Ritsu elementmaja/puitpaneelmaja (Markus-144)
Ritsu elementmaja/puitpaneelmaja (Markus-144)
Lugemata postitus Postitas Kix145 »
Plaanin osta Ritsu maja, kuna see on mu esimene oma kodu, siis sooviksin teiste arvamusi/soovitusi/hoiatusi ja tähelepanu osutamist tekkida võivatele murekohtadele vms... Kas kellegil on antud firmaga kogemusi just element/puitpaneelmajade osas?
Kas need majad on ikka korralikud ja püsivad? Garantiid antakse ainult 2 aastat.
Kas hallitusega pole probleeme?
Kas seinad/põrandad/laed peavad ikka niipalju sooja nagu kodulehel lubatakse?
Eriti ootan arvamusi Markus-144 maja kohta: http://www.kenwalt.ee/files/puitpaneelm ... -plaan.pdf
Ettepanekuid, mida planeeringus muuta/juurde teha?
Täispakett sisaldab järgnevaid ehitusmaterjale: http://ritsu.ee/?id=t?ispakett&lang=et
Ma olen lugenud, et aurutõkke kile peaks asendama paberiga- kas see on mõistlik? Miks?
Ilmselt peaks tellima kohe ka teised aknad, sest nende akende U arv on 1,1.
Kas on midagi veel, mida peaks muutma?
Re: Ritsu elementmaja/puitpaneelmaja (Markus-144)

Tegin vahepeal ise majaplaanis muudatusi (lisan pildi).
Esimese korruse plaaniga olen vägagi rahul (natuke kahtlen, kas kogu maakütte aparaadid ikka nii väiksesse ruumi kõik ära mahuvad), teise korruse magamistubadega aga mitte, kuna seal puudub selline magamistuba, kuhu saab kaheinimese voodi nii panna, et kumbki seinaga ei pea magama.

- Manused
-
- IMG_1961.JPG (96.83 KiB) Vaadatud 9387 korda
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »
Pesumasinagi ostmisel vaatad energiaklassi tähte, nüüd peaks maja ostmisel sellele mitte mõtlema

-
- Korralik postitaja
- On tänatud: 1 korda
Lugemata postitus Postitas linni »
vundament
kõik kommunikatsioonid
küttelahendus
siseviimistlus
välistrepid
välisterrassid
Kogumaksumus kirvemeetodil mitte alla 100 000.
Siin on veel paar kodumaist nimega tegijat, võrdle hindu:
http://loodesystem.ee/index.php?page=75&
http://matek.ee/et/firmast/ettevotte-tutvustus/
Mõni soomlane ka sekka:
http://kastelli.ee/
-
- Ehitusveteran
- On tänanud: 1 korda
- On tänatud: 9 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas Eestikinnisvara »
Hallitus ja selle teke- see sõltub ikka konkreetselt Sinust. Kas ehitad ventilatsiooniga maja või mitte. See, et see on "tehases tehtud maja" ei tähenda, et see hallitama hakkab.
Muud küsitud küsimused- eks on raske tõesti võtta ühendust Ritsu´ga ja rohkem infot küsida. Selle asemel kuluta oma aega foorumis "mõtisklemisele", mis sind eriti edasi ei vii.
Vihjena võin öelda, et Ritsul on hingekirjas ka arhitektid ja projekteerijad, kes sind maja tellimisega aitavad ja seda igas mõttes. Aitavad sul maja plaanid paika panna personaalselt sinu soovidele.
See, et majatehas on pannud "stereotüüpse" pakettmaja joonise oma kodulehe ei tähenda seda, et ükski inimene ei saa ol.olevat majaprojekti kujundada ümber vastavalt oma soovidele ja vajadustele.
-
- Korralik postitaja
Mina nii resoluutne ei oleks. Mul võtab maaküte koos inegreeritud ventilatsioniagregaadiga jämedalt ruutmeetri põrandapinda. Vastupidi, vundamendile lähemal on odavam ja lihtsam maakontuuri läbiviike teha. Ning asuks lähedal tsentraalsele kanali- ja veepüstakule. Paigaldusega tuleb vast ruumikitsikusel veidi vaeva näha, aga ei midagi võimatut.Eestikinnisvara kirjutas:Maaküte sellises ruumis on unistus kuubis. Mängi ka see ruum ümber kuhugi ja min. 4 m2 põrandapinda.
Aga üldiselt hakkab kõik ikkagi projektidest pihta. Maja ise, vundament, tehnilised sõlmed, elekter ja nõrkvool, vesi ja kanal, küte ja vent.
Ning arvesta kohe, et sul on ka aiamaja või kuuri tarvis. Ühtegi panipaika muruniidukile või kasvõi kastile külmale õllele silma küll ei hakka.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ping »
Mina tegin tehnoruumi mõõtudega 2,1m*1,6m. Ise planeerisin ka tehnika paiknemise selles. Maakütte paigaldajalt sain kiidusõnu, et hästi on läbimõeldud, igale poole kuhu vaja ligipääs ja kõik agregaadid ka eraldi on väljavõetavad kui vaja asendada.linni kirjutas:Mina nii resoluutne ei oleks. Mul võtab maaküte koos inegreeritud ventilatsioniagregaadiga jämedalt ruutmeetri põrandapinda. Vastupidi, vundamendile lähemal on odavam ja lihtsam maakontuuri läbiviike teha. Ning asuks lähedal tsentraalsele kanali- ja veepüstakule. Paigaldusega tuleb vast ruumikitsikusel veidi vaeva näha, aga ei midagi võimatut.Eestikinnisvara kirjutas:Maaküte sellises ruumis on unistus kuubis. Mängi ka see ruum ümber kuhugi ja min. 4 m2 põrandapinda.
Sinna mahutasin: maakütteagregaat, 300L kolmesüsteemne boiler, ventagregaat, sooja/külma vee kollektorid (12 kraani), el. kilp 36 kohta, riiulipüstak 60cm*50cm ja põranda koristusvahendid.
Järgmise maja tehnikale püüan veel vähem põrandapinda kulutada.
-
- Ehitusveteran
- Kontakt:
Ma ei soovita ruumi väga väikseks ajada, kuna hilisemad probleemid võivad saada satuslikuks ja pole harvad juhud, kui on olnud vaja kergsein eemaldada. Kuna ja miks juhtuda võib? Hooldust ei ole võimalik teha, süsteem vajab vaheatust (kasvõi garantii probleem), süsteem vajab kunagi uue vastu väljavahetamist. Siis oled sa tõsiselt hädas ja algselt kokkuhoiutud m2 võib kalliks minna.
Väike meelespea kõikidele: Tehnoruumis peab trapp olema!

NB! Plaan panna muidu 180l integreeritud veeboiler.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas ehitustark »
Mõttekäik on õige, et võtta mingi ruumi arvelt see pind, aga kindlasti mitte magamistoa siseselt lükanduste tagantKix145 kirjutas:Hmm...plaan B-na olen mõelnud tehnoruumi teha 1. korruse magamistuppa lükanduste (siis tuleb muidugi suureb ruum teha kui pildil hetkel plaanitud) taha ja kasutada masinatest ülejäävast ruumi garderoobina aga siis tekib jälle küsimus, palju need masinad müra teevad ja kas lükanduksed mitte liiga väikese müratakistusega pole.
NB! Plaan panna muidu 180l integreeritud veeboiler.
-
- Korralik postitaja
Milleks maaküttele akupaak?Eestikinnisvara kirjutas:Maaküte koos akupaagiga ei mahu sellisesse ruumi.
Milleks maaküttele veeboiler?Kix145 kirjutas:NB! Plaan panna muidu 180l integreeritud veeboiler.
Esimest pole vaja ja teine sisaldub maaküttepumba korpuses. 3,5 ruutu on enam kui küll puhtalt tehniliseks kütteruumiks. Ning magamistuba tehnilise ruumina unusta kohe ära.
Siis jääbki ainukesena üle ventilatsioonisüsteem, minu teada paigaldatakse see ka maaküttekorpuse peale, seega ei võta ka see ülemäära põrandapinda. Ja niimoodi mõeldes peaks kõik ikkagi esialgsesse ruumi ära mahutuma.

-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
-
- Korralik postitaja
Samamoodi ei ole seal sepikoda, lauta, heinaküüni ning hobusetalli.Küülaline kirjutas:See ei ole MAJA, vaid maa peale tõstetud korter. Ei ole sahvrit, panipaika, pööningut, tööruumi, kuhu kasvõi akutrell laua peale panna.
Akutrelli ja haamri jaoks on koht majandusruumis olemas ning sahver/panipaik on ajast ja arust. Selle ülesannet täidab supermarketi külmlett. Lähed ja võtad, ükskõik mis ajal ning niipalju, kui korraga vaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Kui elad supermarketi kõrval siis ehk küll. Kui elad 20km kauplusest ja käid nädalas korra poes?linni kirjutas:Samamoodi ei ole seal sepikoda, lauta, heinaküüni ning hobusetalli.Küülaline kirjutas:See ei ole MAJA, vaid maa peale tõstetud korter. Ei ole sahvrit, panipaika, pööningut, tööruumi, kuhu kasvõi akutrell laua peale panna.
Akutrelli ja haamri jaoks on koht majandusruumis olemas ning sahver/panipaik on ajast ja arust. Selle ülesannet täidab supermarketi külmlett. Lähed ja võtad, ükskõik mis ajal ning niipalju, kui korraga vaja.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas LOOTON »
Minu poolne arvamus on ,et Omatalo ja Ritsu onb oma elementmajade poolest suhteliselt sarnased, Ise olen Soomes pea 200 maja püstitanud, erinevatele firmadele ja laias laastus on saamasugused. Sundvent on enam kui soovituslik, muidu eesti kliimas üle 10a vastu ei pea.
Võin ka aidata püstitamisega, olemas tööriistad ja meeskond.
Parimaga
OÜ LOOTON
lootonoy@gmail.com

- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu