Oli vaja siis sellist tihendit, ühte ainult, ventilatsioonitorule. Tegin 2 katset osta neid esimestest ettejuhtuvatest suurematest pealinna ehitusmarketitest. Kahjuks mõlemad katesed ebaõnnestusid.
Katse 1, K-Rauta tondi:
Seal müüja natuke mõtles ja ütles, et neid asju pole. Siiski turgatas talle pähe, et neil on see tihend olemas, aga et ise tuleb mõõtu lõigata. Ja juhatas mind armaflexi suure tahvli juurde. Ütlesin et ahah aitäh ja läksin vaatasin muid vajaminevaid kaupu.
Katse 2, Ehituse Abc kadaka tee:
Ventilatsiooniosakonna müüja nagu taipas või tegi vähemalt näo, et taipab, millega tegu, ja ütles, et selline kaup asub üldehituse osakonnas. Üldehituse osakonna müüja kah nagu oleks taibanud või siis oskas ta samamoodi teha nägu, et taipab, millest jutt ja läksime seda otsima. Tõdesime, et seda ei ole. Tänasin viisakalt ja otsustasin, et tihendan selle ühe toruläbiviigu teibi abil ära.
Kuna ma eeldasin, et võib tekkida probleeme, siis mõlemas poes ma ei küsinud ainult aurutõkkekile läbiviigutihendit, vaid näitasin kätega vastava liigutuse abil ja siis lisasin ka veel selgitava teksti juurde, et tegemist on musta värvi kandiliste kummitükkidega, millel on keskel auk ja tagumisel küljel liim, et torude läbiviigud saaksid elastsed ja õhutihedad. Ja et tavaliselt olen näinud neid müügil kilepakendist kahekaupa.
Lihtsalt vahest näitavad ehituspoodide müüjad üles erakordseid teadmisi, aga vahest tuletavad ka meelde seda, et osad ikkagi ei tea mitte midagi. Ma olin valmis selleks, et neid tihendeid igas poes ei olegi, ja ega ei olegi. Aga ma ei olnud valmis, et müüja kas ei tea mis see on, või siis vähemalt kui teab, siis ütleks kohe ära, et neil on otsas ammu juba ja pole toodud juurde.