuum käega katsudes ning ainuke koht kust ma oskasin ise temp lisada oli tubadest reguleerides, SmartComfort elektroonilisest temperatuuri reguleerimisest min ja max temp mängida ja pelleteid juurde visata. Pelleteid kulus mehejagu aga toas temp oli ikka 16. Siis arvati, et õhk süsteemis sees ja vett liiga vähe. Noh see aitas aga ma ei saanud jälle ise juures olla ning õppida.
Vee lisamine jahutas vähemalt tsirkulatsioonipumba maha.
Ma nüüd püüangi aru saada, mismoodi süsteem toimib, et järgmisel korral teaks juba ise viga otsida. Räägiti, et nad õhutasid nii katla juurest kui tubadest jaotuskollektorite juurest.
Katla marki ei tea. Pidavat jälle olema väga hea katel, kõik kiidavad ja keegi neid kuskil valmistab ise aga ma ei oska öelda kas see üldse poodides ametlikult müügis on. Igatahes töötas ta hästi...kuni vesi ringluses oli. Aga panin pildi ka üles, äkki mõni teadja tunneb ära.
Katel töötas mingi aeg ilusasti aga kuna enne kasutati puitkütet ja siis otsustasime ümber ehitada süsteemi pelletitele tuli akumulatsioonipaak ringist välja võtta. Selleks pandi vahepeale eraldi toru(võimalik kraanist keerates siis valida, kas on taga või mitte) ning nüüd soojendab katel otse põrandaringi.
Toru vahetamise ajaks lasti ilmselt vesi välja ja pärast kui kõik jälle tööle pandi temperatuur toas üle 16 kraadi ei tõusnud. Tsirkulatsioonipump oli tulikuum käega katsudes ning ainuke koht kust ma oskasin ise temp lisada oli tubadest reguleerides, SmartComfort elektroonilisest temperatuuri reguleerimisest min ja max temp mängida ja pelleteid juurde visata. Pelleteid kulus mehejagu aga toas temp oli ikka 16. Siis arvati, et õhk süsteemis sees ja vett liiga vähe. Noh see aitas aga ma ei saanud jälle ise juures olla ning õppida.
Vee lisamine jahutas vähemalt tsirkulatsioonipumba maha.
Ma nüüd püüangi aru saada, mismoodi süsteem toimib, et järgmisel korral teaks juba ise viga otsida. Räägiti, et nad õhutasid nii katla juurest kui tubadest jaotuskollektorite juurest.
Katla marki ei tea. Pidavat jälle olema väga hea katel, kõik kiidavad ja keegi neid kuskil valmistab ise aga ma ei oska öelda kas see üldse poodides ametlikult müügis on. Igatahes töötas ta hästi...kuni vesi ringluses oli. Aga panin pildi ka üles, äkki mõni teadja tunneb ära.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 16 korda
- On tänatud: 13 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Veikko »
Kes sul selle süsteemi ringi tegi las tema siis paneb ka ta korralikult tööle. Kas nüüd siis toimib või ikka ei tööta.
Gaasitööd, küttesüsteemid, veevarustus. Müük, paigaldus, hooldus, remont. http://www.novire.eu/ novire@novire.eu +372 5810 3282
Lugemata postitus Postitas Adlolf »
Tere.
Võta paber ja vildikas ning joonista skeem kus ja mis seal katlaruumis on. Meile oleks abiks pildid (suurplaan, sõlmed, toru mis lisati).Raaper kirjutas:Jah kütteprojekti ei ole kuna ilmselgelt on see tehtud tuttavate tuttavate kaudu, kes kõik on tublid ehitusmehed aga pabereid ei tooda.
Ma nüüd püüangi aru saada, mismoodi süsteem toimib, et järgmisel korral teaks juba ise viga otsida.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu