Vabandan ka ette halva pildi pärast. Tegin selle kiiruga öösel gimpis ja ei hakanud kandma ideid ja mõtteid paberilt projekteerimistarkvarasse.
Tegu siis ca. 250m2 majaga

Seletus juurde:,
1. Tõrvapapp-katus on jääv, seoses sellega, et on 10 kraadise kaldega katus.
2. Betoonkatus on selleks, et anda katusele kalle vee mahajooksuks.
3. Katuse isolatsioon on valitud selle põhjal, et ei peaks talvel pead murdma lumerookimise üle.
4. Monoliitraudbetoon-katus on ühendatud seinaga.
5. Välisisolatsioon on kaks kihti peno, mis on vahedega risti.
6. Peno peale on mõeldud ilukivi, et päike ei sööks penot ära.
7. Seinad on ehitatud fibost, mis kannatab välja katusel tekkiva raskuse.
8. Monoliitraudbetoon vahelagi on seotud mõlema seinaga.
9. Muru ja ülemine mullakiht puutuvad vastu penoplasti kaitsvat kivi (maja ümber nn. vee ärajooksuvööd ei ole)
10. Maa sees on soojustatud seinad, penoga mis on vahedega risti.
11. Maa sees on ka külma ja vee tõrjumiseks penosild.
12. Kaks trenaazi on maa sees seoses märja pinnasega.
13. Alumine monoliit-raudbetoonpõrand on ka nn. plaatvundamendina, mis on seotud seintega ja postvundamendiga.
14. Postvundament on ka soojustatud, kuna soovin ehitada nn. mitte hingavat maja. Võiks öelda,et termokasti, ilma ühegi külmasillata.
15. Killustiku ja pinnase vahel on geotekstiil, et anda lisa jäikust.
Maja plaanitav ehitusjärk on:
1a. Auk, postvundament, põrand.
2a. Keldri sein, trenaaz, esimene vahelagi.
3a. Maja seinad, lagi.
4a. Maja isolatsioon ja katus jne.
Idee ja soov jagada majaehitus sellistesse edappidesse on seetõttu selline, et maja oleks paika vajunud enne, kui tuleb lõppsoojustus ja praod ehituses.
Kahtleval seisukohal olen järgnevaga:
1. Kas siduda nn plaatvundament postvundamendiga või ei? Üks on selle vastu, teine poolt!
2. Kas siduda vahelagi seintega või ei?
3. Kas siduda katus sinaga või ei?
NB! Kuna tegu on ideega, mille üle olen pikalt mõelnud, siis ootaks teiepoolseid ideid, vastuväiteid, miks midagi ei ole võimalik nii teha ning paremaid lahendusi.
Olen lugenud ja uurinud palju ning sellest tulenevad ka paljud minu ideed, kuid otseselt sellist lahendust pole kuskil näinud või on seni kahe silma vahele jäänud. Küll olen näinud lahendusi ühe asja kohta, aga mitte kogu kompotti koos.
Kuna tegu on minu ideega, läheb see loomulikult enne ehitusse minekut arhitektile ja insenerile ülevaatamiseks.
Maja digitaalne eskiis on olemas, kuid see ei puutu hetkel siia, sest tahan enne kokkupanekut saada selle mure kaelast ära!
Siis juba edasi projekteerijat ja inseneri otsima.
Jään tagasisidet ootama!