Tervist.
Plaan siis laut ülesehitada olemas vundament ja osaliselt säilinud maakivist müürid.
Hoone siis kuskil 80-100m2 ja ise olen mõelnud narvaplokidest see üles laduda kuna see kõige odavam mille kätte saab ja tegu laudaga et kullast kive pole sinna vaja.
Kõrgus tuleks 3m.
Tekkisid siis mõned küsimused, et palju oleks mõistlik töörahaks plaanida ja kui mul on selle hoone kohta olemas vana projekt kas võin sinna sama suguse hoone peale ehitada või pean sellest kuskile teavitama ?
Ja oskab keegi sarikate hindadest rääkida, kas maksta tüki hinda või tunni töö ? ning mis hinda oleks töömeestele mõistlik maksta ?
Kõik materjal on minu poolt ja tööriistad ehitajate poolt.
Tänud asjalike vastuste eest.
Lg Kristo
Laut
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 43 korda
- On tänatud: 6 korda
Re: Laut
Lugemata postitus Postitas onu41 »
Nende dokumentidega mine kohalikku vallavalitsusse ja nemad siis juba annavad sulle pädevat infot kuidas edasi liikuda. Hindade koha pealt on siin raske midagi öelda. Mõistlik oleks võtta hinnapakkumised erinevatelt firmadelt. Ja kindlasti ära kasuta tunnitöö varianti- võta ikka konkreetne hind konkreetse etapi eest.
Plaatimistööd üle Eesti. AIVERIOU@GMAIL.COM
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Re: Laut
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Tunnihind peab olema täpselt nii suur või suurem, et motiveeriks ka tööd tegema, mitte töötegemist mängima. Sellise tunde vältimiseks, et töömehed on nagu tigu mööda todasamust, tuleb palgata südametunnistusega töömehed, aga südametunnistusega töömeeste palkamiseks loe veelkord läbi minu eelmine lause.org22 kirjutas:Ma ise olen ka mõelnud et tunnitöö ei oleks mõistlik kuna siis hakkavad venima nagu tigu mööda todasamust.
Võiksid ka teada sellist pisiasja, et "töö kiirus" ja "kvaliteet" kipuvad olema pöördvõrdelised mõisted.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

Mine “Konstruktsioonid, seinad”
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit