PS Seda KVT koolituse ruumis asuvat punase tellisega kollet on ka EN koldeks esitletud

Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »
Kuna sa põõrdusid lugupidavalt just minu poole, siis suured tänud, aga mul on pottsepa algkursus läbi ja omandatud. Või kas sa tõesti kahtled või tahad teadja kombel avalikult ilkuda?Andrus Schults kirjutas:Lp Kaminahi. Nii nagu on ahjude tootmiseks ja ehitamiseks erinevad nõudmised, standardid ja kokkulepped on ka ahjuehituse materjalide tootmiseks! Kui sa soovid teada saada mis on näiteks tööstusšamoti ja ahjušamoti vahe, siis peadki süvitsi läbi vaatama millised nõudmised ühel või teisel juhul tootjale esitatakse? Neid nõudmisi ja kasutada lubatatavaid materjale kõrvutades saad ka lõpuks aru mille poolest lõpptoodang erineb.
Erinevaid katseid aga saavad kõik pottsepad ka ise teha. Keegi ei keela pottsepal panna kokku kaks HBO+ standartellist Universal Plus või HKM ahjuseguga ja mis iganes tootja ŠA-5 või ŠA-8 tellised omavahel kokku mõne harjumuspärase seguga ja siis peale segu kivistumist kive seotisest lahti sikutades aru saada kumb lahendus tagab tugevama konstruktsiooni? Samuti annab pottsepale materjalide erinevusest aimu töötlemine vasara, giljotiini, ketaslõikuri või saega jne.
Lugemata postitus Postitas looder54 »
kaminahi kirjutas:Kuna sa põõrdusid lugupidavalt just minu poole, siis suured tänud, aga mul on pottsepa algkursus läbi ja omandatud. Või kas sa tõesti kahtled või tahad teadjaAndrus Schults kirjutas:Lp Kaminahi. Nii nagu on ahjude tootmiseks ja ehitamiseks erinevad nõudmised, standardid ja kokkulepped on ka ahjuehituse materjalide tootmiseks! Kui sa soovid teada saada mis on näiteks tööstusšamoti ja ahjušamoti vahe, siis peadki süvitsi läbi vaatama millised nõudmised ühel või teisel juhul tootjale esitatakse? Neid nõudmisi ja kasutada lubatatavaid materjale kõrvutades saad ka lõpuks aru mille poolest lõpptoodang erineb.
Erinevaid katseid aga saavad kõik pottsepad ka ise teha. Keegi ei keela pottsepal panna kokku kaks HBO+ standartellist Universal Plus või HKM ahjuseguga ja mis iganes tootja ŠA-5 või ŠA-8 tellised omavahel kokku mõne harjumuspärase seguga ja siis peale segu kivistumist kive seotisest lahti sikutades aru saada kumb lahendus tagab tugevama konstruktsiooni? Samuti annab pottsepale materjalide erinevusest aimu töötlemine vasara, giljotiini, ketaslõikuri või saega jne.
kombel avalikult ilkuda?
Lõpeta ära.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025