Ahju renoveerimine... Kas tasub ja miks ?
Ahju renoveerimine... Kas tasub ja miks ?
Lugemata postitus Postitas Kirves »
Vahetaks kogemusi eelnevalt ahju renoveerinud inimestega. Ahi on sisse vaadates suht normaalses seisus, ainult paar potti on vaja seest korda teha ja soojamüüri sisse ilmselt mõned lisaaugud,et vaadata mis seisukorras on.
Andke nõu, kes ise asja läbi teinud.
- Robi 1
- Ehituspenskar
- On tänanud: 190 korda
- On tänatud: 220 korda
Re: Ahju renoveerimine... Kas tasub ja miks ?
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Pildi järgi pole nagunii võimalik hinnangut anda.
Tundub, et see pottseppade teema on väga kits kärneriks teema

Probleemid selles,et ahjutegijad ei suuda ühtegi rahanumbrit öelda ja korralikku hinnapakkumist teha... Loogiline, et mul on seda korrektselt vormistatult ja paberil vaja.
Elektrikud saavad , katuseplekksepad saavad , vee ja kanalisatsiooni tegijad saavad..... Mööblitegija saatis joonised ja pildid...
Öelge mulle, mis kuradi moodi ma teen objekti eelarvet ja hinnapakkumist ?
Peale tänast uuringut tekkis tahtmine uurida palju samad asjamehed Lätis, Poolas ja Soomes raha tahavad.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 398 korda
- On tänatud: 194 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Aga vaatame, ootame ime tabamist.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com

Juhul kui ikka öeldakse hinnaks 5000-9000 euri tahan mina kui tellija teada,mida ja millisest materjalist ahju ma saan ja kuidas on sellisel asjal garantii .
4000 eurot on arvestatav rahahulk ja mina 10-20000 euroste projektide puhul 8000 euroga mängida ei saa.
Uurin siit poolt kogemusi, et kas tasub üldse selliseid projekte vastu võtta ja teha.... esialgsest infost saab järeldada,et lihtsam ja kordades odavam on osta Saksamaalt valmis ahi, see siin püsti panna ja selle dokumentatsiooniga päästeametist kasutusluba küsida.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
Pole asi teiste rahas sorida aga ütle , mida selliste summade eest pakutakse (5000- 9000).Kirves kirjutas:Tundub, et ma tahan vist liiga palju![]()
Juhul kui ikka öeldakse hinnaks 5000-9000 euri tahan mina kui tellija teada,mida ja millisest materjalist ahju ma saan ja kuidas on sellisel asjal garantii .
4000 eurot on arvestatav rahahulk ja mina 10-20000 euroste projektide puhul 8000 euroga mängida ei saa.
Uurin siit poolt kogemusi, et kas tasub üldse selliseid projekte vastu võtta ja teha.... esialgsest infost saab järeldada,et lihtsam ja kordades odavam on osta Saksamaalt valmis ahi, see siin püsti panna ja selle dokumentatsiooniga päästeametist kasutusluba küsida.
Saaks ühtlasi teada, millega Saksa valmisahjusi meil võrreldakse?
------------------
www.ehituspenskarid.com

Saksa ahjud tunduvad pildi peal päris kobedad , panin just ühele tootjale meili , et las saadab hinnakirja koos spetsifikatsiooniga ja pakkeüksuste info.
Ahi on teatavasti suur ja õrn .... ja transpordikulu on arvestatava maksumusega.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

---------------------------------------------------------------------------------------
http://www.potipoiss.ee/artiklid-ja-inf ... ju-odavam/
http://www.potipoiss.ee/galerii/
------------------
www.ehituspenskarid.com
Hetkel :
Väike küttekamin (kaal max 6oo kg) 2 korrusele , lisakütte seadmeks , rohkem dekoratiivelement
Suur ahi 2 meetrit kõrge koos soojamüüriga ( hetkel olemasolevale vaja ekspertiisi)
Puupliit kööki , väike aga korralik , soov glasuurpottidega.
Ümmargune Mexico tüüpi ahi ühele rikkurile aiamajja...
Sauna keris veesärgiga ( ilmselt lasen jooniste järgi Soomes eestlaste tehases teha )
Neid asju ikka tuleb, aga tegijatega on lood kehvad .... ma lihtsalt pean leidma enda jaoks kasumliku lahenduse ja selle kliendile maha müüma. Variant on leida ka mingi pädev ekspert ja renoveerija kuskilt .... aga sellesse ma väga ei usu

-
- Ehitusspets
- On tänanud: 71 korda
- On tänatud: 70 korda
Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »
Palju maksab punane auto???
Nii puuduliku informatsiooni olemasolul võib hinnapakkumist teha vaid tõeline meister.
Kahjuks ei küündi sinna tasemele.
Kui samasuguse küsimuse estada elektrikule....Nt. palju maksab maja elektri renoveerimine? Kui nemad niimoodi teevad hinnapakkumisi..Lahe. Ikka ei küündi sinna tasemeni. Kahjuks.
Meelis
Tel. 53 966 469
1.Palju maksab ahjule ekspertiishinnangu andmine ? Seda tehakse koha peal ja selle kohta koostatakse akt, kus märgitakse seisukord ja puudused. Hind alates ja keskmine hind sellise tegevuse eest.
2. Peale seda tehakse sõltuvalt ekspertiisi aktiga tuvastatud asjaoludest renoveerimisprojekt, kus on kirjas teostatavad tööd ja nende maksumus. Renoveerimisprojekti maksumus alates ja keskmine hind ?
3.Renoveerimisprojektile võetakse siis hinnapakkumised .
4. Pakkumise võitjaga allkirjastatakse renoveerimisprojekti alusel leping tööde alustamise ja lõpetamise tähtaegadega, fikseeritakse tööde vastuvõtmise üleandmise ja garantiitingimused.
Minu arvates peaks iga meister selliseid asju teadma ... Klient otsustab vastavalt iga etapi tulemustele, mida ta teeb...
Asi käib step by step.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
2. Olenevalt projekti keerukusest ja mahukusest, 300. Pottsepp III võib "koostada projekti" aga seda ei tohi nimetada projekteerimiseks. Ei teagi, kes on pädev projekteerima.
Edasi by step.
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi kirjutas:1. Pottsepp III ( nüüdsest 5. tase) saab anda ekspertinnangu, aga mitte teha ekspertiisi. Ei teagi, kes võib seda teha. Ajakuluga kõik rehkendus, 200.
Nii mingi hinna ma siit sain .... Kas selle eksperthinnangu eest keegi vastutab ka ?
2. Olenevalt projekti keerukusest ja mahukusest, 300. Pottsepp III võib "koostada projekti" aga seda ei tohi nimetada projekteerimiseks. Ei teagi, kes on pädev projekteerima.
See vähemalt 300 euri maksev projekt on lepingu sõlmimisel ju aluseks !!! Seega mina kui peatöövõtja tahan teada, kes vastutab, kui projekti järgi ehitatakse ahi valmis ja see ei toimi ?
Edasi by step.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:
------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas looder54 »
Aga minule kasutaja Kirve lähenemine asjale meeldib. Asjad peavad olema paigas. Arusaamatuks jäi võrdlus pottsepp III ja praegune V tase. See viies taseKirves kirjutas:kaminahi kirjutas:1. Pottsepp III ( nüüdsest 5. tase) saab anda ekspertinnangu, aga mitte teha ekspertiisi. Ei teagi, kes võib seda teha. Ajakuluga kõik rehkendus, 200.
Nii mingi hinna ma siit sain .... Kas selle eksperthinnangu eest keegi vastutab ka ?
See vähemalt 300 euri maksev projekt on lepingu sõlmimisel ju aluseks !!! Seega mina kui peatöövõtja tahan teada, kes vastutab, kui projekti järgi ehitatakse ahi valmis ja see ei toimi ?
Edasi by step.
saadakse ikka peale uut atesteerimist. Kui pottsepp pole võimeline projekteerima (ahju), siis pole tema ka pottsepp, vaid sell. Samuti peaks pottsepp olema võimeline eksperthinnangut andma. Loomulikult pannakse kõik need oskused paikka kvalifikatsiooni tunnistavale paberile. Enne seda aga koolitus.
-
- Ehituspenskar
- Kontakt:

Meerits, ära sodi ära kõiki teemasi.

------------------
www.ehituspenskarid.com
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 42 korda
- On tänatud: 12 korda
Lugemata postitus Postitas looder54 »
Kas jälle vaimud..? Ei tunne sellist kasutajanime nagu sa siin mainid aga küsin sinult Koppeli Raivo ühe küsimuse. Mis sina arvad, miks sina kakled pottsepafoorumis pidevalt pottseppadega. Ametimehi käib siin niigi vähe, oled nad lihtsalt minema peletanud. Arvan teadvat. Sina pole huvitatud sellest. etkaminahi kirjutas:Mida sa seal "kursustel" küll õpid
Meerits, ära sodi ära kõiki teemasi.![]()
Las mõnigi olla ilma sinu risustamiseta. Ära targuta asjadest, millest sa kohe midagi ei tea, pole kuulnud ja ei saagi teadma.
foorum saaks alaliseks nõuandekohaks abivajajatele. Kus oma ala spetsid annaks nõu
küsijatele. Sinu huvid on mujal. Ehk räägid meile sellest? Miks sinule, kui "Ahjumaailma" esindajale ei meeldi pottsepad?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Mulle jääb selline mulje, et sa ootad tehaseahjude tarneprotsessi professionaalsust üksiktellimusel unikaalahjusid püstitavate pottseppade seltskonnalt. Oodata ju võid, kuid ooteaeg võib kujuneda pikaks (ja milline pottsepp sul tööta on, et 30 päevaga ahi püsti lüüa).Kirves kirjutas:.Renoveerimisprojektile võetakse siis hinnapakkumised .
4. Pakkumise võitjaga allkirjastatakse renoveerimisprojekti alusel leping tööde alustamise ja lõpetamise tähtaegadega, fikseeritakse tööde vastuvõtmise üleandmise ja garantiitingimused.
Sellise protsessi juures pead ilmselt leppima komplekteeritavate standardsete tehaseahjude valikuga.
No renoveerimine on ju hoopis teine asi .... Ma mõtlen hirmuga sellele, et kui peaks selle seltskonnaga muinsuskaitsealust ahju renoveerima, siis ma pean vist valmistuma vangiminekuks. Seal protsessis tuleb seda projekti mitmed korrad kooskõlastada.madis64 kirjutas:Mulle jääb selline mulje, et sa ootad tehaseahjude tarneprotsessi professionaalsust üksiktellimusel unikaalahjusid püstitavate pottseppade seltskonnalt. Oodata ju võid, kuid ooteaeg võib kujuneda pikaks (ja milline pottsepp sul tööta on, et 30 päevaga ahi püsti lüüa).Kirves kirjutas:.Renoveerimisprojektile võetakse siis hinnapakkumised .
Sellise protsessi juures pead ilmselt leppima komplekteeritavate standardsete tehaseahjude valikuga.
Töö alustamise ja lõpetamise ajad pannakse paika lepinguga ja see protsess võtab ikka aega ka.
Ma lihtsalt ei saa siinsest pottseppade seltskonnast aru .... tisler suudab antiikse kapi renoveerimise joonised ja plaanid teha ...summad on 10 neid kordi väiksemad.... oht möödapanekute puhul ka ...
see on täpselt nii nagu mul oli üks tellija , kes ütles ,et ehitage mulle garaazile ja kuurile üks korrus peale .... ma siis küsisin ,et kas Teil projekt on ? vastus oli ,et tehke midagi siis vaatame ,et mis välja tuleb... me loomulikult seda tööd ei võtnud .... tulemus oli kuldsebörsi meestel nii ,et üks sein varises ehituse käigus kokku....olen näinud ka saunaahju mis on lihtsalt 30 cm maa sisse vajunud , sest ei viitsitud alust valada ....
-
- Ehituspenskar
Sa säästad endale tõenäoliselt hulga närve, kui foorumi asemel selle taseme tegijate kohta muinsuskatseametnikelt infot pärid.Kirves kirjutas:Ma mõtlen hirmuga sellele, et kui peaks selle seltskonnaga muinsuskaitsealust ahju renoveerima, siis ma pean vist valmistuma vangiminekuks. Seal protsessis tuleb seda projekti mitmed korrad kooskõlastada.
-
- Ehituspenskar
Miks sa arvad, et pottsepad vundamente valavad?Kirves kirjutas:olen näinud ka saunaahju mis on lihtsalt 30 cm maa sisse vajunud , sest ei viitsitud alust valada ....
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas ErgoK »
Projekti ja joonistega peaks ka hakkama saama, aga tihti selgub see ahju renoveerimise töömaht alles siis, kui sinna ahju sisse vaadata. Niimoodi vähese ja pealiskaudse informatsiooni põhjal saadki pottseppadelt pakkumised, milles arvestatakse ahjule uue sisu ladumise ja väliskesta kohendamisega.
-
- Ehituspenskar
Kas kvalifitseeritud erialaspetsialisti kasutamine üldehitustöödel ressursi raiskamisena ei tunduErgoK kirjutas:Eks pottsepp peab vajadusel mõistma ka ahjule vundamendi valada.

-
- Ehituspenskar
Kas ahju projekt objekti renoveerimisprojekti osana on ikka tingimata igal juhul vajalik? Või piisaks ka ahju passist tööde valmimise järel?ErgoK kirjutas:Projekti ja joonistega peaks ka hakkama saama...
Eeldusel loomulikult, et pottsepale objekti projekteerija poolt vajalikud normatiivid (võimsused, ruumide soojavajadus jne) korrektselt kirjalikult ette antakse.
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas ErgoK »
Eks ta mõnikord tundub, aga mina näiteks eelistan teha asja, mille eest ma vastutan, otsast lõpuni ise. Lihtne on muidugi minna ja hakata eelnevalt ettevalmistatud pinnale ahju laduma, aga alati jääb natuke kripeldama, et kui kindel ja kuidas tehtud see vundament siiski on.madis64 kirjutas:Kas kvalifitseeritud erialaspetsialisti kasutamine üldehitustöödel ressursi raiskamisena ei tunduErgoK kirjutas:Eks pottsepp peab vajadusel mõistma ka ahjule vundamendi valada.
Tegelen ka betoonpõrandate valamisega ja tean, et valada saab hästi ja valada saab ka nii, et jääb mulje, nagu oleks valatud hästi.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu