vineer lakke, mis tehnoloogiaga?

miisu
külaline

vineer lakke, mis tehnoloogiaga?

Lugemata postitus Postitas miisu »

Laerooviks on prussid 5x5 cm, mis on paigas, sammuga ca 28 cm. Tarvis oleks 5 cm tuua lage allapoole + paigaldada vineer. Kuidas ma seda teha saaksin?
Rihtimist tahab lagi ka max 2 cm ulatuses.
Endal pea täitsa tühi selle koha pealt. :scratch: :blush:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Re: vineer lakke, mis tehnoloogiaga?

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Näiteks selle http://www.puumarket.ee/?op=body&id=2&prod=455&sid=2692 rihid klotsidega sobivale kõrgusele aga vineer .... Milline vineer? Kui paks? Milliste mõõtutega? Miks üldse vineer?
miisu
külaline

Vineer sellepärast, et kipslagi on minu meelest jõle, steriilne, nagu haiglapalat vmt.
Kas sellest materjalist, mis Sa viitasid teen parajad klotsid, iga kinnituskoha alla? :confused:
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Sellest teed karkassi ja .... otsi parem üks abiline omale kes tiba üldehitusega on kokku puutunud!
Ikkagi kui suur vineer ja kuidas viimistleda kavatsed?
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

miisu kirjutas:Vineer sellepärast, et kipslagi on minu meelest jõle, steriilne, nagu haiglapalat vmt...
Ja vineerlae viimistlusvarinte on kui palju? On küll, aga kipslael on 100x rohkem võimalusi muuta see isikupäraseks kui ära tüütab, alates kasvõi sobivalt toonitud värvist (ei pea olema valge), erinevate pinnastruktuuride tegemisest, erinevad materjalid, tekstuurid, lasuurvärvidega värvimisest jnejne. Puhas fantaasiaga mängimine!

Urmas
fgh
külaline

Lugemata postitus Postitas fgh »

Miks peaks karkassi 18x45 tegema? Paras origami. :scratch:

Too selle sama 48x48 prussiga alla see lagi. Vineeri kinnitamine sõltub ikka selle suurusest.
Üks võimalus oleks kasvatada lagi prussiga alla. Sinna kihutad kipsi peale ja saad ideaalse aluspinna vineeri liimimiseks lakke.
Liimid mingi õhemat sorti vineeri peale või koguni spooni. Sellisel variandil ei saa vineer väga suure tahvlina olla, keeruline paigaldada, aga samas võimalik mingi kipsitõstuki vms abiga.

Teine variant karkass ja kruvidega lakke. Pärast pahtel või liistud peale kinnitustele. Maitse küsimus. Minu meelest need vineerlaed mida näinud olen ei ole väga ilusad. Vähe nõukaaja hõngu liiga palju küljes.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Paigalda voodrilaud klmabritega. Ilus jääb just lai laud (120 mm). Ja õlita näiteks valgeks, jääb väga ilus. Ei pragune (kipsi viga), lihtne paigdaldada. Jah, vineer laes toob meelde Nõukogude aja.
ripplaed
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 1 korda
On tänatud: 1 korda

Lugemata postitus Postitas ripplaed »

Kui vähegi fantaasiat ja viitsimist on, siis saab vineeriga päris ägedaid lagesid teha. Muidugi vineeril peaks ikka ilus puidumuster olema, mitte mingisugune tööstuslik paikamisjälgi täis lihvimisvigadega vineer.
Kahju, et see nõukaaja taak inimestesse nii sügavalt juurdunud on...
miisu
külaline

Keemik, see voodrilaua mõte tundub tõesti äge! :yahoo:
Kas 12 cm on optimaalne või oleks näiteks 14 cm'line veel kenam? Millega täpsemalt seda valgeks õlitatakse? Mis sammuga peaks olema voodrilauale alusroovitus? Kuidas teha lagi korstna ümbruses?
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Ise pead vaatama, mis laius on hea. Sisevoodrilauda üle 120 mm laiust ma pole väga näinud. Mina sain need valgeks nii, et võtsin Allbäcki valget linaõlivärvi, lahjendasin linaõlivärnitsaga ja pintseldasin tugevalt hõõrudes peale. Saab ilmselt ka juba valgeks toonitud õlidega, õlivahadega (saab Majatohrist, osasid asju ka ehituspoodidest). Võid ka ise näiteks linaõlivärnitsale segada juurde piisava koguse titaanoksiidi (saad jällegi Majatohtrist). Sellist efekti andvaid tooteid võib ka saada ehituspoodidest, ei pea seda Majatohtri asja kasutama.

Seline vihje ka veel, et laua pikkus vali selliselt, et ulatuks seinast seina (jätkukohti ei jää), mul ühes toas jäid ja see on veidi inetu. Mis puutub rihtimisse, siis laud andestab ka päris palju, ma ei viitsinud ega tahtnud väga ära rihtida, sest muidu oleks tuba väga madalale tulnud.
Vasta