Ehitaja pakkus, et vajaliku kalde võiks anda juba rõdu põrandat kandvate 150-ste puittaladega, kergitades HE-tala sisse toetuvad otsad vajalikule kõrgusele. Tunduvalt lihtsam, kui villaga kallet leiutada. Mulle see meeldis, arhitektile sobis, nii tegimegi.
Tuulutussoontega vill osb peale - näiteks Isover OL-TOP on 125 kg/m3. Seda on mitme erineva koormustaluvusega: http://www.isover.ee/tooted/ehitusisola ... ver-ol-top Arhitekt ei osanud mulle öelda, millist neist seal kasutama peaks. Küsisin siis tegijatelt. (arhitekt joonistas katteks 2x sbs-i ja sinna peale immutatud lauast restid. Mulle meeldiks rohkem pvc - lihtne puhastada ja mõnus jalaga peale astuda) pvc-paigaldaja laitis konstruktsiooni (vill osb peal) üldse maha - tooli-laua jalad pidid ajapikku sisse vajuma.
Millist villa seal kasutama peaks? Kas on üldse sellist, mis 1,6mm pvc all toolide ja laua jalgadele muretult vastu peaks? Või oleks kõige mõistlikum ülemine vill üldse ära jätta ja panna pvc otse osb-le? Või oleks osb-le 1 kiht sbs-i ja siis pvc kõige muretum? Tahaks teha ühe korra ja korralikult.