TR OL diagrammide abil HBO+ šamotist ahju projekteerimine.

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: TR OL diagrammide abil HBO+ šamotist ahju projekteerimin

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Pole paha ! Aga selle kildumise üle me pole ka vaielnud! Samas, ei tea ka tootjate andmeid nagu seda on tonnervetteril kes tegi võrdluseks katsed "vene" punase tellisega. Sellised katsed on jah Koidu sugustele, kes topivad punase tellise ka koolitusel kolde piiridesse . Sellest siis teie sõprus?
PS Seda KVT koolituse ruumis asuvat punase tellisega kollet on ka EN koldeks esitletud :)
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Lp Kaminahi. Nii nagu on ahjude tootmiseks ja ehitamiseks erinevad nõudmised, standardid ja kokkulepped on ka ahjuehituse materjalide tootmiseks! Kui sa soovid teada saada mis on näiteks tööstusšamoti ja ahjušamoti vahe, siis peadki süvitsi läbi vaatama millised nõudmised ühel või teisel juhul tootjale esitatakse? Neid nõudmisi ja kasutada lubatatavaid materjale kõrvutades saad ka lõpuks aru mille poolest lõpptoodang erineb.
Erinevaid katseid aga saavad kõik pottsepad ka ise teha. Keegi ei keela pottsepal panna kokku kaks HBO+ standartellist Universal Plus või HKM ahjuseguga ja mis iganes tootja ŠA-5 või ŠA-8 tellised omavahel kokku mõne harjumuspärase seguga ja siis peale segu kivistumist kive seotisest lahti sikutades aru saada kumb lahendus tagab tugevama konstruktsiooni? Samuti annab pottsepale materjalide erinevusest aimu töötlemine vasara, giljotiini, ketaslõikuri või saega jne.
Manused
Töövahendid HBO šamoti jaoks.PNG
Töövahendid HBO šamoti jaoks.PNG (79.5 KiB) Vaadatud 1621 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Andrus Schults kirjutas:Lp Kaminahi. Nii nagu on ahjude tootmiseks ja ehitamiseks erinevad nõudmised, standardid ja kokkulepped on ka ahjuehituse materjalide tootmiseks! Kui sa soovid teada saada mis on näiteks tööstusšamoti ja ahjušamoti vahe, siis peadki süvitsi läbi vaatama millised nõudmised ühel või teisel juhul tootjale esitatakse? Neid nõudmisi ja kasutada lubatatavaid materjale kõrvutades saad ka lõpuks aru mille poolest lõpptoodang erineb.
Erinevaid katseid aga saavad kõik pottsepad ka ise teha. Keegi ei keela pottsepal panna kokku kaks HBO+ standartellist Universal Plus või HKM ahjuseguga ja mis iganes tootja ŠA-5 või ŠA-8 tellised omavahel kokku mõne harjumuspärase seguga ja siis peale segu kivistumist kive seotisest lahti sikutades aru saada kumb lahendus tagab tugevama konstruktsiooni? Samuti annab pottsepale materjalide erinevusest aimu töötlemine vasara, giljotiini, ketaslõikuri või saega jne.
Kuna sa põõrdusid lugupidavalt just minu poole, siis suured tänud, aga mul on pottsepa algkursus läbi ja omandatud. Või kas sa tõesti kahtled või tahad teadja kombel avalikult ilkuda?
Lõpeta ära.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Ei teadnudki, et Eestis juba algkursustel õpetatakse pottseppadele milliste nõudmiste ja standardite järgi tootjad kokkuleppeliselt erinevaid just ahjude, pliitide ja kaminate ehitamiseks kasutatavaid materjale toodavad? Kes ja millal selliseid kursuseid pottseppadele Eestis korraldanud on? Mina isiklikult olen arvamusel, et pottsepad peaksid keskenduma just ahjude ehitamise standarditele, nõuetele ja pottsepa tööde effektiivsuse tõstmisele. Kindlasti ei ole mõstlik, et pottsepp ise savi kaevab, leotab, töötleb, vormib, põletab, jahvatab jne enne kui üldse ahju ehitamiseni jõuab!
TR OL diagrammide või EN standardite järgi ahju kiiremat ehitamist võimaldavad ka erinevas formaadis šamott-tooted ja kvaliteetsegud. Aeg nagu me teame on piiratud ressurss sh ka pottseppade oma!
Manused
Wolfshöher Tonwerke leivaahju elemendid.PNG
Wolfshöher Tonwerke leivaahju elemendid.PNG (110.85 KiB) Vaadatud 1585 korda
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Giljontiiniga vehkimise oleksid minu aadressil küll võinud ära jätta. :blink: Mul on see olemas ja palju mugavam käsitleda kui see mis õpetuse plakatil ja ma valin ikka ise, kas lõikan giljotiiniga või kivisaega. Ära näe minu õpetamisega küll vaeva enam.Näed ju, et see ei mõju. Ma ei hakka kunagi ehitama Daniel tüüpi ahjusi või sarnaseid tilu-lilusi. Neid küpsetusahju detaile ma ka enam ei osta.
------------------
www.ehituspenskarid.com
looder54
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 42 korda
On tänatud: 12 korda

Lugemata postitus Postitas looder54 »

kaminahi kirjutas:
Andrus Schults kirjutas:Lp Kaminahi. Nii nagu on ahjude tootmiseks ja ehitamiseks erinevad nõudmised, standardid ja kokkulepped on ka ahjuehituse materjalide tootmiseks! Kui sa soovid teada saada mis on näiteks tööstusšamoti ja ahjušamoti vahe, siis peadki süvitsi läbi vaatama millised nõudmised ühel või teisel juhul tootjale esitatakse? Neid nõudmisi ja kasutada lubatatavaid materjale kõrvutades saad ka lõpuks aru mille poolest lõpptoodang erineb.
Kuna sa põõrdusid lugupidavalt just minu poole, siis suured tänud, aga mul on pottsepa algkursus läbi ja omandatud. Või kas sa tõesti kahtled või tahad teadja
kombel avalikult ilkuda?

Lõpeta ära.

:scratch: Ja seda reäägib mees, kes pottsepanduse rusikareeglist suhtes koldesuurus = koldeavasuurus = lõõripikkus pole kuulnudki. Sinu õnneks on see nüüd ilusti kirjas ka selles EN 15544.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Millest järeldad, et DANIEL ahi on tilu-lilu? Vastavalt HAPROF versioon 5.41 programmile on Daniel ahju koldest suitsugaaside voolumaht 27,8 g/s. Lisan manusesse ka muud olulised näitajad. Mida sina oleksid siis teinud teisiti? Või veel lihtsam küsimus, milliste mõõtmetega sinu poolt projekteeritud restkolle teeks sama töö kui DANIEL ahju kolle ja kannataks ka laboris mõõtmised välja?
Manused
DANIEL ahju kolle.PNG
DANIEL ahju kolle.PNG (77.89 KiB) Vaadatud 1565 korda
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru

Midagi kõigile neile pottseppadele kes ei oska ise šamottplaate teha.
Manused
1 cm paksune HBO šamottplaat mida ei pea pottsepp ise tegema.PNG
1 cm paksune HBO šamottplaat mida ei pea pottsepp ise tegema.PNG (233.54 KiB) Vaadatud 1362 korda
Vasta