Kuidas ma aurutõkkekile läbiviigutihendit ei ostnud.

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
timburi
külaline

Kuidas ma aurutõkkekile läbiviigutihendit ei ostnud.

Lugemata postitus Postitas timburi »

Kõik, kes vähegi energiasäästlikke elamuid ehitavad, peaksid teadma, mis on aurutõkkekile ja mis on aurutõkkekile läbiviikude tihendid. Kui ei tea, võib kontrolli mõttes vaadata pilti:

Pilt

Oli vaja siis sellist tihendit, ühte ainult, ventilatsioonitorule. Tegin 2 katset osta neid esimestest ettejuhtuvatest suurematest pealinna ehitusmarketitest. Kahjuks mõlemad katesed ebaõnnestusid.

Katse 1, K-Rauta tondi:

Seal müüja natuke mõtles ja ütles, et neid asju pole. Siiski turgatas talle pähe, et neil on see tihend olemas, aga et ise tuleb mõõtu lõigata. Ja juhatas mind armaflexi suure tahvli juurde. Ütlesin et ahah aitäh ja läksin vaatasin muid vajaminevaid kaupu.

Katse 2, Ehituse Abc kadaka tee:

Ventilatsiooniosakonna müüja nagu taipas või tegi vähemalt näo, et taipab, millega tegu, ja ütles, et selline kaup asub üldehituse osakonnas. Üldehituse osakonna müüja kah nagu oleks taibanud või siis oskas ta samamoodi teha nägu, et taipab, millest jutt ja läksime seda otsima. Tõdesime, et seda ei ole. Tänasin viisakalt ja otsustasin, et tihendan selle ühe toruläbiviigu teibi abil ära.

Kuna ma eeldasin, et võib tekkida probleeme, siis mõlemas poes ma ei küsinud ainult aurutõkkekile läbiviigutihendit, vaid näitasin kätega vastava liigutuse abil ja siis lisasin ka veel selgitava teksti juurde, et tegemist on musta värvi kandiliste kummitükkidega, millel on keskel auk ja tagumisel küljel liim, et torude läbiviigud saaksid elastsed ja õhutihedad. Ja et tavaliselt olen näinud neid müügil kilepakendist kahekaupa.

Lihtsalt vahest näitavad ehituspoodide müüjad üles erakordseid teadmisi, aga vahest tuletavad ka meelde seda, et osad ikkagi ei tea mitte midagi. Ma olin valmis selleks, et neid tihendeid igas poes ei olegi, ja ega ei olegi. Aga ma ei olnud valmis, et müüja kas ei tea mis see on, või siis vähemalt kui teab, siis ütleks kohe ära, et neil on otsas ammu juba ja pole toodud juurde.
fgh
külaline

Re: Kuidas ma aurutõkkekile läbiviigutihendit ei ostnud.

Lugemata postitus Postitas fgh »

Tallinna on ainult kaks ehituspoodi kus on pädevad müüjad. Need on Espak ja Angroo. Inimesed ei vahetu, saavad palka ja käivad koolitustel.

Ja see tihend pole ainult must, uponoril on sinine vahtkummist iseliimuv. Kuigi need mustad on paremad vaieldamatult. Vähemalt iseliimuvad. Muide Espakis olemas. Seega järgmine kord ära külasta tapeedi salongi ega sibula poodi ja leiad mida otsid.
timburi
külaline

Olen näinud jah neid uponori omasid. Ise muidugi arvasin, et need on mõeldud rohkem nendele uponori sinistele plasttorudele kah. Muidu käin espakis küll, aga alati ei hakka valima ega pirtsutama ja külastan teelolevaid poode ka:)
Eks üldiselt on jah aastatega välja kujunenud see poevalik, kui mingit kahte tüüblit ja ühte naela ostad, siis kõlbab iga pood, kui natuke tõsisemaid asju, siis enam ei kõlba.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Probleemi põhjus hakkab mitmest asjaolust:
1. Eesti inimene on poeusku - kõike asju peaks suurest ehitusmarketist saama! Ei saa ka mujal Euroopas kõiki asju ehitusmarketist. Selline market oleks ulmeliselt suur. Tasub ikka otsida väikemüüjatelt, kes on oma valdkonnale spetsialiseerunud. Neil võib mini vidin, mida 1 tk aastas müüakse ka laos olla, ja kui ei ole, siis tal on võib-olla huvi (kliendi maksejõulisuse korral) seda 1 tk ka tellida. Lisaks ta teab selle vidina kohta oluliselt rohkem kui marketi lettide vahel jalutavad poisid/tüdrukud.
2. Turg on mikroskoopiline. Marketi põhikontseptsioon on kiire käive, mõistlik kogus ja normaalne kasum. Kui mingit vidinat ostetakse 1 tk aastas, siis saaks marketi ostujuht varsti kinga, kui ta selliseid vidinaid sadade viisi sisse ostaks.
3.Marketi ja profmüüja vahe on selles, et market ei müü tehnilisi lahendusi vaid vidinaid. Ta müüb ainult kiirelt käibivaid asju ning ei taha müüa selle kiire käibega toodete lisandtooteid, mis ei ole kiire käibega. Profmüüja peab pakkuma kliendile kogu probeemlahendusega seonduvaid tooteid, ka neid mida nõutake 1 tk aastas.
4. Marketist professionaalset nõu saada - no see on küll roosa unistus. Marketisse tuleb minna konkeetse sooviga ehk enne tuleb kodutöö ära teha. Professionaalse müüja palk tuleb lisada nendele müüdavatele vidinatele ning see hind kerkib eestimaisele ostjale mittevastuvõetavale tasemele. Ehk kukub marketi käive ja kasum, mistõttu ei saa tööle võtta pädevaid müüjaid.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Benno
külaline

Lugemata postitus Postitas Benno »

Külaline kirjutas:Tere. Probleemi põhjus hakkab mitmest asjaolust:
1. Eesti inimene on poeusku - kõike asju peaks suurest ehitusmarketist saama! Ei saa ka mujal Euroopas kõiki asju ehitusmarketist. Selline market oleks ulmeliselt suur. Tasub ikka otsida väikemüüjatelt, kes on oma valdkonnale spetsialiseerunud. Neil võib mini vidin, mida 1 tk aastas müüakse ka laos olla, ja kui ei ole, siis tal on võib-olla huvi (kliendi maksejõulisuse korral) seda 1 tk ka tellida. Lisaks ta teab selle vidina kohta oluliselt rohkem kui marketi lettide vahel jalutavad poisid/tüdrukud.
Kõik on õige, ainult et kui ülejäänud maailm vaikselt kolib internetiajastusse siis väikemüüjad on endiselt kinni 90-ndates. Kui neil isegi on veebisait siis on see enamasti mittemidagiütlev müüdavate toodete osas. Selle tõttu ei ole nad ka otsinguga leitavad ja kuna keegi ei ole ette võtnud mingit paikapanevat ehituskaupade müüjate kataloogi tekitada siis ongi see inimene olukorras kus kõigepealt tuleb minna suurde marketisse, sealt otsida ja küsida, ja kui õnneks läheb siis oskab müüja öelda kes väikemüüjatest sellist asja müüb.

Tegelikult ei ole just väga raske vähemalt tooted kategooriate järgi kirja panna enda lehele, mis teeks firma siis Googles tooteotsinguga leitavaks kui ka jätaks ära arutu kliendi ja teenindaja ajaraiskamise telefonitamise-mailitamisega. Kuigi ka vähemalt suuremate asjade kui seibid-poldid hindade kajastamine võiks tänapäeval elementaarne olla. Muigama ajab nii mõnegi müüja "veebipood" kus pea kõikide toodete hind on "küsi pakkumist" või "helista".

Selles osas on seesama foorumgi kulda väärt, leidub küllaldaselt oma ala inimesi kes aitavad otsijaid suunata, minu poolt suur aitäh neile kõigile. :thumbsup:
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Valitsev müügikorraldus sõltub ehituslikust keskkonnast. Suures piirdes võiks ehitusmaterjalide ostjaid jagada 2-ks : a) teenusepakkujad ehitajad b) hobiehitajad. Tavaliselt Euroopas ehitajad on spetsialiseerunud kindlale valdkonnale, nad ei ole universaalsed kõikidele tööliikidele nagu on meil üsna levinud. Kui oled pädev omas kindlas valdkonnas, siis selline ehitaja põhiasju marketist ei osta. Ta ostab materjale tehasest, tehase esindusest, profi väikemüüja käst. Ta teab ka talle vajaminevate toodete hindu ja selle firma nomenklatuuri, millest internetis ei pruugi olla täielik ülevaade, kui üldse.
Hobiehitajate jaoks on marketid ja veebipoed. Muidugi saab ka hobiehitaja vahel materjale ka sealt kus profiehitaja, aga enam mitte sama hinnaga.
Eesti ehituslik keskkond on marketikeskne - meie ehitajad on universaalid (puudub spetsialiseerumiseks vajalik töömaht), tehased ei ole huvitatad profivõrgu arendamisest (puudub vajalik käibemaht).
Seetõttu on marketid materjalide ostukohaks meil ka suurele osale ehitajatest. Eelpool juba ütlesin, et marketist tehnilist abi saada on üsna lootusetu. Seega oleks market asendatav veebipoega. Ka veebipoes ei anta tehnilist abi. Aga millegipärast ei ole marketid välja surnud, ka mitte Euroopas. Ju siis on ikkagi mugav lettide vahel jalutada.
Samuti ei asenda veebipood profimüüjat. Profimüüja oskab lahendada probleeme (mida meil ei hinnata), veebipood sellisele asjale energiat ei kuluta.
Aga seda väikest vidinat (aurutõkke lappi) on kindlasti võimalik kuskilt veebipoest (Euroopast) osta, mille hind on ca 2-3 kordne võrreldes sellega, mis ta oleks marketis või profimüüja juures. Sellistes veebipoodides on jah hinnad juures + transport + krediitkaardi risk.
Seega meie ehituslik keskkond ei soosi neid väikeehitajaid-iseehitajaid, kes tahavad midagi paremat, kui "ehitustava" ette näeb. Info saamiseks tuleb rohkem vaeva näha kui analoogprobleemidega mõnes teises riigis (teistsuguses ehituslikus keskkonnas) .
Väikemüüja toote hind sõltub ka kogusest. Ikka on vahe, kas väikemüüja tellib 1 tk seda eelnimetutut vidinat konkreetse soovija jaoks või 1000 tk. Kumb hind siis üles riputada? Eesti väikemüüja müüb tarnija nomenklatuurist kindlalt väiksemat nomenklatuuri. Pole mingit mõtet üles riputada kogu tarnija(te) nomenklatuuri, kui reaalne ostetavate artiklite kogus võib olla 5-20 %. Aga alati jääb võimalus osta ka mittelikviidsest nomenklatuuripoolest mõnda spetsiifilist toodet. Iseküsimus, kas sellise mikrokoguse toomise hind soovijale vastuvõetav on.
Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Benno
külaline

Lugemata postitus Postitas Benno »

Tõepoolest, nende kahe väga erineva ostja jaoks ongi erinev turg, ja sellest on ostjal väga hästi aru saada. Palju "profimüüjaid" ei suhtu just hästi väikeklienti-hobiehitajasse ja näitavad seda ka välja juba telefoni otsas mühatamisega, rääkimata silmade pööritamisest ja ohkamisest leti taga.

Erinevus seisneb ka selles et hobiehitaja tüüpiliselt tahab oma vidinat kohe ja see tootja valik ja tarneaeg ei puhu tema jaoks väga pilli. 2 nädala pärast kuskilt vahelaost mingit juppi saada ei ole kasumlik tegevus kumbagile osapoolele.

Hobiehitaja ideaal ongi suures marketis ringi jalutada, kõike saada, veel abi ka peale. Nagu Te siin ise rääkisite, töötab see mudel kuni teatud peensusteni ehk toodeteni. Võtame lihtsa asja nagu kaablikaitsetoru. Paljudes marketites seda pole, FEB näiteks kes pole väga väike ka ise kuid selgelt profiehitajale suunatud, ei suuda oma tülpimust varjata kui keegi soovib tühised 10 meetrit ja küsib veel tüütuid küsimusi pealegi.

On ka erandeid, näiteks Dunven Sanitaartehnika. Iseenesest tilluke profipood, samas kõikidel toodetel on hinnad ja lausa pildid kõrval,ka 0.28 EUR niplil, võid lausa veebis ostukorvi panna ja ära osta või siis kohale minna näppima. Rääkimata sellest et seal on võrreldes marketitega üliodavad hinnad, ka 1 kaupa ostes. Loomulikult on nad ka ülbelt umbkeelsed aga perfektsust siin maailmas polegi. :)
timburi
külaline

Ma olen selle kõigega nõus, aga minu arust on tegemist mitte niiväga spetsiifilise tootega. Ehk siis kui sa müüd ikkagi mitut erinevat sorti villa, aurutõkkematerjali, puitu, venditoru, veetoru, naelu, kruve, haamrit, katusekive, parketti, värvi - loetelu võikski jätkama jääda, ehk siis kõike vajalikku maja/korteri ehitamiseks. Ja ühte asja ei müü, ja isegi ei tea sellest. Ja suhteliselt tähtsat, aga väikest komponenti sellest komplektist.
Samahästi võiks ju müüa 20 erinevat sorti parketti, aga kukalt kratsima hakata, kui küsid alusvaipa. Ja siis seda kuskile "spetspoodi" otsima minna.
Tegelikult sügaval sisemas on mul savi, sest tellija nagunii pidas targemaks neid mitte osta, vaid osta paari tihendi asemel teipi. Rahaliselt ta pigem kaotas, kuigi uskus, et võidab. Ma olin nõus need lihtsalt ise ostma parema tulemuse ja mugavuse nimel, lisas ka et teipi ja oma aega kokku hoida.
Ryndor
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas Ryndor »

Sellepärast neid kutsutaksegi üldehituspoodideks, et sa saaksid poolelioleva töö, materjali puudusel lõpetada. Osta kiirelt puuduolevat villa, aurutõkkematerjali, puitu, venditoru, veetoru, naelu, kruve, haamrit, katusekive, parketti, värvi jne. Täislahendust pakutakse ainult sanitaar-remondile, suuremate projektide jaoks tuleb ikkagi tellida või pöörduda väikekaupmeeste poole.
Vasta