Paneelika seinale soojustus ja välisvooder

kuidas soojustada oma elamist
Liiva
külaline

Paneelika seinale soojustus ja välisvooder

Lugemata postitus Postitas Liiva »

Tere!
Meil tehakse korrusmaja soojustust ja üllatas mind selline ehitusviis, et mehed panevad a 100X100mm nurgad seina ja siis immutatud prussi vist 50x75mm horisontaalis. Sinna vahele villa, tuuletõke ja peale Temsi plaadi või mingi analoogi. Prussid jäävad siis nagu paneelist mingi 50mm eemale ja sinna vahele pandi ka villaribasid.
Üllatas mind just see, et nurkade külge pandi selline väike pruss ja veel horisontaalis.
Tavaliselt olen aru saanud, et tehakse ikka nii,et 50x 100 näiteks pannakse veritikaalis seina siis vill ja siis horisontaalis veel kas 50x 50 või 50x 100mm ja jälle vill ja tuuletõke ja vooder.
Kas nende ehitajate stiil on vastuvõetav või on see mingi uus EKO süsteem, mis ei kõlba kuhugi? Mulle tunudvad need kaupluses müüdavad nurgad kuidagi armetud ja nõrgad, ainult 2mm plekist tehtud. Või on neid paksemaid kuskil profipoes müüa?
Endal on Fibo seinaga maja ehitus käsil ja mõtlesin, et paneks siis ka niimoodi voodrikarkassi. Jääb üks kiht puitkarkassi ehitamata.Muidugi ei tea, kas nurkade arvu pealt mingit rahalist säästu ka tuleb, kui jätan ühe kihi karkassi ehitamata.
fgh
külaline

Re: Paneelika seinale soojustus ja välisvooder

Lugemata postitus Postitas fgh »

Kui kinnitusvahendite arv ja tugevus on piisav, siis miks mitte. Siiski pole minu meelest tegu kuigi mõistliku lahendusega. Ei rahalises ega ajalises mõõtmes. Ei näe üldse mõtet soojustada maja nii õhukese soojustuskihiga.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Liiva kirjutas: Prussid jäävad siis nagu paneelist mingi 50mm eemale ja sinna vahele pandi ka villaribasid.
Külmasildade vähendamise seisukohalt on see hea lahendus kui kinnituste vastupidavus piisav on.
Fibo seinale ei pruugi selline lahendus sobiv olla.
liiva
külaline

Lugemata postitus Postitas liiva »

Neid plekknurki nad panid vast 50-60 cm tagant. Ei mõõtnud küll aga väljast vaadates oli päris tihedalt lastud.
Miks selline süsteem Fibo seina puhul ei pruugi hea olla? Kui ma näiteks vertikaalselt panene 100X50mm prussid siis pean need ka vist nurkadega Fibo külge laskma või siis on targem kruvi läbi prussi lasta Fibo külge?
Fibo tootja kirjutab ,et puitu, mis võib ilmastikumõjude tõttu hakata lliikuma ei tohiks otse vastu fibomüüri kinnitada. Ma saan aru, et siis peaks nurkadega seda tegema või ?
Muidugi vett sinna ei satu aga kas niiskusest tulenev puidu paisumine , suvel kuivamine ei mõju karkassile?
timburi
külaline

Lugemata postitus Postitas timburi »

Viimasel ajal ma olen kokku puutunud ca 5 maja fassaaditöödega ja tuleb tunnistada, et seal on järelvalge olnud piisavalt tugev, et asjad oleksid tehtud õieti.

Tore on, et naabrivalve töötab, aga see võiks suunata oma fookuse mujale kui töömeeste kontrollimisele. Peaasi et ei purjuta töö ajal.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

liiva kirjutas:Miks selline süsteem Fibo seina puhul ei pruugi hea olla?
Fibo seinale on probleemsem tugevalt kinnitada. Betoonpaneelile jälle lihtne.
Plokkseinale paigalda puitkarkass pigem vertikaalselt ning kui tood seinast selle eemale siis toeta vundamendile/soklile nii et koormus sinna langeb mitte nurkadele.
liiva
külaline

Lugemata postitus Postitas liiva »

rokikas kirjutas:
liiva kirjutas:Miks selline süsteem Fibo seina puhul ei pruugi hea olla?
Fibo seinale on probleemsem tugevalt kinnitada. Betoonpaneelile jälle lihtne.
Plokkseinale paigalda puitkarkass pigem vertikaalselt ning kui tood seinast selle eemale siis toeta vundamendile/soklile nii et koormus sinna langeb mitte nurkadele.
Mul tegelikult ongi selle arvestusega vundamendile juba aste jäetud, et välisvoodri vertikaalselt tulevad prussid sinna toetada aga nähes teises stiilis ehitust mõtlesin, et prooviks ökonoomitada. Mis seal`s ikka, jään igaks juhuks siis oma algse plaani juurde ja ei vaeva pead uute lahendustega.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar

Selles mõttes võid ju ökonoomitada et kasutad ka 50*75 prussi.
Ainult alumiseks ja ülemiseks vööks kasutad nii laia prussi nagu ka soojustuskiht tuleb.
Vasta