Vaatan ühel kahekordse puitkarkassmaja sisetöödel ja imestan.
Puitkarkass nagu ikka, samm horisontaalselt 550 mm nagu ikka umbes, ja kipsimehed lihtsalt laksavad kipsi peale ja vertikaalsete kipsivuukide alla ei midagi. Mina mäletan, et kui päris 5*5 karkassi alla ei teinud, siis panime lauajupid kipsivuukide taha, mis seob ära mõlemad plaadid ja kuhu lased kruvid kinni.
Selline ainult roovi külge kinnitus on ju igasuguste nõuete vastane kruvisammu kohapealt.
Teine naljakas asi, mida ma näen, et 5*5 laeroovi jätkukohad ei ole vahelae tala peal. Ok, kui satubki mõni roovi ühenduskoht kuskile talade vahele, siis pannakse nende kõrvale üks jäigastav lisaroovi jupp vähemalt kahe tala külge, kuhu külge seotakse siis ära siis lahtiste otstega laeroovid.
Minu küsimuse peale, et kas te ei karda, et kui see töllerdav roov kuivades kõveraks läheb, siis tulevad ju kipslae sisse praod. Kehitasid õlgu ja mul jäi ise selline loll tunne, et ma nagu ajaks taga ma ei tea mida. Võibolla kipslage ei aja kõveraks, aga olen näinud valesti tehtud roovitusega mdf paneellage, kus ei olnud ka seina äärde paneelidele paisuvuuke jäetud - lagi lainetas. Kõik tuli ehitajal kinni maksta ja uuesti teha. Ca 2 k apsakas oli see...
Minu arust on need elementaarsed asjad puitmajade konstruktsioonide ehitamisel, või olen ma millestki valesti aru saanud?
Kas nii tehaksegi või ma ise ei tea?
-
- külaline
-
- külaline
Re: Kas nii tehaksegi või ma ise ei tea?
Lugemata postitus Postitas fgh »
Sammuks ikka 600mm . Selliselt võib kinnitada, aga see horisontaalroov peaks olema tunduvalt tihedam. 350mm oli vist lubatud kinnitada. Vaata juhenditest täpsemalt järgi kui piinab. Osadel teostusjoonistel on ettenähtud ka kips paigaldada horisontaali. Kõik oleneb seinast. Kole haltuura hais on asjal küljes.rumvolt kirjutas:Vaatan ühel kahekordse puitkarkassmaja sisetöödel ja imestan.
Puitkarkass nagu ikka, samm horisontaalselt 550 mm nagu ikka umbes, ja kipsimehed lihtsalt laksavad kipsi peale ja vertikaalsete kipsivuukide alla ei midagi. Mina mäletan, et kui päris 5*5 karkassi alla ei teinud, siis panime lauajupid kipsivuukide taha, mis seob ära mõlemad plaadid ja kuhu lased kruvid kinni.
Selline ainult roovi külge kinnitus on ju igasuguste nõuete vastane kruvisammu kohapealt.
Topelt kipsi korral vast vahet pole. Puidust laeroov nagunii 300-400mm ja laetalade samm mingi 400mm.rumvolt kirjutas: Teine naljakas asi, mida ma näen, et 5*5 laeroovi jätkukohad ei ole vahelae tala peal. Ok, kui satubki mõni roovi ühenduskoht kuskile talade vahele, siis pannakse nende kõrvale üks jäigastav lisaroovi jupp vähemalt kahe tala külge, kuhu külge seotakse siis ära siis lahtiste otstega laeroovid.
Eks segasid Tarmodel tööd tegemast oma küsimustega. Kipsile paisumisvuuke ei jäeta, materjal ei paisu oluliselt. Kui olete tellija, siis tehke kiiremas korras endale täpsed nõuded selgeks. Gyproc ja knauf on teinud väga täpsed juhendid kipsi paigaldamiseks, vaata kodulehtedelt järgi ja nõudke töövõtete täitmist.rumvolt kirjutas: Minu küsimuse peale, et kas te ei karda, et kui see töllerdav roov kuivades kõveraks läheb, siis tulevad ju kipslae sisse praod. Kehitasid õlgu ja mul jäi ise selline loll tunne, et ma nagu ajaks taga ma ei tea mida. Võibolla kipslage ei aja kõveraks, aga olen näinud valesti tehtud roovitusega mdf paneellage, kus ei olnud ka seina äärde paneelidele paisuvuuke jäetud - lagi lainetas. Kõik tuli ehitajal kinni maksta ja uuesti teha. Ca 2 k apsakas oli see...
Minu arust on need elementaarsed asjad puitmajade konstruktsioonide ehitamisel, või olen ma millestki valesti aru saanud?
Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit