On see tõesti võimalikfanatic kirjutas:
Ja kodanik Leevi, (kes oli ka minu ahju mõõtmise juures) ...

Lugemata postitus Postitas kaminahi »
On see tõesti võimalikfanatic kirjutas:
Ja kodanik Leevi, (kes oli ka minu ahju mõõtmise juures) ...
Mina sain, aga ju ma pole siis hea pottsepp.keemik kirjutas:
Aga kokkuvõttes, kas mõni pottsepp sai sealt midagi uut teada? Hea pottsepp ilmselt mitte. Mina ka mitte, teadsin ennegi, et umbkoldega ahi saastab, pliit saastab rohkem ja uksega kaminad on pliidist mõistlikumad põlemise puhtuse osas.
Aga meid kõiki tegelikult huvitab ju see, et kui palju on nn "Euro ahi" puhtam ja kahjuks seda see uuring ei puudutanud. Ma saan ka aru, et miks. Sest meil on Eestis enamjaolt umbkoldega ahjud ja nende saastekogus ja võimalik põlemise optimeerimine on aktuaalne. Ja seda tiheasustuse piirkonnas.
Lugemata postitus Postitas motamees »
Sa ka ei tunne veel seda algharidusega akadeemikutmotamees kirjutas:Mina pole sealt midagi juurde saanud. Ausalt õeldes pole ma sealt muffigi aru saanud. See on tavainimese jaoks liiga pikk ja laialivalguv. Sellest aru saamiseks peaks põhjalikult süvenema. Ma pole aga teadlane ja ei saa kõigist tähistustestki aru.
Eks Leevi jagab rohkem seda numbrite asja. Ta praegu vagusi. Ju kontrollib arvutusi ja süveneb. Varsti paneb paugu...
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Ja järjekorras veel seegi küsimus/vastus! viewtopic.php?f=1&t=25468&start=25#p241283fanatic kirjutas:Ja kodanik Leevi, (kes oli ka minu ahju mõõtmise juures) enne kui siin ja üldse jälle sõna võtta, võiks vastata selles teemas temale esitatud konkreetsetele küsimustele. Enne vastuseid saamata on kuidagi naljakas teda tõsiselt võtta.
viewtopic.php?f=1&t=40205&p=228666#p228666
Lugemata postitus Postitas Imelik »
Kas see tuleb ka kuidagi uuringust välja või on see interpretatsioon?kaminahi kirjutas:....kuulanud autori seletavat loengut.... Muide, pliit saastas vähem kui ahi....
Nii ühest kui teisest. Ahju juures kasutati enam erinevaid küttmistavasi, harjumusi, uskumusi. Millest tulemuste kõikumine oli suurem. Ei soovitatud võtta kõike täpisteadusena ja kõikumised on sellel alal suured. Seega peavad katse tingimused olema võimalikud võrdsed, mistarvis täiendati ka korstnasüsteemi.Imelik kirjutas:Kas see tuleb ka kuidagi uuringust välja või on see interpretatsioon?kaminahi kirjutas:....kuulanud autori seletavat loengut.... Muide, pliit saastas vähem kui ahi....
Lugemata postitus Postitas edevuse laat »
Tere.kaminahi kirjutas:Mina sain, aga ju ma pole siis hea pottsepp.keemik kirjutas:
Aga kokkuvõttes, kas mõni pottsepp sai sealt midagi uut teada? Hea pottsepp ilmselt mitte. Mina ka mitte, teadsin ennegi, et umbkoldega ahi saastab, pliit saastab rohkem ja uksega kaminad on pliidist mõistlikumad põlemise puhtuse osas.
Aga meid kõiki tegelikult huvitab ju see, et kui palju on nn "Euro ahi" puhtam ja kahjuks seda see uuring ei puudutanud. Ma saan ka aru, et miks. Sest meil on Eestis enamjaolt umbkoldega ahjud ja nende saastekogus ja võimalik põlemise optimeerimine on aktuaalne. Ja seda tiheasustuse piirkonnas.Küllap oleks ka head siiski saanud kui oleksid kuulanud autori seletavat loengut. Muide, pliit saastas vähem kui ahi ja kaminast saadud tulemused olid üle mõistuse kõikuvad.
Ja tegelik huviobjekt on minulgi laboris Euroahjuks kutsutav küttekolle. Selles ahjus saab tuld juhtida ühes koldes väga mitmel kombel. Tegelikkuses saab ka pliiti kasutada erineva seadistusega. Koldes on põlemisõhu kanalid ja arvestatud on koldelae lisamise variandiga. Kui saadakse lisaraha, loodetavalt uuest aastast, jätkub laboris ka tööd.
PS Aga Tartumehed kiidavad endiselt umbkoldega ahju.
Tõsiselt hea, tulemuslik ja aruandlik küsimus ja sugu mitte lihtsameelneedevuse laat kirjutas: Tere.
Äkki keegi seletaks lihtsameelsele misasi see "Euroahi" on.![]()
Lugemata postitus Postitas keemik »
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Hästi ja ümaralt öeldudkeemik kirjutas:Euroahi: tänapäevaseid teaduslikke teadmisi ja materjale võimalikult hästi kombineeriv tahkekütte seade, mis põletab puitu maksimaalse kasuteguri, minimaalse koguse mittetäieliku põlemise produktide emissiooniga ning võimaldab salvestada selle käigus vabanenud energiat kivi kesta.
fanatic kirjutas: PS. Ka ainult mulle tundub, et kevadel peale põgusat Unibuild kaminahju mõõtmist ja tulemuste avalikustamist on siin ahju foorumis kuidagi rahulik, igav jaajav.
Lugemata postitus Postitas keemik »
Lugemata postitus Postitas Robi 1 »
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Selle "euroahi" mõiste selgituse peale tuli mulle meelde üks kunagi juhtunud situatsioon.keemik kirjutas:Euroahi: tänapäevaseid teaduslikke teadmisi ja materjale võimalikult hästi kombineeriv tahkekütte seade, mis põletab puitu maksimaalse kasuteguri, minimaalse koguse mittetäieliku põlemise produktide emissiooniga ning võimaldab salvestada selle käigus vabanenud energiat kivi kesta.
Ilmselt kütmise kolmandas neljandikus oleks sealt vette arvestatav kogus soojust saada. Ülejäänud ajal ... Tore oleks kui saaks kuidagi lihtsalt "suruda vastu korstnatoru - eemaldada torust" seda soojusvahetit. Oleks probleeme (kondensaatvesi, pigi) vähem millega võidelda.keemik kirjutas: Või paneks vee-soojusvaheti ümber korstna ja teeks sooja tarbevee suitsugaaside arvelt (ahju vaste kondensaatgaasikatlale)?
See vist eelkõige vana tüüpi umbkoldega ahjude probleem. Kuskilt on meelde jäänud et seal koldes põlemistemperatuur ~350C aga restkoldega ahjudel ~500C kanti. Nii et kummale saab suurema "soojusvaheti" (seda ju lõõrisüsteemid sisuliselt on) järgi "paigaldada" ...Robi 1 kirjutas:...aga olen näinud, et 5 lõõriga ahjus tekib pigi juba viimases lõõris ja slepes...
Lugemata postitus Postitas fanatic »
Vabasid tiitleid ju on veel, vali ainult endale välja, või peaks seda teised tegema?kaminahi kirjutas:Minu igavuse juba peletasid teatega, et Leevi käib mõõtmistel,teadust tegemas. Koit ka kiitis, et on temagi tedusdoktor. Annes aga arvas teadusööl sellest mõõtmisest, et "filtrid olid umbsed ja väljas oli suvi". Seega peab ikkagi leppima teadmisega, et sinu ahi on lihtsalt ...vot ei oskagi arvata
Koit siin tegi ikka ka ju kõrgeid ja huvitavaid avaldusi. Ma olen ikka konn küll, et julgesin koostööst jumalatega krooksatada. Jumalatel aga oleks aeg ennast peegl
Lugemata postitus Postitas Leevi »
Eelpool mainiti Unibuildi ahju, kogu selle projekti ja kui sul on midagi "varasemaid näiteid" siis oleks igati tore võrrelda.Seniks võtame asja rahulikultLeevi kirjutas: Mis puudutab eelpool mainitud nn unibuildi kollet, siis see tõesti ei ole midagi maarjamaist. Leiame varasemaid näiteid, kui vaja. Kuni härradel kisakõridel ei ole ette näidata patenti, paluks asja rahulikumalt võtta.
Mine “Ahjud, kaminad, korstnad”
Arendas phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Estonian translation by phpBB Eesti [Exabot] © 2008*-2025