Kuna tegemist (vist) pottsepaõpilaste õppetööga siis see ju näidis mida nad tulevikus "tootma" hakkavad.
Mind kui mittepottseppa hakkas huvitama et mis asi see ikka täpsemalt on? Pliit? Ahi? Pliitahi?
Kas selle ahjuukse taga on vanakooli umbkolle?
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Lugemata postitus Postitas kaminahi »
Lugemata postitus Postitas raga »
Ma annaks selle korduvakasutuse eesmärgi andeks. Lootes muidugi, et sellega jälle kusagile väljanäitusele "teadust" ei minda tegema. Mis ei tähenda, et ma teadusest lugu ei oskaks pidada.raga kirjutas:no eks ikka pole viitsitud lühendada, hoones ruumi veel jagub:)
Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »
Lugemata postitus Postitas meelisvaiksaar »
Ära põe. Aga ära enda peale ka kaeba . Jaura vähem. Kui ei ole pottsepandusest rääkida, siis tee tööd.meelisvaiksaar kirjutas:Veel õhtust.
Paar ndl. tagasi küsiti kas mina teen pottsepa tööd.Arvasin,et kuna mõned olen teinud,et miks selline küsimus.? Oli foorumist saanud palju targemaks ja tahtis ka tööd saada....4.(neli usinkommentaatorit) ei pidavat seda tööd tegema...Sellest ka küsimus.
Küsimus siis neile...Kui ise ei tee( Ei oska) kas siis õpetama on ikka õige mees?
(Tean ette juba ka teema arendust,piltide,ja muu najal) Kas on õiged õpetama...................?
Ma ei tea ja pole ka minu asi.
Täna käisin külas pottsepal...Krt kui keeruline ja ilus töö ....Ta ei kõi siin jauramas. Nädal tagasi käisin pottsepahärral külas...Ilus ja korrektne vaatepilt..Ka Tema ei käi siin inimesi peedistamas.Ütleb mis öelda on ja...Teeb oma tööd edasi.
Kas Inimestel pole tööd??? Piisavalt kiitust ,või milles on asi???
Töö kiidab tegijat
Või mind ei kiida keegi...Vbl. asi selles ongi,et mina tööd ei teegi)))))
Meelis
Lugemata postitus Postitas Keskmine »
Miks Leevi siia teemase puutub? Tegemist ju õpilastööga või ....mis?meelisvaiksaar kirjutas: Rokikas...Mitmenda kati pottsepp oled,et ilkuda Leeviga???
Olen jah üldehitaja ja ise rahul sellega. See et sina ei suuda taibata üldehitaja olulisust ehitusprotsessis ei muuda seda ametit kuidagi halvemaks. Kui "suurt pilti" vaadata siis on "kaminasüdamikupaigaldaja" maja ehitusel nagu "puru p..sinurgas" oma "TEADMISTE JA KOGEMUSTEGA" ning üldehitaja see kelle teadmised ning oskused määravad kliendi kodumaja lõppkvaliteedi.meelisvaiksaar kirjutas:Vaata mis Su nime all on..üldehitaja
meelisvaiksaar kirjutas:igas teemas Sa üldse naela oled seina löönud..
On vaid üks ja ainukene füüsika ning see et sina või mina seda piisavalt ei valda ei muuda selle seaduspärasusi. Need "meistrid" kes käivad nina püsti ning on uhked oma salapäraste üleeelmise sajandi teadmistega .... mul on teile sitt uudis - te olete väljasurev liik! Järjest rohkem kasvab peale põlvkond tellijaid kes juba oskavad ja suudavad ise eelnevalt infot otsida ning ei lepi jutuga "juba minu MEISTER tegi nii ja järelikult see parim ning muu maailm on sosssepad".meelisvaiksaar kirjutas:Las igaMEISTER. teeb nii nagu TEMA HEAKS PEAB.Ei ole ainult ühte tõde....
Lugemata postitus Postitas motamees »
Äkki nähtav praeahi ongi "sokkide kuivatamiseks" ja õige küpsetusahi on meile nähtamatu poole peal?Keskmine kirjutas:... Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.
Lugemata postitus Postitas edevuse laat »
Äkki ja äkkimotamees kirjutas:Äkki nähtav praeahi ongi "sokkide kuivatamiseks" ja õige küpsetusahi on meile nähtamatu poole peal?Keskmine kirjutas:... Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Vabandust, et püüdsin asja natuke siluda. Paraku oled ka sina nüüd egotripitajate rivis.edevuse laat kirjutas:Äkki ja äkkimotamees kirjutas:Äkki nähtav praeahi ongi "sokkide kuivatamiseks" ja õige küpsetusahi on meile nähtamatu poole peal?Keskmine kirjutas:... Ka küpsetus(praeahi) jääb juba nii kaugele,et saad kõigest 'sokke' kuivatada.![]()
Äkki nimetaks teema siis juba ümber "Selgeltnägijate tuleprooviks"või valiks vähe lihtsama tee ning kontakteeruks õppejõuga täpsemate selgituste saamiseks- internet peaks tel. nr. ja mailiaadressi kiiresti loovutama. Kuigi siiani tundub, et teatud seltskonnal seda soovi polegi, on vaid järjekordne võimalus pisukeseks egotripiks
Lugemata postitus Postitas edevuse laat »
Miks sa Kaminahi arvad, et koolitajad ennast näitama ja kaitsma peaksidkaminahi kirjutas:
Teades nende koolitajate edevuse taset, oleks neil hea võimalus ennast näidata ja lausa kaitsta.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Tore ja ilus aga raha antakse teatud eeldustel ja esmane on omaosalus. Raha saab taotleda firma(d), MTÜ või midagi muud organisatsiooni. Rahad on antud. Nii vastataksegi.keemik kirjutas:Tõmban Rokika üldehitusega paralleeli: ilus ja korrektse vuugiga laotud ahi võib olla siiski mittetoimiv nagu ideaalselt pahteldatud seinte taga võib hullata hallitus, sest sein on valesti ehitatud.
Selles mõttes võiks riik panna oma õla alla, EKUK-i ehitatakse mõned ahjud (EN ahi, umbkoldega ahi, restkoldega jms), mõõdetakse ära, TTÜ teeb oma inseneridega veidi statistikat, miksib nendest lahendustest ühe ja kindla reeglistiku/projekteerimisjuhise kokku ja see saab kohustuslikuks. Selge on see, et restkolle ja sekundaarõhk peab olema, lõõride pikkus suudetakse ka välja arvutada ja õhuavade kogu pindala ja nende jaotus (EN seda vist teebki juba). Umbkoldega ahjude ehitamine keelatakse ära. Miks? Sest kellegil pole õigust enda parema äranägemise järgi loodust ja teiste tervist rikkuda. Muidugi, kui mõõtmine näitab, et umbkolle põletab sama puhtalt kui restkolle, siis tohib ehitada mõlemat, aga lõõride pikkus on jällegi ette määratud (pottsepp arvutab välja), et ahi oleks energiatõhus (ei kütaks õhku).
Tehke ära! Mina tellijana saan ka kindluse. Kodumasina tootjatel on olemas energiamärgised, miks mitte ka ahjudel?
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025