Moodulkorsten

Kõik teemad ahjude, kaminate, korstende kohta
AnneN
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Moodulkorsten

Lugemata postitus Postitas AnneN »

Mul on puitmaja, renoveeritud 2000 aastal . Kuna sel ajal elekter ei maksnud midagi sai kaasa mindud arhitekti mõttega, et paigaldada ainult elektriküte. Nüüd muidugi häda kui palju, sest majal puudub korsten aga mina
tõin endale Norrast malm kamina. Ootaksin soovitusi millist korstent paigutada ? Mida mul tuleks teada ja jälgida selle juures ? Ja milliseid metallist moodulkorstende pakkujaid võib lugeda heaks ja millistest tuleks kauges kaares mööda käia ?
Ette tänulik soovituste eest :)
Küülaline
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 89 korda
On tänatud: 142 korda

Re: Moodulkorsten

Lugemata postitus Postitas Küülaline »

AnneN kirjutas:sel ajal elekter ei maksnud midagi
Kontrollisin järgi - siiski maksis 0,05 €/kWh, praegu aga 0,12 €/kWh.
Kasutaja avatar
motamees
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 209 korda
On tänatud: 191 korda

Lugemata postitus Postitas motamees »

Elu on imelik. Üks sugulane just viis Eestist kamina Norrasse. Siin pidi poole odavam olema...
Mõni inimene viskab kamina välja, sest soe on ebakvaliteetne, teine jälle paneb sisse...
Et teemas ka olla, tahaks anda hääd nõu. Paraku aga ei saa Teile, seatud raamides, hääd nõu anda. Tingimuste väline nõu oleks, et loobu raua plaanist ja tee midagi kivist.
.
Tel 5o9279o
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Paigaldamisel tuleb jälgida üldisi tuleohutusnõudeid. Metallkamina ja korstna kuumad pinnad ei tohi olla liiga lähedal põlevatele pindadele.
Metallkorstende puhul soovitaks hoiduda liiga õhukese plekipaksusega korstendest.
vuuk
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 61 korda
On tänatud: 118 korda

Lugemata postitus Postitas vuuk »

Mul järgmine soovitus.
Kuna seadus kohustab, et küttesüsteemi ehitamisel, muutmisel, asendamisel peab olema eelnevalt koostatud vastav projekt, siis koos selle seadusest tuleneva kohustuse täitmisega saab ühtlasi lahendatud antud korstnaküsimus.
Korsten niikuinii peab mitte üksnes firmamärgi, välimuse ja vastupidavuse poolest vastama tellijate soovidele, vaid küttesüsteem ja ülejäänud kooslus peavad kokku klappima.
See soovitus võib aidata eeldusel, et projekt ei tellita pelgalt bürokraatianõudest mööda hiilimiseks vaid ka ehitamiseks vajaliku informatsiooni saamiseks.
Ma eeldan, et kui asutuse spetsialistid igapäevaselt tegelevad küttesüsteemide projekteerimisega, küllap siis ka valdavad infot korstnate kohta.
Projektist (projekteerimisprotsessist) võib selguda ühtlasi, kas Norrast toodud kütteseade ka tegelikult Teie maja kütmiseks on üldse sobilik.
Andrus Schults
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas Andrus Schults »

Kindlasti tutvuge Päästeameti soovitustega http://www.rescue.ee/39769 ja uurige enne lepingu sõlmimist teie poolt valitud tööde teostaja tausta http://mtr.mkm.ee/default.aspx?s=otsireg
Manused
Küttesüsteemi tuleohutus.PNG
Küttesüsteemi tuleohutus.PNG (113.17 KiB) Vaadatud 1724 korda
Vasta