Eramu renoveerimise käigus on Fibo plokkidest siia-sinna laotud väiksemaid seinajuppe.
Mõnda aega hiljem olen leidnud praktiliselt kõikides oma laotud müürides peeneid pragusi. Mõni jookseb diagonaalselt sik-sakiliselt mööda vuuke, teised ülevalt alla läbi plokkide.
Plokid on olnud 5MPa 100 ja 150 laiusega. Kasutatud tavalist M100/600 müürisegu. Laotud täisvuugiga. Vertikaalvuugid täidetud. Tootja juhiste järgi on esimese plokirea peale, viimase plokirea alla ja ca meetrise kõrgusvahega pandud bi-armatuur. Aluspind kindel (betoonpõrand), mingeid erilisi koormusi või pingeid seinale ei ole. Seinajupid on olnud paari-kolme meetrised, seega mingeid spetsiaalseid deformatsioonivuuke ei ole jätnud.
Kirjutama ajendas see, kui kõige tipuks leidsin juuspeene ülevalt-alla prao ka meetrilaiusest ja meetrikõrgusest müürijupist, millega olin paar aastat tagasi keldriseinas ühe augu kinni ladunud.
Mida ma valesti teinud olen?
Need praod küll antud kohtades otseselt ei sega, aga tahaks korrektsemat tulemust. Kas kusagil on mingi põhimõtteline viga või käivad sellised praod Fiboseinaga paratamatult kaasas? Sellest ehitatakse ometigi terveid maju ju.
Fibo praguneb
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: Fibo praguneb
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Mis müürisegu kasutasid. Tüüpviga on, et müürisegu on kange (liiga palju tsementi sees), st. soojuspaisumine jõud on tohutu ja segu peaks elastselt pehmendama. Aga kange segu just ei tee seda.
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Re: Fibo praguneb
Lugemata postitus Postitas vtl »
Algset postitust lugesid?Kalvis kirjutas:Mis müürisegu kasutasid. Tüüpviga on, et müürisegu on kange (liiga palju tsementi sees), st. soojuspaisumine jõud on tohutu ja segu peaks elastselt pehmendama. Aga kange segu just ei tee seda.
"Kasutatud tavalist M100/600 müürisegu" Sedasama, mida plokitootja ise toodab ja müüriladumiseks soovitab.
http://www.weber.ee/moerdid-ja-kuivbeto ... 00600.html
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed