vattmeetri ühendamine kaitselüliti juurde

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
toomas11
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Re: wattmeetri ühendamine kaitselüliti juurde

Lugemata postitus Postitas toomas11 »

Küülaline kirjutas:
toomas11 kirjutas:hämmastav, kuidas ma olen varem suutnud ilma wattmeetrita elada
Aga mida see kooselu siis nüüd muudab? Kõik need modemid-ruuterid-telefonid jäävad ikka sisselülitatuks. Enamasti on ka seadmete passides ooterežiimi võimsused kirjas. Vattmeeter on täiesti eestikeelne sõna ilma W-ta.
Ohhoo, ma olen nüüd väga paljudes asjades teadjaks või targemaks saanud :)

Mitmed liigutused juba tegin:
- kõrvaldasin liigselt elektrit kulutanud jõuluvalgustuse
- panin muudesse mõistlikesse kohtadesse lülitiga pikendused vahele, niikuinii vedelesid niisama, lülitan nii modemi kui wifi kui telefoni kui digiboksi kui TV ööseks ja päevaseks äraoluajaks välja
- laptopi juhtme võtan ka seinast välja
- suure külmkapi tirisin külma garaaži
- garaažiukse nupplüliti ühendasin lahti, ma seda ei kasutanud, piisab puldist

Katlamajaga veel tegelen. Nüüd vähemalt tean, et pean tegelema.
Nüüd ma tean, mis on mul maja kilbis iga juhtme taga.
Nüüd ma tean, mis ja palju mul kulutab.

Ja pole ka väheoluline, et:
- nüüd ma tean, kuidas kirjutatakse vattmeeter
- nüüd ma tean, kuidas seda kasutada
- nüüd ma tean, et on olemas selline tore koht nagu ehitusfoorum.ee
- ja lõpuks, nüüd ma tean, et siin toimetab palju toredaid inimesi :)

Tänan!
Külaline
külaline

Re: vattmeetri ühendamine kaitselüliti juurde

Lugemata postitus Postitas Külaline »

garaaziukse lüliti puhul oleks piisanud vast lüliti orienteerumisvalguse pirni väljavõtmisest. Lihtsalt lüliti ise ei saa kuidagi voolu tarbida...

kaotad/unustad ühel päeval puldi kuhugi ja kuidas sisse saad?
toomas11
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas toomas11 »

Külaline kirjutas:garaaziukse lüliti puhul oleks piisanud vast lüliti orienteerumisvalguse pirni väljavõtmisest. Lihtsalt lüliti ise ei saa kuidagi voolu tarbida...

kaotad/unustad ühel päeval puldi kuhugi ja kuidas sisse saad?
Tänan! Põhimõtteliselt hea point aga ... täpsem vaatlus peale nupu lahtiühendamist näitas, et selleks 9W tarbijaks on hoopis garaažimootor, tõenäoliselt valmisolek distantspuldi vajutusteks.

Ühendasin surunupplüliti tagasi, selle lisavool on ebaoluliselt pisike. Aga isegi kui see oleks olnud probleemiks, siis:
- vastavat pirni saab välja ainult kas lahti tinutades või füüsiliselt purustades;
- lüliti asemel oleksin saanud kasutada tagavarapulti, mis seni istus sahtlis aga asetatav garaaži seinale;
- lüliti on kasutusel ukse avamiseks seestpoolt. Isegi kui see ja ükski pult ei tööta, on võimalus seestpoolt avada ka käsitsi. Väljastpoolt lüliti niikuinii kättesaadav pole, majja tulen kas puldiga või välisuksest võtmega.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

toomas11 kirjutas:vastavat pirni saab välja ainult kas lahti tinutades või füüsiliselt purustades
See pirnõun on tegelikult huumlamp, mille vool on mA-tes.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Vene ajal oli telekatel, raadiotel nupud nii ehitatud, et kui sealt lükkasid välja siis oli kodutehnika omatarve null. Aga mugavus maksab - iga pisiseadme puutetundlik valmisolek nõuab wati kaks seadme kohta. Ja enamusel pole võimalik mehaanilist nuppu kasutada.
Ise arvan, et see paari wati pärast tõmblemine ei tasu küünlaid. Meie kliimas kaotad rahaliselt suht vähe, sest kütteperioodi ajal energia raisku ei lähe, kütab maja. Nagu öeldi, unustavad seadmed oma sätted ja kellad ja oi kui palju jama, kui lükkad voolu majas välja.
Isegi küttesüsteemi ei soovita näppida - tsirkulatsioonipumba energia ei lähe kaotsi, saad lisasooja radikatesse. Kas see energiahinnavahe gaasi ja elektrivahel ikka tasub mängimist, pigem mitte.
Kui tahad säästu siis tasub kokku hoida kus on mäng suurte wattidega - selleks on küte ja teinekord valgustus. Üks põlema unustatud 70 watine valgusti juba tasub mängimist, hoolitse et majast lahkudes valgustid ei põleks. Küttes võid maja soojustamisega kilowatte per tund kokku hoida, et suuna oma energia sinna. Samuti tarbevee kulutamises - sooja vee tootmine maksab üksjagu.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

Kalvis kirjutas:paari wati pärast tõmblemine ... mäng suurte wattidega ... 70 watine valgusti ... kilowatte
Veel üks Watimees meil siin
http://www.eki.ee/dict/qs/index.cgi?Q=vatt&F=M
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Huumlambil peaks olema tibake vähem kui milliamper. Käima lähevad nad aga juba 100 mikroampri peale, siis hakkab seda lahendust silmaga nägema. Aga eks neid on muidugi erinevaid kah. Aga seda pirni mingis elektriröövis süüdistada on umbes sama mis varblast tuumapommiga taga ajada. Säästmine hakkab aga sellest, et lülita need asjad välja. Palju neid kellasid siis lõpuks vaja on nagu siin näiteks toodi ? Ja pmst otsige välja ELi direktiiv kus on kirjas palju mingi vidin "stand-by" asendis tohib kulutada. Näiteks elioni amino numbrikast, mida mõnes kohas ka napaka nimega digibox kutsutakse, on selle koha pealt täiesti loll. Paarimees tuvastas enam kui aasta tagasi, et tal ei muutu see energiatarve peaaegu üldse, ükskõik mis asendis ta ka on. Ise pole proovinud, vbl on mingite tarkvarauuendustega asja lahendatud. Aga enam läheb siiski elektrit boileri ja niidiga lampide jaoks. Osadel muidugi huugab mingi arvuti kah 25h/ööpäev.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kalvis kirjutas:tsirkulatsioonipumba energia ei lähe kaotsi, saad lisasooja radikatesse. Kas see energiahinnavahe gaasi ja elektrivahel ikka tasub mängimist, pigem mitte.
Kuna elektri kWh on ikka kordades kallim kui gaasi kWh siis tasub ikka küll kulutajad üle vaadata. http://www.gaas.ee/uudised/maagaasi-hin ... ktoobrist/
"Lolli" tsirkulatsioonipumba "targa" vastu vahetamine võib rahaliselt ruttu ennast ära tasuda.
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Viimati kui gaasi ja elektri hinna erinevust küttesse arvutasin siis vahe oli väike. Gaas oli odavam, kuid mitte palju. Selles tasuvusarvutuses ei tohi kasutada mitte täiselektrihinda vaid gaasi ja elektrihinna vahet.
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

Kalvis kirjutas:... Gaas oli odavam, kuid mitte palju...
Ehk arvude keeli...( arvestused läbi viidud möödunud aasta detsembrikuu gaasi hindasid ja minu elektrihinda võrreldes ).

- balloonigaasil 0,11 €/kWh
- trassigaasil 0,09548 €/kWh ( kuni 200 m3 aastas )

Võrreldes minu elektrihinnaga on seega balloonigaas 15 ℅ ja
trassigaas 33 ℅ odavam.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kui nüüd ikka silmas pidada maja kütteks (+ ehk ka kokkamiseks) gaasi kasutamist siis huvitav kui palju on neid kes kulutavad aastas alla 750 m3. (~7000 kWh soojust) gaasi?
Selle koguse juures tuleb ju soojusenergia hinnaks koos "Eesti gaasi" võrgutasudega ~0,052 €/kWh ( gaas 0,42240 €/m3. + võrgutasu 0,03924 €/m3. + aktsiis 0,02814 €/m3. = 0,48978 €/m3. / 9,3 = 0,052 €/kWh. Palju see elektri kWh nüüd maksis...? :scratch:
http://www.gaas.ee/kliendile/maagaasi-h ... 1-10-2013/
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Siit saab teha järelduse, et kui soojuspumbaga õnnestub SCOP saada vähemalt 2, pole gaasiga liitumisega hetkel jamama vaja hakata. Vähemalt mitte tänavu, kus võrgutasu lubati pisut alla lasta.

Oli muidugi veel üks soojuspumba ja gaasikatla hübriid - selline aparaat võiks ise netis elektri börsihinda vaatamas käia ja siis temperatuuride põhjal rehkendada, kas jooksval tunnil on kasulikum gaasi kütta või pumpa keerutada...

:write:
Olaf
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 11 korda

Lugemata postitus Postitas Olaf »

rokikas kirjutas:.. Palju see elektri kWh nüüd maksis...?
Minu elektri hind detsembrikuus oli 0,127 €/kWh ( summa summarum kõikide maksude ning päevase ja öise elektri 0,43 suhte korral ).
Vasta