Kaabli jätkamine krohvi all
-
- külaline
Kaabli jätkamine krohvi all
Lugemata postitus Postitas Jaanus_178 »
-
- külaline
Re: Kaabli jätkamine krohvi all
Lugemata postitus Postitas Külaline »
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas hmm »
-
- külaline
Vabandan asjatundmatuse pärast aga mida mõeldakse soovituse all jätkata hülsiga? Olen aru saanud, et hülss on see jubin mis pannakse kiulise kaabli otsa, et paremini nt klemmliitmikus istuks. Mul on tegu plankjuhtmega seega sellele otsa hülssi pole vaja. Wago liitmikku pakkusin välja kuna see ei nõua spets tööriistasid. Kas siis kindlam oleks keeratav klemmliide või Wago. Ja kas termokahanev ümber - muidu läheks kohe kipskrohv liitmiku vastu. Wago võtab vast vähemgi ruumi kahe soone puhul kui kruviklemm.
-
- külaline
Vabandan asjatundmatuse pärast aga mida mõeldakse soovituse all jätkata hülsiga? Olen aru saanud, et hülss on see jubin mis pannakse kiulise kaabli otsa, et paremini nt klemmliitmikus istuks. Mul on tegu plankjuhtmega seega sellele otsa hülssi pole vaja. Wago liitmikku pakkusin välja kuna see ei nõua spets tööriistasid. Kas siis kindlam oleks keeratav klemmliide või Wago. Ja kas termokahanev ümber - muidu läheks kohe kipskrohv liitmiku vastu. Wago võtab vast vähemgi ruumi kahe soone puhul kui kruviklemm.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 11 korda
- On tänatud: 80 korda
Lugemata postitus Postitas dumbuser »
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Ka plankjuhtme jätkamiseks on olemas oma hülsid. Ise pole neid kunagi kasutanud, seega kommenteerida ei oska. Kindlasti aga kompaktsem, kui Wago klemm.Jaanus_178 kirjutas:Vabandan asjatundmatuse pärast aga mida mõeldakse soovituse all jätkata hülsiga? Olen aru saanud, et hülss on see jubin mis pannakse kiulise kaabli otsa, et paremini nt klemmliitmikus istuks. Mul on tegu plankjuhtmega seega sellele otsa hülssi pole vaja.
Kuidas mina isiklikult kaablit kitsas kohas jätkaksin?
Keerutaksin sooned kokku nagu alljärgneval pildil, järgnevalt joodaks liitekoha portatiivse gaasijootekolviga üle ja lükkaksin iga liitekoha peale tüki termokahanevat toru. Erinevate soonte liitekohad paigutaksin nii, et nad kohakuti ei jääks. Kõige lõpuks lükkaks ka kaablile jämedama tüki liimiga termokahanevat toru peale, nii et see ulatuks mõlemalt poolt üle välimise kaabliisolatsiooni.
Termokahanevad torud tuleb muidugi enne jootmist kaablile lükata ja hoolitseda selle eest, et jootmise käigus kuumus nendeni ei ulatuks ja nad liiga vara kokku ei tõmbuks.
Aga elektrikud sellist tööviisi üldiselt ei soosi, kuna tegu on mittestandardse lahendusega ning ühenduse kvaliteet sõltub teostaja näpuosavusest. Aga ma ei ole ka elektrik vaid elektroonik ja võin kinnitada, et selline ühendus jääb kvaliteetsem, tugevam ja kompaktsem, kui mistahes Wago.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
Siiski on saada hülsse ja kui saad laenata hülsi presstangid, küll pressitud saad. Jätk jääb peaaegu sama õhuke kui on kaabel.
Lugemata postitus Postitas jan »
Presstangid on mul sellised: http://www.haupa.com/documents/html/gb/ ... 210830.htm
Sama teema elektrike foorumis: http://elektrik.pri.ee/modules/newbb/vi ... 04&forum=5 (samas endal jätkamist pole siiani vaja läinudki, sai asjad teisiti ümber mängitud)
- Manused
-
- jatk1.jpg (143.62 KiB) Vaadatud 5429 korda
-
- jatk2.jpg (129.39 KiB) Vaadatud 5429 korda
-
- jatk3.jpg (134.89 KiB) Vaadatud 5429 korda
-
- jatk4.jpg (121.79 KiB) Vaadatud 5429 korda
-
- jatk5.jpg (124.62 KiB) Vaadatud 5429 korda
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 8 korda
- On tänatud: 109 korda
Lugemata postitus Postitas vtl »
Kui kaablisooned on puhtad ning omavahel tihedalt kokku keerutatud, siis peaks elektriline kontakt olema ka tinutamata sama hea, kui torixi kübaraga. Tina mõte on tagada ühenduse monoliitsus ja mehhaaniline tugevus.Kalvis kirjutas:Olen jõukaablite sooni jätkanud ja tõesti on palju kinni mehe oskustes tinaga ümber käia. Korralikult joodetud muhv on igavene, paraku käpard võib tina nii peale määrida, et elektrilist kontakti ei teki aga väliselt justkui oleks OK.
Aga nõus sellega, et hülssidega ja õigete kalibreeritud tangidega on vigade tekke võimalus väiksem.
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »

-
- külaline