RVK

Siia ei postita ostu-müügi kuulutusi!
Viki
külaline

RVK

Lugemata postitus Postitas Viki »

Tere

Kuna majas olevasse kilpi enam RVK ei mahu siis kas selle võib elektriposti küljes olevasse kilpi ka panna (majast ~15m). On see aktsepteeritav hilisemal elektrisüsteemi kontrollil.
dumbuser
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 11 korda
On tänatud: 80 korda

Re: RVK

Lugemata postitus Postitas dumbuser »

Väga mõttetu lahendus tuleb. Ükskõik misasja rikkimineku puhul on kohe terve maja pime ju. Sigatüütu on sedasi otsida misasi täpselt katki läks. Kas see lahendus ka nõuetekohaselt tööle hakkab see pole kah kindel.
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

See ei ole lubatud, kuna posti juures ei ole neutraal ja kaitsejuht lahutatud. Teiseks tuleks rikkevoolukaitsed panna ainult nõutud ahelatele, mitte kogu paigaldisele üks.
trebla
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 66 korda

Lugemata postitus Postitas trebla »

1) Võib-olla annab majasisese kilbi ümbergrupeerimisega ruumi kokku hoida. Minuarust ei pea tingimata igal liinil oma kaitselüliti ees olema, ühe kaitselüliti alt saab tehniliselt ka mitme kaabliga välja minna, iseasi kui siin jälle miski eeskiri vahele ei astu (olen justkui kuulnud kunagi miskit sellist, et kilbitehas võib sellist lahendust kasutada, objektil koostatud kilbis ei tohtivat olla?)?

2) GE-l tulid juba mitme aasta eest välja 1 mooduli laiused rikkevooluvabastiga kaitselülitid nn - RCBO-d.

3)Kui kilbis varuruumi küll on (osadel kilpidel saab mooduliava 1-2 moodulit suuremaks lõigata) aga vähevõitu, siis aitab ehk ka 2 mooduli laiune RCBO suuremast hädast välja.

4) Maja kilp uus teha, ja sinna lahedalt ruumi planeerida. Arvatavasti puudub praegu ka liigpingekaitse. Seoses tunniarvestuse tulekuga poleks paha omada kontrollarvestit (on sellised väikesed 1 ja 3 mooduli laiused) ning vidinaid, mis boilereid jms suuremat tarbimist odavaimal tunnil sisse lülitama hakkavad jne.
Viki
külaline

Lugemata postitus Postitas Viki »

Tänud trebla
fastteam
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas fastteam »

Jah, Treblal õigus RCBO on siin õige lahendus, ei puutu küll asjasse aga tõtt öelda olen viimase poole aasta jooksul ainult neid kasutanutki, sadakond küll juba pandud, mugav paigaldada ja täitsa töötab, alul pelgasin neid pisut seoses rikkeolukorras lühirakenduse ja rikkevoolu rakendumise segiminekut aga seni ette tulnud rikete puhul RCBO rakenduse puhul on siiski aru saada kumma peale lahutab...(rikkevoolu peale lööb välja n.ö. pehmelt).
http://www.etherma.fi/GE-1-MOD-VVSKYHD-C/16A-30-mA
Viki puhul siin vast palju abi tast siiski pole kui just S- RCD majale ette ei pane nii saja mA-ne...
Et hoolega üle vaadata kõik rühmad, vajadusel, et ruumi saada, saab ka vahetada N ja PE a la Ensto suured latid uute kompaktsete vastu...
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

fastteam kirjutas:Viki puhul siin vast palju abi tast siiski pole kui just S- RCD majale ette ei pane nii saja mA-ne...
Mis mõttes ei ole abi ja mis mõttes on abi 100mA kaitsest?
Vasta