Abi katla valimisel.

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
Teivas66
külaline

Abi katla valimisel.

Lugemata postitus Postitas Teivas66 »

Oleks vaja abi uue keskküttekatla valimisel. Köetavat pinda 120 ruutu, 1 tonn akupaak, 250 liitrine kahesüsteemne soojavee boiler. Küttematerjaliks puit. Kui võimast ja millist soovitate.
usr1
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 2 korda
On tänatud: 2 korda

Re: Abi katla valimisel.

Lugemata postitus Postitas usr1 »

viadrus
Kõik torudest ja kaevetööd
55 118 46
http://www.Torumehed.ee
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Kui kütteks puit siis vaata puidukatlaid, mitte söekatlaid.
Teivas66
külaline

Lugemata postitus Postitas Teivas66 »

To Kalvis. Kas hakkas parem ka kui targutada said vee. Kui pole midagi tarka öelda siis ole vait, oma igavas ja koledas maailmas.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Kuule puupea. Sulle anti head nõu aga sina plärtsud! Kui ei taha abi siis parem ära küsigi seda.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mnjah, mina isiklikult ei saa aru, miks pakutakse puiduga kütmise tahtmise juures alati välja Viadrus katel, mis on 100% mõeldud kivisöega kütmiseks, kuna puudega kütmisel on tema kasutegur 60% kanti(pigem 50-55%).........
Siin foorumis on käsitletud sarnaseid teemasid palju(kui oskad ja tahad otsida), kui tekib mingi kõhklev küsimus mitme katla vahel, siis on mõtet üle küsida antud katlaid omavate foorumlast käest, niisama uut teemat teha ja oodata Viadrusele kidulaulu - sellel ei näe ma mingit mõtet.
Ise olen omanud ka mitmeid katlaid (lkaasaarvatud Viadrus, mis andis kivisöe põletamisel hea tulemuse) nii, et ei ole võhik, kes niisama sõna võtab.
Viadruskasutaja
külaline

Lugemata postitus Postitas Viadruskasutaja »

Tere.

Mina pole mingi Viadruse müüja, vaid selle kasutaja.

Nüüd tahan küll esitada vastuväiteid siin eelkõnelejatele.

Esiteks, see kes väidab, et viadrus on söe katel, võiks lugeda tootja kodulehte. Söe katel on Viadrus U24.
U22 ja U26 on katlad mis pigem mõeldud puidule, kuid saab kasutada ka söega.

Ja kasutegurist rääkides pole mõtet lahmida 55 ja 60 numbreid, kui tehase poolt on sertifitseeritud numbrid paigas.

http://viadrus.cz/doc/cms_library/en_he ... 01-342.pdf

Tehase lingil selgelt öeldud, et puiduga kasutegur 75.

Eks kindlasti kui kellegil on korstna tõmme 100Pa, siis loomulikult pole võimalik sellist numbrit kätte saada.
Külaline
külaline

Viadruse populaarsus on mõistetav, sest ta on odav võrreldes näiteks Atmos vm puukatlaga. Lisaks mõned arvavad, et Viadrust võib kütta ka märja puuga ja igasugu sodiga. Tegelikult pole see mõistlik, sest küttekolle ei ole puidu kuivatamise koht ja ega märg puit seal vett välja keetes nagunii sooja ei anna. Viadrusega kütmisel kulub puid rohkem kui nt puugaasikatlaga, aga kui puud tasuta käes ja oma aeg midagi ei maksa, siis võib ju täiskohaga katlakütja olla.
Soovitaks Atmos puugaasikatel DC 25 S. kW oleneb muidugi maja soojustusest.
Katlamiis
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlamiis »

Viadrus hoiab korstna korras oma kõrge suitsugaasi temperatuuriga
Külaline
külaline

Teivas66 kirjutas:Oleks vaja abi uue keskküttekatla valimisel. Köetavat pinda 120 ruutu, 1 tonn akupaak, 250 liitrine kahesüsteemne soojavee boiler. Küttematerjaliks puit. Kui võimast ja millist soovitate.
Tere!
Paigaldasin emale maale 2.a tagasi malmkatma onmetal 24 kw + 300 l akupaak + el-tenn ja 1 alfa2 pump. Maja suurus ca 100 m2.
Keskmine küttekulu on tal kusagil 10-12 puuhalgu ööpäevas, lisaks toetab el.tenn mingi 300-500 kwh kuus, sõltub kui külm ilm on. Aastane puukulu ca 5-6 m3 + elektrit ca 2500 kwh.

Põhimõte on selline, et katlaga kütab üles kõigepealt toad ja siis kui sooja üle jääb lükkab selle akupaaki. Kui katel kustub, siis hakkab pump pumpama akupaagist sooja radikatesse ja kui vaja toetab el-tenn mingi 3-4 tundi juurde (programmkellaga pandud). Majas radikad annavad sooja keskmiselt kella 11 päeval ja maja püsib ise soe õhtuni, siis saab uuesti kütta. Toas temp üle 22 C.

Mina ei näe mingit vajadust kütta ülesse tonnist akuboilerit ja seda teha igal õhtul, kuna tonniga 48 h välja ei vea. Minu soovitus on mitte üle 500 l akuboiler, vaid lisada el.tenn akuboileri toetamiseks. Selline lahendus sai emale seetõttu, et ta üksi ei jõua kogu aeg keldris puudega semmida ning õhtul võiks muud ka teha kui katelt kütta (täna käib 3 korda keldris - paneb põlema, paneb 1 korra juurde ja paneb kinni).

Kokkuvõttes ei tekki omal nn katlakütja tunnet ja maja püsib 24 h soe, lisaks soodsam hind kogu süsteemil. Miinuseks elektrikulu ja süsteem ise keerukam.

Parimat,
Andres
Kasutaja avatar
JyriPaike
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 5 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas JyriPaike »

Katlamiis kirjutas:Viadrus hoiab korstna korras oma kõrge suitsugaasi temperatuuriga
Viadrus katla suitsugaasi temperatuur sõltub väga palju pealeantava õhu hulgast, katla komplektis olev regulaator
annab katla üleskütmisel liiga palju õhku peale, seetõttu soovitaks esialgu see regulaatori nupu abil seada
piiratud õhu asendisse ja kui katel on juba kuum siis seada see soovitud temperatuuri asendisse (75-80 kraadi).
Kui puud on põlenud ja katlas ainult süsi siis sulgeda katla siiber ja lülitada välja katla ringluspump kui pole paigaldatud
selle väljalülitamise termostaati. Lisainfot ka info@akromex.com
Katlamiis
külaline

Lugemata postitus Postitas Katlamiis »

Viadruskasutaja kirjutas:Tehase lingil selgelt öeldud, et puiduga kasutegur 75.
Eks kindlasti kui kellegil on korstna tõmme 100Pa, siis loomulikult pole võimalik sellist numbrit kätte saada.
See 75% kasutegur on ideaalsetel tingimustel, tavaliselt jääb kasutegur alla 50%. Tänaseks on naabrimees viadrusest läbi uhanud 2,5 tonni turbabriketti 100m2 köetavale pinnale, minul on kulu olnud 1,2 tonni 220m2 köetava pinna kohta, kasutusel on altpõlemisega puidugaasi katel.
Jõudu kõigile viadruste omanikele.
Külaline
külaline

See viadrus oma kasuteguriga on tänapäeval ikka suur õnnetuse hunnik
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Minu meelest on ta ikka täiesti hea asi. Sisse võib loopida enamvähem kõike. Ma muidugi mingeid kummikuid ja asfalti seal ei põleta. Aga igasugu puust jama on küll ja veel vedelemas, tassi ainult katlasse. Ja sellega saab ta väga hästi hakkama. Kui mugavus loeb siis muidugi on see vale lähenemine.
Külaline
külaline

dumbuser kirjutas:Minu meelest on ta ikka täiesti hea asi. Sisse võib loopida enamvähem kõike. Ma muidugi mingeid kummikuid ja asfalti seal ei põleta. Aga igasugu puust jama on küll ja veel vedelemas, tassi ainult katlasse. Ja sellega saab ta väga hästi hakkama. Kui mugavus loeb siis muidugi on see vale lähenemine.
Siis peab pidevalt hea koht ja piisavalt aega olema, et igasugu puust jama ahju tassida ja veel tunduvalt suuremas koguses :)
Külaline
külaline

Mul on kasutusel Thermona katel ning hetkel on remont käsil elamises. Tõesti sinna viskan igasugust puidust ehitusjäätmeid sisse. Kuid nii kui remont läbi saab tuleb katel korralikult ära puhastada ja pelletipõleti ette visata, sest no krt ei ole see katlakütja elu lihtne. Kui ainult puuga kindlasti soovid kütta, siis ise valiks arvatavasti Atmose umbes/vähemalt 30kW puugaasikatla. Sellele saab tulevikus lihtsa vaevaga ka pelletipõleti ette visata.
ahjuke
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 17 korda
On tänatud: 31 korda

Lugemata postitus Postitas ahjuke »

Külaline kirjutas:See viadrus oma kasuteguriga on tänapäeval ikka suur õnnetuse hunnik
Millest see siis nii madal on?Liiga kuumad gaasid korstnasse julgeks pakkuda?Selle vastu ju rohi olemas soojusvaheti taha,kaminakojas kaminasüdamikule analoog olemas.Olen näinud neerist millele juba vene ajal oli ehitatud 4m pikk soojusvaheti taha.
Guugeldasin viadruss 26 ja leidsin sellise huvitava asja http://kotly.com/product_info.php/produ ... anguage/en ,pelleti puhul ju peaks see kasutegurit tublisti tõstma?
Vasta