laudpõranda pahteldamine

vanad postitused
susi
külaline

laudpõranda pahteldamine

Lugemata postitus Postitas susi »

Kasutasin laia 20cm põrandalauda(mänd).Kuna materjali nappis, tuli kasutadada ka väikeste defekdidega laudu (must oks). Põranda plaanin õlitada synteko Solid õliga. Enne lihvimist vaja pahteldada. Milline oleks sobuv pahtel? Kuidas sobivad kokku õli ja pahtel?
Kasutaja avatar
Tom
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 4 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas Tom »

Pahtelda ainult oksakohad, pikivuuke ei tasu pahteldada. Olen kasutanud Tikkurila puidupahtlit. Õlitatud põrandat ei pahteldata tihtipeale sellepärast et saavutada põranda suurem loomulikum ja naturaalsem väljanägemine.
Kristo
külaline

Lugemata postitus Postitas Kristo »

Meie kasutame põrandate pahteldamisel natuke tugevamat koostist, kui lihtslt puidupahtelt.
Parim oleks segada sama puidu peenlihvimisel saadud tolm kruntlakiga ja ongi väga hea siduvusega pahtel olemas.

Ise kasutame Kiilto Parpot aga eks neid ole veel ja teinekord on targem osta laudu juurde, kuna õli ei seo ikkagi kõige paremini lakki.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

NB ! Selle Solid õliga sattusin sellise jamasse, et pidin uueti põranda ülelihvima ja seega ca 10.000,- eeki nässu läks.

Minu laud oli soontega, seega Solid õli - õli tahkeainega ei imbu lauda ja ta ei kao kuhugi, vaid eriti soontes oli muutunud roheliseks läbitaistvaks liimtaretiseks !!!

Osmo Color Õliga peaks tegema!

Ja pahtli kohta - mul 2-3 kuud peale põranda paku ja õlitamist oksapraod tulnud.
Pikkipraod on tulnud 1 aasta pärast kui kütteperiod sai oma tippu.
Vasta