Teadust populariseerides : Restkolle - Umbkolle ( EN -15544)

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 398 korda
On tänatud: 194 korda
Kontakt:

Re: Teadust populariseerides : Restkolle - Umbkolle ( EN -15

Lugemata postitus Postitas kaminahi »

Külmaga tulevad igasugu veidrad mõtted mulle pähe.
Nüüd ma siis mõtlen ja arutan endamisi, et kui mina ehitan selle Eestis esimese EN-ile vastava kolde, kas see siis siinsamas maha tambitakse või on see vaatamata minu poolt kasutamisele endiselt verbaalselt tarvituskõlbuline sellega uhkustajatele. :scratch:
Ega mina ka enne ei tea ju kui pole katset ära teinud :blink:
Kas peaks ehitama pottahju või tellisahju või krohvitud pottahi äkki või... :scratch: Noh, et pärast ei leita, et ei ole üldse õige ahi :blink:
Aga kui keegi on teinud, ma siis ei tõttaks. Teeksin seni hoopis Tulikivi kolde. :blush:
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
tel. 54514881 OÜ Ahjumaailm, http://www.ahjumaailm.ee
koostöös http://www.unibuild.ee
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

viewtopic.php?f=1&t=43946&start=25#p248053
See reklaam on mulle esiteks juba Googlist tuttav, teiseks ei näe ma sellel EN 15544-le iseloomulikkult nõutud kollet ja komandaks ma ennem selle olemasolu ei usu kui pilti ei näe sellest väidetavalt Eestis ehitatud valmis ahjust.
Hea tava on arvustada inimeste mõtteid ja arvamusi, mitte isikuid endid, ning oma arvamusi argumenteerida.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Leevi
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 64 korda
On tänatud: 40 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Leevi »

kaminahi kirjutas:viewtopic.php?f=1&t=43946&start=25#p248053
See reklaam on mulle esiteks juba Googlist tuttav, teiseks ei näe ma sellel EN 15544-le iseloomulikkult nõutud kollet ja komandaks ma ennem selle olemasolu ei usu kui pilti ei näe sellest väidetavalt Eestis ehitatud valmis ahjust.
Mille poolest ei vasta viites kujutatud ahju kolle standardile EN 15544?
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 40 korda
On tänatud: 38 korda

Lugemata postitus Postitas Olenüüd »

Jäi vastamata see küsimus ,et kui on normis kaks äärmust mis erinevad teineteisest protsentuaalselt suuresti, kas ideaalne oleks kui lubatud näitaja on siis selle keskmine.
Kes oleks pädev sellele vastama ?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Kui lubatud sõidukiirus on kuni 90 km/h, kas siis ideaalne oleks 45 km/h. Kes vastab.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Ma sõidan autoga umbes 80ga. Mopeediga sõidan 90 alas 50ga ja igast asulast panen ka täisgaasiga läbi.
Kui on lubatud siit-sinnani, siis kõik seal vahepeal on õige ja võimalik.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Mopeed on ideaalsem kui auto :)
------------------
www.ehituspenskarid.com
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Ootan väga suure huviga esimest EN 15544 standardi järgi ehitatud ahju valmimist Eestis kus ehitusmaterjaliks ŠA šamott. Võtaks ometigi mõni pottsepp julguse kokku selline ahi ehitada ja mõni klient ahju tellida! Saaks lõpuks kõik huvilised miski selguse. Ma ei saagi aru, et kui standard on juba nii kaua kehtinud, siis miks keegi juba ei ole valmis ehitanud? Üks ahi tegelikult on valmis ehitatud mille passi ka siis foorumisse lisasin kuid kahjuks spetsialistide hinnanguid (olgu siis kiitvaid või laitvaid) pole veel näinud???
lepp
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas lepp »

Peale hinna ära saatmist tuli suu EN ist puhtaks pühkida.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Rahalistest võimalustest lähtuvalt peavad väga paljud inimesed väga paljudest asjadest suu puhtaks pühkima. Sel samal põhjusel otsivad sajad ja sajad kliendid suurest ehituskauplusest ostetud 200-300 eurose kütteseadme paigaldajaks kutsetunnistusega pottseppi. Kahjuks saavad nad paigaldusteenuse asemel tihti hoopis riielda, et mille kuradi pärast sellise seadme küll ostsid ja miks pottsepalt kiviahju ei telli. Aga kes see ikka tahab võõrale inimesele selgitama hakata, et hetkel lihtsalt puuduvad võimalused rohkem investeerida. Samas kodus on ju külm!
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

No nii rumalat juttu kui motomees räägib kuulen esimest korda.Ja kahjuks on tal ka takkakiitja.
Ühel juhul on ju tegemist kiirusega ,teisel juhul sõltub sellest koldes põlemise kvaliteet.
Nende EN 15544 lubatud väärtuste erinevus on väga suur.Oleks siis jutt protsendist või paarist.Aga erinevus laias laastus 20 kuni 40 protsenti , mõju peaks ikka tundma olema.Ma ei taha endale ahju mis anna 40% vähem sooja.
Küsimus oli siis ,EN lubatud šamoti poorsus 18 - 33% . Mis on siis parim 18% , 33% või keskmine 25,5%
Sama ka tihedusega :Vahemik 1750 kg/m3 - 2200 kg/m3 ( Muideks EVS-EN 15544-2009 on kirjas tihedus 1,750 kg/m3 - 2,200 kg/m3 ---- ei tea kas see on trükikurat või mõtlevad nad seda tõsiselt ???? )
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olenüüd kirjutas:No nii rumalat juttu kui motomees räägib kuulen esimest korda... Küsimus oli siis ,EN lubatud šamoti poorsus 18 - 33% ...
Jutt rumal või mitte, aga fakt jääb faktiks ja seda sa muuta ei saa. EN lubab sellist vahemikku ja järelikult see ei muuda, selles vahemikus, küttekolde kvaliteeti.
.
Tel 5o9279o
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Küsin siis teistmoodi .Kas parem kivi koldes on 18% lahtise poorsusega ( mahu kohta ) või 33% lahtise poorsusega (Mahu kohta ) ?
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Olenüüd kirjutas:Küsin siis teistmoodi .Kas parem kivi koldes on 18% lahtise poorsusega ( mahu kohta ) või 33% lahtise poorsusega (Mahu kohta ) ?
Saaksid palju rohkem oma tarkust üles näidata kui lõpetaksid sellise tolatsemise mingi teaduse pähe. Ootad ikka veel teadlasi omale vastama :)

Kord juba öeldi, et lolliks ei maksa ka minna. Kas soovid seda vastuse kordamist igale oma andekale küsimusele :confused: Mingit annet aga sinus ei ole. Ime jääb ka järjekordselt sündimata. :cry: :cry:
Viimati muutis kaminahi, 25 Jaan 2014, 14:20, muudetud 1 kord kokku.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olenüüd kirjutas:Küsin siis teistmoodi ...
Oled üritanud seda juba tüki aega küsida - otsest vastust sellele pole. Katsu sellega leppida.
Aga oled vähemasti järjekindel. Ma nii järjekindel pole ja ei ürita siis sinuga vaielda.
.
Tel 5o9279o
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Olenüüd kirjutas:No nii rumalat juttu kui motomees räägib kuulen esimest korda.Ja kahjuks on tal ka takkakiitja.
Ühel juhul on ju tegemist kiirusega ,teisel juhul sõltub sellest koldes põlemise kvaliteet.
Nende EN 15544 lubatud väärtuste erinevus on väga suur.Oleks siis jutt protsendist või paarist.Aga erinevus laias laastus 20 kuni 40 protsenti , mõju peaks ikka tundma olema.Ma ei taha endale ahju mis anna 40% vähem sooja.
Küsimus oli siis ,EN lubatud šamoti poorsus 18 - 33% . Mis on siis parim 18% , 33% või keskmine 25,5%
Sama ka tihedusega :Vahemik 1750 kg/m3 - 2200 kg/m3 ( Muideks EVS-EN 15544-2009 on kirjas tihedus 1,750 kg/m3 - 2,200 kg/m3 ---- ei tea kas see on trükikurat või mõtlevad nad seda tõsiselt ???? )
:rotfl: Ja arvadki, et kivi poorsuse protsendi erinevus näiteks 40% mõjutab kohe samas, "mis anna 40% vähem sooja". Miks sa ennast piinad, otsid komasi ja kopikaid ise midagi taipamata loogikast :blush:
------------------
www.ehituspenskarid.com
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Andrus Schults kirjutas:Ootan väga suure huviga esimest EN 15544 standardi järgi ehitatud ahju valmimist Eestis kus ehitusmaterjaliks ŠA šamott. Võtaks ometigi mõni pottsepp julguse kokku selline ahi ehitada ja mõni klient ahju tellida! Saaks lõpuks kõik huvilised miski selguse. Ma ei saagi aru, et kui standard on juba nii kaua kehtinud, siis miks keegi juba ei ole valmis ehitanud? Üks ahi tegelikult on valmis ehitatud mille passi ka siis foorumisse lisasin kuid kahjuks spetsialistide hinnanguid (olgu siis kiitvaid või laitvaid) pole veel näinud???
Kas see ahjupassiga ahi oli... :confused: viewtopic.php?f=1&t=43946&p=247933&hili ... ss#p247840
Miks jälle pottseppasi vaja üle kallata? Miks Raidkivi pottsepad siis pole seda EN-kollet ehitanud? Kivid vettivad ja külmuvad ahju ladumist oodates õues ära.
Mina ei ole ehitanud seetõttu, et ma ei ole umbkolde usku ehk ma ei ehita Eesti kliendile ilma tuharuumita koldeid.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Küsin siis kolmat moodi : Tahketes kehades on soojust kandvateks osakesteks helikvandid ehk fonoonid. Oskad sa neist ja nende mõjust kaasaegsetele ahjuehitusmaterjalidele täpsemalt rääkida ?
Viimati muutis Olenüüd, 25 Jaan 2014, 16:10, muudetud 1 kord kokku.
kaminahi
Ehituspenskar
Ehituspenskar
Kontakt:

Olenüüd kirjutas:Küsin siis kolmat moodi : Tahketes kehades on soojust kandvateks osakesteks helikvandid ehk fonoonid. Oskad sa neis ja nende mõjust kaasaegsetele ahjuehitusmaterjalidele täpsemalt rääkida ?
Ma oskabn vaid oletada kust ja milleks sa oma küsimusi ammutad.
------------------
www.ehituspenskarid.com
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Küsimusi esitatakse selleks ,et midagi teada saada.
Oskab keegi vähemalt viidata sellest teemast rääkivale teaduslikule kirjatükile.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olenüüd kirjutas:Küsin siis kolmat moodi : Tahketes kehades on soojust kandvateks osakesteks helikvandid ehk fonoonid. Oskad sa neis ja nende mõjust kaasaegsetele ahjuehitusmaterjalidele täpsemalt rääkida ?
Ilmselt tulid sa kusagilt tarkade foorumist, kus sa olid teistest niipalju lollem, kui me praegu sinust. Nüüd rahuldad ennast siin teadmisega, et oled minust targem. Mul pole õrna aimugi kellega suhtlevad helikvandid ja mida söövad fonoonid.
:scratch: Inimestel ikke imelikud eneserahuldamise meetodid.
.
Tel 5o9279o
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Mina jälle isegi ei suuda oletada,miks kaminahi vastab küsimustele,millele ta vastata ei oska.Ja neid vastuseid lugedes ,enamus ei vasta etteantud teemale.
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Motomehel on õigus selle "lolli" kohapealt. Matemaatika on universaalne suhtlemise keel.Aga miks matemaatikud siis üksteisest aru ei saa.Aga sellepärast et üks suhtlejast on loll.
Viimati muutis Olenüüd, 25 Jaan 2014, 16:30, muudetud 1 kord kokku.
Olenüüd
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Küsimus veel motomehele.
Mis on Vale :kas tõde ,mida veel ei mõisteta või tõde mida enam ei usuta ?
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Olenüüd kirjutas:Küsimus veel motomehele.
Mis on Vale :kas tõde ,mida veel ei mõisteta või tõde mida enam ei usuta ?
Nüüd sa tahad juba pottsepafoorumist teha mingit filosoofide kokkusaamise kohta.
Su küsimusel on nats vähe vastuseid. Ilmselt oli see retooriline küsimus ja see su järjekordne eneserahuldamise aktsioon.
Kena keik...
.
Tel 5o9279o
Vasta