Võrguleping vana kortermaja
-
- Uus kasutaja
Võrguleping vana kortermaja
Lugemata postitus Postitas karlovlane »
Vana kortermaja, maja esindaja nimel võrguleping.
Tahaks ise pakette valida, tarbimisel silma peal hoida. Igasugused võlad võivad puudutada ka korralikke kortereid.
Kuidas saada enda korterile eraldi võrguleping ja siis ka elektrimüüjaid valida? Voolumõõtja on olemas.
Niipalju kui netist olen lugenud siis mõistan, et asi pole niisama lihtne. Kõik lahendused pole alati võimalikud.
Huvitaks kas keegi on sellise asja läbi surunud, vaielnud eleringiga? Või saaks keegi aidata teema lahendusel siis PS.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Re: Võrguleping vana kortermaja
Lugemata postitus Postitas madis64 »

Mis takistab oma korteri tarbimisel "silma peal hoida"

Lugemata postitus Postitas Emv »
Päris huvitav teemapüstitus. Vaielnud Eleringiga? Mida sa selle Eleringiga vaidled? 110kV liitumist tahad?karlovlane kirjutas:Tere!
Tahaks ise pakette valida, tarbimisel silma peal hoida. Igasugused võlad võivad puudutada ka korralikke kortereid.
Kuidas saada enda korterile eraldi võrguleping ja siis ka elektrimüüjaid valida? Voolumõõtja on olemas.
Niipalju kui netist olen lugenud siis mõistan, et asi pole niisama lihtne. Kõik lahendused pole alati võimalikud.
Huvitaks kas keegi on sellise asja läbi surunud, vaielnud eleringiga? Või saaks keegi aidata teema lahendusel siis PS.
Asi on täiesti lihtne. See, mida sina tahad, on eraldi võrguleping. Mine Elektrilevisse ja räägi oma mure ära - nemad teevad sulle siis hinnapakkumise uue liitumispunkti väljaehitamiseks.
-
- Uus kasutaja
Hea oleks teada mis kw hinna järgi maksad...
madis64 kirjutas:Kes või mis on "maja esindaja"
Mis takistab oma korteri tarbimisel "silma peal hoida"
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas A.S. »
-
- Ehituspenskar
Kumb su majas siis on - ühistu või ühisus?karlovlane kirjutas:Maja esindaja st. ühistu puhul ühistu esimees, ühisuse puhul majavanem vms.
Või arendad niisama üldharivat teemat?
-
- Uus kasutaja
Aga kas meeldiks selline olukord kui edastad oma arvesti näidud kuu lõpus minule, arvestan tarbimise ja esitan arve, mille tasud mulle ning mina tasun edasi elektrimüügifirmale. Mina valin elektripaketid jne.
Usun, et Sa poleks sellega nõus ja siis pöördudki eleringi poole, et ise oma elektriasju ajada saaks.
Kas läheksid eleringi liitumispunkti hinnapakkumist küsima kui Sul on ju elekter olemas?
Liitumispunkt ehitatakse krundile kus varem pole elektrit olnud.
Emv kirjutas:Päris huvitav teemapüstitus. Vaielnud Eleringiga? Mida sa selle Eleringiga vaidled? 110kV liitumist tahad?karlovlane kirjutas:Tere!
Asi on täiesti lihtne. See, mida sina tahad, on eraldi võrguleping. Mine Elektrilevisse ja räägi oma mure ära - nemad teevad sulle siis hinnapakkumise uue liitumispunkti väljaehitamiseks.
-
- Uus kasutaja
https://www.elektrilevi.ee/et/uhisostult-uksikostule
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Liitumispunkt on siiski rohkem juriidiline termin ja eraldi peakaitsme ning arvesti olemasolu. Pöörduma peaksid Elektrilevisse, mitte Eleringi.karlovlane kirjutas:Liitumispunkt ehitatakse krundile kus varem pole elektrit olnud
-
- Ehituspenskar
Vabadus on tunnetatud paratamatus - kui selline olukord ei meeldi, osta omale majakarlovlane kirjutas:Aga kas meeldiks selline olukord kui edastad oma arvesti näidud kuu lõpus minule, arvestan tarbimise ja esitan arve, mille tasud mulle ning mina tasun edasi elektrimüügifirmale. Mina valin elektripaketid jne.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas kasutajapuudub »
Terekarlovlane kirjutas:Ajasin elektrilevi eleringiga segi, vabandan.
https://www.elektrilevi.ee/et/uhisostult-uksikostule
Ise küsin, ise vastan.
Tundub, et oled juba vastuse leidnud. Hetkel on kortermaja ühisostul. Sinul on soov minna üle üksikostule. Selleks peab nõus olema terve maja.
Loogilist asjade kulgu näen järgmisena:
1. Maja üldkoosolek, kus otsustatakse üle minna üksikostule
2. Korteriühistu, ühisus või mõnel muul moel volitatud korteriomanike esindaja esitab taotluse Elektrilevile üksikostule üleminekuks
Edasine peaks olema nii, et Elektrilevi esitab tingimused, mis peavad olema täidetud üksikostule üleminekuks. Sinna hulka kuulub ka hoone elektripaigaldise ühisosa kohta nõuetekohasuse tunnistus. Kui tingimused täidetud, vaadatakse olukord üle, sobivusel paigaldatakse arvestid ja sõlmitakse iga korteriomanikuga võrguleping. Seejärel on igaühel võimalik omale sobiv elektrimüüja valida.
Edu
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 57 korda
- On tänatud: 41 korda
Lugemata postitus Postitas rein113 »
Kuigi loogiliselt võttes võiks ja elektri hind ühisostu korral olla kokkuvõttes soodsam, kuna kogused on suured.
Teemaalgataja: miks sa ei küsi ühistu esindajalt, milliste hindadega kogu maja elektrit ostab, võrgu- ja energia hind, öösel ja päeval? Ma oletan, et kui sa valiksid üksikostu, hakkad halvemal juhul rohkem maksma.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 33 korda
- On tänatud: 83 korda
Lugemata postitus Postitas Imelik »
koosneb tema elektriarve (väljastaja kohustus). Samuti peab olemas olema otsus
arveldamise korra kohta.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
rein113 kirjutas:Eelmine soovitus on üsna mõttetu: midagi ju ümber ei ehitata, toimiv tarbimissüsteem on majas olemas, ja tõenäoliselt on igal korteril omaette kaitse ja arvesti. Lihtsalt tuleks üle minna üksikostule, nagu eespool selgitati.
Kuigi loogiliselt võttes võiks ja elektri hind ühisostu korral olla kokkuvõttes soodsam, kuna kogused on suured.
Teemaalgataja: miks sa ei küsi ühistu esindajalt, milliste hindadega kogu maja elektrit ostab, võrgu- ja energia hind, öösel ja päeval? Ma oletan, et kui sa valiksid üksikostu, hakkad halvemal juhul rohkem maksma.
Et minna üle üksikostule tuleb alati võtta tehnilised tingimused, kuna enamasti ei vasta el. paigaldis nõuetele. Seega Rein ära pauguta.
-
- Uus kasutaja

Mina võtaks seda asja nii, et leping kus aadress, arvesti number ja omaniku nimi, mõlemad osapooled viskavad allkirja alla ning arve tuleb juba järgmine kuu postkasti. Need tehnilised tingimused ja kogu maja korraga üleminek selline umbluu. Midagi ju tegelikult muuta vaja ei oleks.
Arved suured pole ja võimalik, et ka aktsiis ja võrguteenus jagatud maja peale. Olen ka ise mõtelnud, et üksikostu puhul võib arve suuremaks minna. Eks vajab harjumist kui varem oled kõike ise teinud ja ühel hetkel oled kolhoosis.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Kas see "maja esindaja" siis keeldub ühist arvet näitamast, et sa ei tea, milline elektrimüüja teil on ja millise hinna järgi te maksate? Ning maksad lihtsalt nii palju kui esindaja küsib?karlovlane kirjutas:Hea oleks teada mis kw hinna järgi maksad...
Mine “Elekter, elektriseadmed”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu