Kui minu käest küsisid, siis 60m2 on selle pumba haldusala meil.keemik kirjutas:Kui suurt pinda see kütab?
Õhksoojuspump
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas Cristella »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas terje. »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
terje! Kõigepealt anna teada, mis seadmega tegemist - markeering!terje. kirjutas:Väliosa hakkab (igisema ,pinisema ,krigisema)kui ma panen puldist max. puhumis võimsuse peale. Ventikas ringi ei käi. Siseosas põleb punane tuli . COOL nupuga puhub ilusti õhku aga HEAT -iga puhub hästi vaikselt kui on max. puhumisega. Kas on võimalik et on midagi kinni või katki külmunud. Jääd kuskil näha ei ole.
Lugemata postitus Postitas rmati »
-
- külaline
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
Lugemata postitus Postitas keemik »
-
- külaline
Mul kütab 14LBC Nocria Arctic sarja masin 70m2 ja elektrit küsib kuskil 3kW/h - 3,5kW/h (temp on olnud -15 kuni -20).Cristella kirjutas:Kui minu käest küsisid, siis 60m2 on selle pumba haldusala meil.keemik kirjutas:Kui suurt pinda see kütab?
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 89 korda
- On tänatud: 142 korda
Lugemata postitus Postitas Küülaline »
Targemad kasutajad - seletage ära, mida ometi tähendab elektri kulu 3kW/h? Mitu kWh see teeb näiteks ööpäevas?Külaline kirjutas:elektrit küsib kuskil 3kW/h - 3,5kW/h

Kulu on ikka päris korralik. 45 ruutu ja Lec-N 09. Keskmiseks tuleb praegu Nõmmel ca 500 W*h. Õhtuti kütan väikest kaminpliiti ka paar tundi. Ilma selleta võiks öelda, tugeva varuga, et maks 1000 W*h läheks.
-
- Ehituspenskar
elektrit küsib kuskil 3kW/h
Mismoodi ometi, kui korrutada 3 (kW/h) x 24 (h), siis taanduvad tunnid (lugejas ja nimetajas) ära ja vastus on 72 kW, mitte 72 kW*h, nagu keemik väidab.keemik kirjutas:siis see on 72 kW*h ööpäevas
-
- Ehituspenskar
Tule taevas appi, miks siis ei võiks niimoodi kirjutada ka, kuidas mõeldakse, kui ikka mõeldakse. Et rumalamad ka aru saaks.keemik kirjutas:konverteerisin automaatselt 3 kW/h ümber 3 kW*h-ks (mida ilmselgelt oli mõeldud)
Aga 72 kW*h teeb kuu aja jooksul 2160 kW*h, mis on ca 250 eurot. Päris räige 70 m2 eest.
-
- Ehituspenskar
Seda minagi, siis äkki 3kW/h ei tähenda 72kWh/d.keemik kirjutas:72 kW*h teeb kuu aja jooksul 2160 kW*h, mis on ca 250 eurot. Päris räige 70 m2 eest.
Muide, väike märkus, kWh kirjutataksegi täpselt nii, tärni W ja h vahel ei ole.
Kusjuures, huvitav, et ei käi! Kuigi vist ei ole vale seda panna? Võid kirjutada ax=y, kuid võid ka a*x=y.
-
- külaline
Mõeldud oli jah kWh. Samas muud kütet pole siiani kasutanud. Võrdluseks võin tuua et naabermajas maksti eelmine aasta keskkütte eest ca 250euri (2 toaline korter). Kui just Tallinnas ei ela, siis elu ongi kallis.keemik kirjutas:Mõte oli see, mis ta oli. Aga paljud ei tea seda õiget ühikut või ei süvene. Nagu veel eestpoolt näha, nii ka mina.
Aga 72 kW*h teeb kuu aja jooksul 2160 kW*h, mis on ca 250 eurot. Päris räige 70 m2 eest.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas tipp »
No lase täpipedel toimetada!keemik kirjutas:Aga mida ta veel saaks tähendada?
Kusjuures, huvitav, et ei käi! Kuigi vist ei ole vale seda panna? Võid kirjutada ax=y, kuid võid ka a*x=y.

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas otsi-otsi »
Cristella! Kui vaatasin Su vanu postitusi ja järgnevat otsust soojuspumpa paigalduskoha valikul, siis on üsna loogiline, et küttekulud on suuremad kui paljudel teistel. Seda mitte ainult suurte soojuskadude tõttu, vaid pigem seepärast, et sobivat, parimat efektiivsust tagavat paigalduskohta siseosale oli väga raske leida. Ja vist ka seetõttu, et kirjeldasid aint köetavaid ruutmeetreid ja ilmselt valisid kõige soodsama pakkumise.Cristella kirjutas:Keemik, kas sinu 45 ruutu pole mitte korter kuskil keset maja? Ma arvan, et see pole väga võrreldav hõreda majaga, mida keegi teine kuskilt alt-ülevalt-kõrvalt soojas ei hoia
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Mul sama masin ja nii suur ei ole tunni kulu kunagi olnud. Ja ka andmetes "Elektrivõimsus soojendamisel W min-max 300-2400" http://www.kodukliima.ee/Fujitsu_AWYZ/ http://www.abctoru.ee/index.php?option= ... 76&lang=et http://www.kliimameister.ee/tooted/fuji ... ria-arcticKülaline kirjutas: Mul kütab 14LBC Nocria Arctic sarja masin 70m2 ja elektrit küsib kuskil 3kW/h - 3,5kW/h (temp on olnud -15 kuni -20).
Kuhu ta sul kogu selle "särtsu" paneb?
ehitusremont@gmail.com
Ega ma kurdagi, sellesama teema eelmisel lehel sain kinnitust, et -20-ga keskmiselt kuluv 1,87kW tunnis ongi suht normaalne, see, kellel siin keskmine on 3kW, on keegi teine. Aga selles on sul jah õigus, et meil ei õnnestunud sobivamat paika leida, mistõttu tagumine suur tuba ongi alati kuskil 3 kraadi külmem, kui esimesed kaks, aga eks me siis lihtsalt hoiamegi esimese otsa sellevõrra soojema, et taha ka midagi jõuaks. Aga seda ma arvan endiselt, et keset maja korterit ja tervet maja nelja külma seinaga ei saa üks-ühele võrreldaotsi-otsi kirjutas:Cristella! Kui vaatasin Su vanu postitusi ja järgnevat otsust soojuspumpa paigalduskoha valikul, siis on üsna loogiline, et küttekulud on suuremad kui paljudel teistel. Seda mitte ainult suurte soojuskadude tõttu, vaid pigem seepärast, et sobivat, parimat efektiivsust tagavat paigalduskohta siseosale oli väga raske leida. Ja vist ka seetõttu, et kirjeldasid aint köetavaid ruutmeetreid ja ilmselt valisid kõige soodsama pakkumise.Cristella kirjutas:Keemik, kas sinu 45 ruutu pole mitte korter kuskil keset maja? Ma arvan, et see pole väga võrreldav hõreda majaga, mida keegi teine kuskilt alt-ülevalt-kõrvalt soojas ei hoia

õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas notam »
Sai paigaldatud suvel õhksoojustpump ja nüüd esimeste külmade juures on tekkinud paar küsimust:
1.) Kas puhumine jääbki kuidagi vaikseks eriti krõbedate külmade juures ja peabki arvestama, et tuleks juurde kütta mingi teise asjaga. Praegust lükkasin õhksoojus pumba maksimumi peale ja masin suudab vaevu hoida 18-19 kraadi peal (ruumi suurus 80 ruutu). Tagumistes tubades pole mõõtnud, kuid tõenäoliselt vähem.
Ülesse korrusele ei jõua praegu üldse. Seal hoian radiaatoreid stabiilselt sees.
2.) Kuidas on õhksoojustpumaga kõige effektiivsem kütta?
3.) Hetkel on mul Midega Nordic Inverter Heatpump. Heating capcity 3200(700-5200)W
Hetkel on veel lisaks ioonikatel, mis on ühendatud põrandaküttega (vesi) ja radiaatoriega üleval korrusel.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 316 korda
Re: õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas Kalvis »
On küll võimalik osta kordades võimsam õhksoojuspump N: ostad 16 kW ja sellel küttevõimsusega jäksab sul ka ruumi sooja hoida, kuid mis see maksab - majanduslikult eestis pole inimesed nii heal järjel, et suudaksid seda luksust kinni maksta.
-
- külaline
õhksoojuspumba ost koos paigaldusega
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid