Väikese palkmaja küttesüsteem

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
ajutine x
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Väikese palkmaja küttesüsteem

Lugemata postitus Postitas ajutine x »

Palun nõuannet 40 ruutmeetrise palkmajale küttesüsteemi ehitamiseks( majake on uus). Plaanis on väike ahi pluss pliit ja leso, aga kuna ma pole pidevalt kodus, olen mõelnud õhk-vesi soojuspumba peale. Kas see on üldse mõttekas nii väikesesse majja? Müratase? Kindlasti on tähtis ka asukoht, kas vannitoa või esiku nurka sobiks? Vannitoas on põrandaküttekaabel . Majas on avatud elutuba-köök ja magamistuba. Missugused variandid tuleksid veel kõne alla? Naisterahvana ei tunne asja:-((
Tänud ette!
Kolejapaha
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: Väikese palkmaja küttesüsteem

Lugemata postitus Postitas Kolejapaha »

Nii pisikese maja puhul kui on avatud planeeringuga on kõige lihtsam ja odavam Õhk-õhk soojuspump.
ajutine x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kolejapaha kirjutas:Nii pisikese maja puhul kui on avatud planeeringuga on kõige lihtsam ja odavam Õhk-õhk soojuspump.
Aitäh esimesele nõuandjale, tundub mõistlik lahendus:) Soovitage head pumpa!:-))
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Et, see asi...nii väikeses majas pole kuhugi peitu ka minna...õhk-õhk pump puhub sulle lakkamatult peale :lol: Soovitaks ikka pliit või ahi ka sisse ehitada. Need annavad vähemalt puhkust sellele tuulamisele ;)

taastaja
ajutine x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Külaline kirjutas:Et, see asi...nii väikeses majas pole kuhugi peitu ka minna...õhk-õhk pump puhub sulle lakkamatult peale :lol: Soovitaks ikka pliit või ahi ka sisse ehitada. Need annavad vähemalt puhkust sellele tuulamisele ;)

taastaja
Jaa, ahi või pliit tulevad nagunii, olen huvitatud just lisaküttekehast, kuna olen tihti kodunt ära.
ajutine x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

ajutine x kirjutas:
Külaline kirjutas:Et, see asi...nii väikeses majas pole kuhugi peitu ka minna...õhk-õhk pump puhub sulle lakkamatult peale :lol: Soovitaks ikka pliit või ahi ka sisse ehitada. Need annavad vähemalt puhkust sellele tuulamisele ;)

taastaja
Jaa, ahi või pliit tulevad nagunii, olen huvitatud just lisaküttekehast, kuna olen tihti kodunt ära.
Milline oleks säästlik ja otstarbekohane tarbe-ja pesuvee soojenduse viis? Kuidas elektriboiler end õigustab, milline neist valida, kas ka neid on elektrisäästlikke saadaval? Olen küll netist otsinud-vaadanud, aga eks iga müüja kiidab ju oma ja mida rohkem otsida, seda segasemaks asjad lähevad...Palun nõuandeid neilt, kellel endal kogemusi nendega!:-))
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kes teiste harjumusi teab? Endal, olen sellest juba rääkinud, on ainult 10 l boiler :lol: , köögi kraanikausi all. Pesuruum asub kohe seal seina taga, et kõik oleks ühes punktis. Teise korruse WC ka selle kohal. Nelja liikmeline pere on sellega kenasti hakkama saanud :lol: ka neil 8 kuul, kui akupaagist sooja vett sinna boilerisse peale ei tule. Boileri küttekeha peab ainult tavalisest võimsam olema. Vannimõnud on muidugi välistatud.

taastaja
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Elektriboilerid on oluliseim võimsus ja maht. Kui elektrisüsteem kannatab siis eelistus võimsamale, sel juhul võib väiksema mahuga osta. Mahtu määrab vannimõnude vajadus, muidu dushi all piisab juba 80 liitrisest, vannile kipub 150 l lahjaks jääma. Väga odavatel kipub soojustus kehva olema boileri ümber, see määrab püsisoojakadusi. Suure ja väikse mahuga boileri hinnavahe on suht väike, et eelista suuremat. Soovitan seega 150 liitrilist 2 süsteemset.
Kui viimati ostsin siis interbauenis oli kõige soodsamalt saada 2 süsteemseid boilereid.
ajutine x
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Kalvis kirjutas:Elektriboilerid on oluliseim võimsus ja maht. Kui elektrisüsteem kannatab siis eelistus võimsamale, sel juhul võib väiksema mahuga osta. Mahtu määrab vannimõnude vajadus, muidu dushi all piisab juba 80 liitrisest, vannile kipub 150 l lahjaks jääma. Väga odavatel kipub soojustus kehva olema boileri ümber, see määrab püsisoojakadusi. Suure ja väikse mahuga boileri hinnavahe on suht väike, et eelista suuremat. Soovitan seega 150 liitrilist 2 süsteemset.
Kui viimati ostsin siis interbauenis oli kõige soodsamalt saada 2 süsteemseid boilereid.
Suur tänu hea nõu eest!!! :wave:
Vasta