Ehitaja arved tööriistade eest

siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Re: Ehitaja arved tööriistade eest

Lugemata postitus Postitas Andresto »

nii rotid kirjutas:rotid= eesti ehitaja ... sittttta...sitakottidest...värd...pask...peldiku...uroodid ...
Ei tahtnud mitte, aga ei saanud ka jätta seda "külalisrotti" kommenteerimata!
Miks solvad siin kasutajaid: Urmast, taastajat, vuuki?
Olen rohkem, kui kindel, et nemad ja enamus teisi foorumi kasutajaid, teevad oma igapäevatööd südamega ja
just nende meeste järel, sa passima ega nende tehtut kontrollima ei pea.
Selliseid mehi, on küll ja veel, kuid ikkagi otsitakse ja loomulikult, et ka leitakse kusagilt urkast "rotid",
kelledel lastakse omale käkk keerata ja siis tullakse foorumeisse kaeblema.
Ma ei taha sulle halvasti öelda, aga kaastunnet, kui sellist, küll pole! Mine ja häbene!

Ametivendadele, Head aastavahetust ja paremat uut! Andres
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

See inimene, kes siin üritab erialafoorumit planguseinaks kujundada, on ilmselt raskes depressioonis ja ülimalt kibestunud.
Mõned soovitused inimestele, kes ei soovi ise samasse olukorda sattuda:
*ärge seadke endile liialt kõrgeid sihte, tegelge jõukohaste asjadega;
*ärge liialdage alkoholiga ja muude sõltuvusainetega.

Head tervenemist soovides: ...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

nii rotid kirjutas:rotid= eesti ehitaja , kes varastab riiki ja klienti...
Nii rotid esikteos(?) on haarav ja jõuline. See on kirjutatud noore inimese kire ja aususega, liigse ilutsemise ja valulemise asemel on seal ausad lood ... elust. Nii rotid väljendusviis on väga visuaalne ja ka teemad on argielust tuttavad. Selline mõneti filmilike piltide stseenide kirjeldamine tundub noorte autorite seas üha enam populaarsust koguvat. Ka keelekasutuse poolest on see kindlasti sobivam just noorematele lugejatele.”

Nagu nii rotid juba oma esimeses lauses ütles väga tabava võrdluse, siis eesti ehitajana tegelikult ma varastasin ka ülaltoodud tsitaadi, asendasin ja jätsin välja midagi. Palun vabandust! :blush:

Allikas: http://www.arvustus.com/luule#ixzz2oqbLBm3o
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
uskumatu
külaline

Lugemata postitus Postitas uskumatu »

Ja nüüd härrad öelge, kust ma sellise leian. Viimane ehitaja oli nn kutsetunnistusega mida ei väsinud korduvalt mainida. 5 aastat Soomes töötanud. Näitas pilte ja puha. Tööriistad, autod ja kõik pidid olemas olema. Ühesõnaga jutt tore ja ilus. Alla 9 € tema tööd ei tegevat ja ükski päeva alla 10 h ei ole.
Kas polnud kullatükk. Nagu siinsed spetsialistid, aga kust ma tean, et tulemus ei ole selline nagu peale 2 kuust töötamist ehitaja poolt. Ja selliseid olen näinud juba ca 4-5. Lisaks oma maja ehitusele olen ka tööalaselt pidanud ehitajatega kokku puutuma.
See on uskumatu millised meie ehitajad on.
Andresto
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänanud: 7 korda
On tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas Andresto »

uskumatu kirjutas:... Kas polnud kullatükk. ...

See on uskumatu millised meie ehitajad on.

Ei sedasi saa hinnata metallitükki, et läigib ja särab ja ongi vist kuld, tegelikult polnud kassikuldki!
Jutud ja pildid ja et soometki näinud, pole ka mingi näitaja. Usun, et Ehitaja otsa on raskem "komistada",
sest nad on oma töödega piisavalt hõivatud ega pole neil ka aega käia kellelegi mesijuttu ajamas ja
miks peakski, kui järgmi(sed)ne töö(d) ootamas.

Tõsi, olen nõus, et on meil ka selliseid ehitajaid, kellede pärast Ehitajad peavad kahjuks piinlikkust tundma.
Uskumatu, palun usu, aga me ei suuda nende vastu "võidelda" (pole põhitöö), sellega peate/võite Teie,
tellijad tegeleda.
Kuidas ja mil moel Te seda teete või ei tee - jääme vastuse võlgu. Omamoodi, nagu natuke võõras mure ka.
Andres
Viimati muutis Andresto, 30 Dets 2013, 23:20, muudetud 1 kord kokku.
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

uskumatu kirjutas:See on uskumatu millised meie ehitajad on.

Mitte uskumatu millised ehitajad on vaid, et neid lihtsalt pole. Eesti on spetsialistidest juba mitmeid aastaid tühi. Kvaliteet tööjõud on lihtsalt riigist välja voolanud. Koolid ei koolita tänapäeva mõistes kvaliteet tööjõudu juba mitu aastakümmend.
Eelmainitud 9 eurose tunnihinnaga ei leia praegu küll mitte kedagi. See pole lihtsalt jätkusuutlik maksukoorma ja sellesama kulumaterjali koorma all.
Need kes on jäänud ja kvaliteetset ning teadliku tööd teevad-küsivad ka teadliku ja jätkusuutliku hinda.

Kahjuks nii kurb kui see ka pole, siis peab tellijate poolega nõustuma. See on hullem kui venerulett seitsme padruniga. Olukord on hullem kui buumiajal oli. Sitta keeratakse samas mahus kokku, aga kvaliteetne ja oskustöö on kahanenud olematuks.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

uskumatu kirjutas:Ja nüüd härrad öelge, kust ma sellise leian. Viimane ehitaja oli nn kutsetunnistusega mida ei väsinud korduvalt mainida. ...
Sa oled nagu noor neiu, kes sai ööklubis kellegi noormehega tuttavaks, erutus tema mesimagusa jutu ning "keele kõrvaajamise" peale ja kohe voodisse. Kurat, tuli välja, et hoopis impotent oli! Tegelikult sa oleks pidanud kõigepealt küsima tema endiste voodikaaslaste telefoninumbrit ja nendelt uurima, kas tasub sellisega üldse voodisse ronida, on ka temast üldse asja voodis? :)
Vahest mulle tundub, et head ehitaja on nagu hea kõrgklassi prostituut, keda kepitakse, kelle juurde on samuti järjekord, kuid kellele makstakse mõnusa asja eest koonerdamata. :)
Oleks tulnud küsida näha tehtud referentse, mida oleks saanud ise minna kontrollima, käia ka kontrollimas, vestelda tema endiste klientidega jne muud kontrollivõimalused ja neid võimalusi on tegelikult päris palju. See ehitaja tausta kontrollimine võib võtta aega, aga tasub ennast kuhjaga ära, seda nii oma tervise huvides(vähem stressi) kui ka materiaalses mõttes.
Ära siis uuel aastal nii kergesti erutu! Kõike head!
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
magnar
külaline

Lugemata postitus Postitas magnar »

Urmas kirjutas:
uskumatu kirjutas:Ja nüüd härrad öelge, kust ma sellise leian. Viimane ehitaja oli nn kutsetunnistusega mida ei väsinud korduvalt mainida. ...
Sa oled nagu noor neiu, kes sai ööklubis kellegi noormehega tuttavaks, erutus tema mesimagusa jutu ning "keele kõrvaajamise" peale ja kohe voodisse. Kurat, tuli välja, et hoopis impotent oli! Tegelikult sa oleks pidanud kõigepealt küsima tema endiste voodikaaslaste telefoninumbrit ja nendelt uurima, kas tasub sellisega üldse voodisse ronida, on ka temast üldse asja voodis? :)
Vahest mulle tundub, et head ehitaja on nagu hea kõrgklassi prostituut, keda kepitakse, kelle juurde on samuti järjekord, kuid kellele makstakse mõnusa asja eest koonerdamata. :)
Oleks tulnud küsida näha tehtud referentse, mida oleks saanud ise minna kontrollima, käia ka kontrollimas, vestelda tema endiste klientidega jne muud kontrollivõimalused ja neid võimalusi on tegelikult päris palju. See ehitaja tausta kontrollimine võib võtta aega, aga tasub ennast kuhjaga ära, seda nii oma tervise huvides(vähem stressi) kui ka materiaalses mõttes.
Ära siis uuel aastal nii kergesti erutu! Kõike head!
Nüüd aiad ikka sellist paska Urmas et on kohe, ole hea ja ära tuleval aasta enam kommenteeri, jaga ainult oma teadmisi(tegelt ka).Loen seda foorumit juba aastaid aga sinu liigsed kommentaarid ajavad ikka oksele küll.
Külaline
külaline

magnar kirjutas:Nüüd aiad ikka sellist paska Urmas et on kohe, ole hea ja ära tuleval aasta enam kommenteeri, jaga ainult oma teadmisi(tegelt ka).Loen seda foorumit juba aastaid aga sinu liigsed kommentaarid ajavad ikka oksele küll.
Ei ole sul olnud eelnevatel aastatel kohustust lugeda minu kommentaare ega järgnevatel aastatel. Oksendamise vältimiseks jäta lugemata!

Urmas
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

magnar kirjutas:... ajavad ikka oksele küll.
Sa pritsid (anonüümselt loomulikult) sappi nii mitmes teemas et vägisi tuleb mõte - keegi on sulle liiga teinud. Ega ometi midagi sellist? fMNzF9i8e4k
Külaline
külaline

Eks ta ole...
Igal asjal, nagu ikka on mitu poolt.
Valitsus muudkui tihendab konkurentsi põhjendusega, et sellega saab hinnad madalamaks ja ettevõtjad tugevamaks.
Aastaid juba sellises vaimus mindud, nüüd paljud ettevõtted loobunud või pankrotistunud, sattunud raskustesse. Ühes sellega on raskustes töötajad, inimesed. Selga on võetud laenukoormad. Hiljuti lahkus turult ehitushiiglane "Skanska" - eks seegi kõnele omaenese eest.
Alles jääjad muudkui pingutavad püksirihma. Mõned, kes enam ei taha pingutada ja oma kasust tükikest ära anda, mõtlevad välja nippe ja hakkavad trikitama. Sellest kõneleb ju tegelikult ka ehitusfoorumi "Petturid" alafoorum. Olen alati mõelnud, et enamik neist, kes tänaseks on saanud enesele külge petturi häbipleki, oma põhimõtetelt ehk algselt polnudki sellised. Aga elu karmus surus peale, kuni jõuti punkti, kust enam ei saadud ausate võtetega hakkama. Ja hakatigi sohki tegema. Nii, nagu spordis on levinud doping, et konkurentisieelist saavutada. Mina pole kunagi oma elus (vähemalt meelega mitte) sohki teinud ja seda heaks kiitnud. Aga nüüd pannes end hätta jäänud inimeste seisukorda, saan neist inimestest omamoodi aru. Inimeste võimetel on kusagil piirid. Ja see piir tuleb igal ühel kusagil ette, ka olümpiavõitjatel ja maailameistritel. Samamoodi on võimekusega tegutsemisel äris. Tegelikul on trikitajad kaotajad, kes ei taha kaotusega leppida ja vingerdavad, et kuidagi moodi "võitjana välja tulla.
Ettevõtluses ja äris on samamoodi. Ise olles kliendina, tajun seda tihti. Ega see pole ainult ehitusettevõtluses nii.
Singerdatakse-vingerdatakse samamoodi autoremondiäris, meditsiiniäris, arvutiremondi ja IT-i äris. Igal pool.
Ja sohitegijate tegemised üldistatakse kaaskodanike poolt ametivendade kaela. Nii see paraku on.
junn
külaline

Lugemata postitus Postitas junn »

ka tellija on vahel paras urood , kes ei taha lisatööde eest maksta ja vingerdavad siis nagu ussid lolle ettekäändeid välja mõeldes, lepitakse kokku hindu ja kui asi valmis, hakatakse tingima jnejne. ei ole ehitajad kõiges midagi süüdi
feodaal
külaline

Lugemata postitus Postitas feodaal »

Minu kogemusel on kõige saastamad nn ehitajad hange.ee's oma pakkumisi tegemas. Sama kaader, kes Soovis ja Kuldses Börsis kuulutab.
enrico-
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas enrico- »

Üksikehitaja, kes otsib endale tööd soovis, kuldses pörsis või hange.ee lehel pole just enamasti pärl. Minul näiteks pole küll aega ega viitsimist endale nii tööd otsida ja tellijatele oma pädevust suuremahuliselt tõestada.
Ütlen ausalt, et pole ehituskooli läbinud, kuid olen oma alal tegelenud piisavalt kaua, ning harinud ennast erinevaid tööjuhendeid, videosi, foorumeid ja ehitusalast kirjandust sirvides. Lisaks olen töötanud pikalt oma ala spetsialistidega koos.

Olen töötanud koos paljude inimestega, kes just kliendiga jutustavadki, ja räägivad ennast tipp spetsialistideks, kuid samas pole mina nende oskuste ega töösse suhtumisega kunagi rahul saanud olla.

Nii, et jutupaunikust ehitajasse tasuks natuke skeptiliselt suhtuda. Kuluartiklid kindlasti enne tööle asumist üle täpsustada.

Häid ehitajaid on meil kahjuks vähe...

Aga teema algatajale: Kui tööga rahule jäid ja kogu summast see vaid pisikese osa moodustab, siis võiks ju ära maksta, et teinekordki hea tööline teile appi tuleks, kuid kui töötaja ka ludri oli siis võiks tõesti töö teostaja elukooli õpperahaks jätta.
Reaalselt ei oma meie arvamus siin mitte mingit tähtsust... Teie omavaheline möödarääkimine.

Minul on hinnapakkumistes alati ära toodud ka lahter ''Tarvikud'', mis sisaldab töökindaid, prügikotte, trelli otsikuid, puure, klambreid, kruve, silikooni, teipi jne. (väiksema objekti puhul, mis vältab näiteks ühe päeva ma muidugi kindaid, otsikuid ja muud jura sisse ei kirjuta - sel juhul puudub ka lahter tarvikud, ning asendub reaalse tootega. nt silikoon 2tk.)
Kasutaja avatar
AadliEhitus
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas AadliEhitus »

Hiljem midagi nö. sisse kasseerida on küll nägematus või teadlikult plaanitud sigadus, kui arvel kirjas ei ole. Enne kui midagi tegema hakata, tuleb kõiges kokku leppida, ka pisiasjades. Aga suusõnalisest kokkuleppest ei piisa. Kõik peab kajastuma dokumendil. Pigem juba sisukas paberimajandus, kui hilisem arusaamatus. Nii jääb vähem võimalust ka millegi üle nuriseda.
http://www.aadliehitus.ee, info@aadliehitus.ee, ehitus, remondi- ja viimistlustööd, puitmajad.
mures
külaline

Lugemata postitus Postitas mures »

Tere mul selline mure, et tööline ei taha tagastada tööriistu läks minema koos nendega ja ei vasta enam kõnedele. Tööriistad pole odavad :S mida tegema peaksin.palun aidake.
Külaline
külaline

mures kirjutas:Tere mul selline mure, et tööline ei taha tagastada tööriistu läks minema koos nendega ja ei vasta enam kõnedele. Tööriistad pole odavad :S mida tegema peaksin.palun aidake.
Nuta lapsuke, nuta,siis hakkab kergem.
Kas sa sellisest riiklkust organisatsioonist oled midagi kuulnud nagu seda on Eesti Politsei?

Urmas
Vasta