Parandaks töökohta

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
akulaadija
külaline

Parandaks töökohta

Lugemata postitus Postitas akulaadija »

Tegelen alalisvoolul töötava süsteemiga erafirmas- nimelt akude laadimisega. laadimise kontrollahelad on nii vanad, et peaks uuendama (jätkatud, kuskile vahele jäänud, jne.) leidsin mingid veneaegsed juhtmekomplektid: 20 meetrit kahesoonelist ja 10 meetrit kolmesoonelist+ 5grammi isoleeri pakendis. Huvitab, mis läbimõõduga need BBG (vee vee gee- vene keelne tähistus) on. Vaskjuhtmed on. Kiudjuhtmed (0,75 hakkaksid alla vajuma, kuid need peaks ilusti seintel ja ühenduste vahel seisma :D = rats.
Niisiis, mis nende läbimõõt on, mina ütlen, et 1,0 kuid paarimees, et 0,75 ?
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänanud: 8 korda
On tänatud: 109 korda

Re: Parandaks töökohta

Lugemata postitus Postitas vtl »

akulaadija kirjutas:Tegelen alalisvoolul töötava süsteemiga erafirmas- nimelt akude laadimisega. laadimise kontrollahelad on nii vanad, et peaks uuendama (jätkatud, kuskile vahele jäänud, jne.) leidsin mingid veneaegsed juhtmekomplektid: 20 meetrit kahesoonelist ja 10 meetrit kolmesoonelist+ 5grammi isoleeri pakendis. Huvitab, mis läbimõõduga need BBG (vee vee gee- vene keelne tähistus) on. Vaskjuhtmed on. Kiudjuhtmed (0,75 hakkaksid alla vajuma, kuid need peaks ilusti seintel ja ühenduste vahel seisma :D = rats.
Niisiis, mis nende läbimõõt on, mina ütlen, et 1,0 kuid paarimees, et 0,75 ?
Mul on siin rullis PPJ kaablit - huvitav, mis läbimõõduga see on?

Teiste sõnadega - ВВГ on üldine nimetus PVC isolatsiooniga kaablile, mida võib leiduda igasuguse soonte läbimõõdu ja arvuga.
http://elektroas.ru/rasshifrovka-kabely ... breviatura
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Äkki paarimees mõtleb ristlõiget ja sina läbimõõtu? Juhtmetel räägitakse tavaliselt ristlõike pindalast, mitte diameetrist.
akulaadija
külaline

Ristlõike pindala me mõlemad mõtlesimegi, mingi paberitükk oli ka pakendis , sealt mark, aga mingit mõõtu polnud, ka läbimõõduga oleks ise arvutanud. Need on need komplektid, mis kooperatiivi ehituspoodides müüdi vene ajal, kile lint ümber rullitud.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

akulaadija kirjutas:...Need on need komplektid, mis kooperatiivi ehituspoodides müüdi vene ajal, kile lint ümber rullitud.
Vene keelt tönkad? Selle kaabli elueaks loetakse umbes 30 aastat, mis hakkab lähikümnendil läbi saama. Seda, millal ta ostetud ja kui kaua lõppude lõpuks seisnud on, ei tea keegi. Nagu ka veneaja lõpu kvaliteeti.
Kui see kusagil paigas oleks, siis ehk ei kiirustaks vahetama, aga uut paigaldist mina sellise jamaga ei ehitaks. Võimalik, et isolatsioon on veidi rabedamaks muutunud, ei talu painutamist vms.

http://kabel-vvg.ru

Срок службы и цены
Кабель ВВГ является достаточно долговечным, его срок службы составляет приблизительно тридцать лет
akulaadija
külaline

Suured tänud vastajatele, eriti vtl-le eks meil see keskkond natuke happeline ka, ei teagi mida kasutada, PPJ 1,5-ne on vist kõige peenem, kuid see ei mahu meil igast avast läbi- juba proovisime. Ja muud kahesoonelist ei tule ka pähe, voolud on kuni 36-e voldini.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

akulaadija kirjutas:voolud on kuni 36-e voldini.
Nojah, 36V on tugev vool muidugi.
36amprinepinge
külaline

Lugemata postitus Postitas 36amprinepinge »

akulaadija kirjutas:Tegelen alalisvoolul töötava süsteemiga erafirmas- nimelt akude laadimisega.
akulaadija kirjutas: voolud on kuni 36-e voldini.
kuidas siis elu on teil seal erafirmas? ülemus on oma tarkade inseneridega rahul ja puha?
akulaadija
külaline

Kuule 36 amprinepinge- õpi enne lugemine selgeks ja siis alles kirjutamine, muidu ei tea sa ise ka mida kirjutad. A ja E tähed on erinevad! Katsu veelkord lugeda!
Ampreid muidugi tuleb rohkem, kuid pinge ei ole suurem, kui 36 V.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Üldiselt pole mõtet väga viriseda. Küsimusele vastati samamoodi nagu ka küsiti. Kui volt ja amper segi ajada siis pole ka mõtet rohkem palju seletada. Kui see volt ja amper lõpuks selge on siis saab edasi seletada. Ime, et pole veel viimase aja lollide uudistega kaasa mindud. Kui räägitakse, et oli maavärin magnituudiga 7 siis võiks ju öelda, et seinakontaktis on pinge amplituudiga 230. Minu jaoks kõlavad mõlemad napakalt aga tode esimest varianti miskipärast kasutatakse.
36amprinepinge
külaline

akulaadija kirjutas:Kuule 36 amprinepinge- õpi enne lugemine selgeks ja siis alles kirjutamine, muidu ei tea sa ise ka mida kirjutad. A ja E tähed on erinevad! Katsu veelkord lugeda!
Ampreid muidugi tuleb rohkem, kuid pinge ei ole suurem, kui 36 V.
aitäh õpetuse eest! sinu postis oli voolutugevus 36 volti. seal ma ei tuvastanud kuskil ei A-d ega E-d.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Kuulge härrased, jätke jauramine. Kõnekeeles on elektrit ja sellega seonduvat ikka ka lihtsalt "vooluks" kutsutud ja kui on vaja ka pinget mainida, siis satuvadki "vool" kui elektrivool ja voldid ühte lausesse kokku. Mis siis, et füüsikaliselt ei ole korrektne.

Näiteks "missugune vool neil seal ameerikas oligi - 110 volti". Kõik saavad aru, et me ei räägi voolutugevusest amprites.

Mina usun, et teemaalgataja teeb ampritel ja voltidel ning pingel ja voolutugevusel ikka vahet.
Norida võib alati. Kumm käib m*nni otsas, auto all on rehv. Vint laulab põõsas, kruvi peal on keere jne.
vtl
Ehitusveteran
Ehitusveteran

36amprinepinge kirjutas:aitäh õpetuse eest! sinu postis oli voolutugevus 36 volti. seal ma ei tuvastanud kuskil ei A-d ega E-d.
Kui tähte närida, siis ei olnud "voolutugevus", oli "voolud". Lausa mitmuses.
dumbuser kirjutas:...Kui räägitakse, et oli maavärin magnituudiga 7 siis võiks ju öelda, et seinakontaktis on pinge amplituudiga 230. Minu jaoks kõlavad mõlemad napakalt aga tode esimest varianti miskipärast kasutatakse.
http://keeleabi.eki.ee/index.php?leht=8&id=188

Emakeele Seltsi keeletoimkonna liikmed arutasid 2011. aasta talvel ja kevadel koos geoloogidega sõna magnituud sisu.

Magnituud tähendab maavärina võimsuse suurusjärku, mitte mõõtühikut (nagu meeter, kilogramm jms). Seetõttu ei ole õige kasutada väljendust „9magnituudine maavärin” või „maavärina tugevus oli 9 magnituudi”. Korrektne on maavärin magnituudiga ~ suurusjärguga 9 või vabamas keelekasutuses 9-ne maavärin. (Viimane võimalus sobib eriti juhul, kui magnituudi väljendatakse murdarvuga, näiteks 8,5-ne maavärin.) Samuti on korrektne öelda, et maavärina magnituud ~ suurusjärk oli 9.

PS. Ütleksin, et see keelenõuande jutt ise on ka väga segaselt ja kirjavigadega kirjutatud ja räägib iseendale veidi vastu.
akulaadija
külaline

Aitähh vtl , ma pole mingi elektrik aga akudega 49 aastat tegelenud, ja selles teemas käivad minu käest nõu küsimas ka kõige peenemate autode omanikud, ja sageli tulevad tänama ja nn. kure jook´ki kaasas- tarbin seda umbes 2-3 korda aastas.
Paljud on ütlend , et pliiakudest ma tean kõike, mina seda veel ei ütleks, kuigiminu tagasihoidliku auto aku on 12 aastat vana... ja selle suve ta kestab veel, eks järgmiste külmadega paistab.
36amprinepinge
külaline

ok, pole hullu. olen kindel, et oma tööd sa oskad hästi, vanakoolimees. :hello:
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Vana kapten, kes oli igasugu asjadega kõikidele meredele mitu ringi peale teinud oli väga hinnatud mees. Aga tal oli üks suur saladus. Igakord enne kaptenisillale astumist vaatas ta mingit paberit oma peopesas. Mis seal kirjas oli sead ei teadnud keegi. Kui kapten ükskord suri alles siis suudeti paberitüki saladus lahendada. Seal oli kirjas vöör- ees, ahter - taga.
renks1
külaline

Lugemata postitus Postitas renks1 »

Sama lugu oli vana hinnatud metsavahiga.
Tema taskust leitud paberile oli kirjutatud "kuusk- lühike okas, mänd- pikk okas"
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Ning tunnustatud santehnikuga - tema paberil oli - paremal külm vesi, vasakul soe vesi.
Küla Liine
külaline

Lugemata postitus Postitas Küla Liine »

Seoses selle postitusega tuli meelde üks tõestisündinud lugu. Nimelt ühes töökojas töötas üks staažikas elektrik kes tegeles ka akude ja nende laadimisega.
Töökaaslased panid tähele, et alati kui mees hakkas akudega tegelema, koukis ta taskust välja paberitüki, uuris seda mõnda aega ja asus tegutsema.

Ei tihatud küsida ka sest mees püüdis seda paberi uurimist maskeerida. Kuid ükskord ühel lõunavaheajal kui ta oli lõunatamas, saadi asjale jälile sest pberitükk oli akude vahele maha pudenenud.

Ja paberile oli kirjutatud:

Pluss klemm ühel pool, miinus klemm teisel pool.
Vasta