Taluhoone konserveerimine (põllukivi müürid)
siia käivad üldised teemad, mis teistesse foorumitesse ei sobi
Taluhoone konserveerimine (põllukivi müürid)
Lugemata postitus Postitas Erik »
Pilte:
-
-
-
Probleem:
Hoone on lagunenud. Müürid seisavad kuid vesi uuristab iga aastaga hulga kive lahti. Katused sisse vajunud.
Plaan:
Puhastada hoone täielikult - jätta alles vaid müürid. Müüre siit-sealt kohendada ja ära kukkunud kivid oma kohale tagasi panna. Müürile tahaks väikest katust peale, et vesi enam liiga ei teeks. (Katus, mis jookseb ainult mööda müüri)
Küsimusi:
Millise seguga kive tagasi paigaldada ja parandustöid teha?
Millist müürikatust oleks mõtekas ehitada?
On mingeid soovitusi või kas keegi teab kust saaks materjali sarnase tehtud töö kohta?
-
-
-
Probleem:
Hoone on lagunenud. Müürid seisavad kuid vesi uuristab iga aastaga hulga kive lahti. Katused sisse vajunud.
Plaan:
Puhastada hoone täielikult - jätta alles vaid müürid. Müüre siit-sealt kohendada ja ära kukkunud kivid oma kohale tagasi panna. Müürile tahaks väikest katust peale, et vesi enam liiga ei teeks. (Katus, mis jookseb ainult mööda müüri)
Küsimusi:
Millise seguga kive tagasi paigaldada ja parandustöid teha?
Millist müürikatust oleks mõtekas ehitada?
On mingeid soovitusi või kas keegi teab kust saaks materjali sarnase tehtud töö kohta?
Viimati muutis Erik, 03 Veebr 2008, 18:58, muudetud 1 kord kokku.
Lugemata postitus Postitas Erik »
Eks see nii plaanis oligi. Puitu saab teha kütteks või kasutada jaanipäevade raames.talupoeg kirjutas:roogi kogu puit välja ja kata müürid eks siis aeg näita mis edasi saab

Küsimus ongi selles, et natukene tahaks mördiga ka ikka mõned kohad mätsida. Nüüd, siis tean millise mördiga seda teha.
Müüride katmises veel selgusele pole jõudnud. Võiks mingi odav/ajutine lahendus olla. Aga võiks samas paar aastat ikka probleemideta peal püsida...
Lugemata postitus Postitas carla »
Minul tehti sarnane hoone nii, et puhastati kivimüürid puidust ning valati müüride peale betoonvöö. Ja seejärel tehti sinna nö "ajutine" katus, mis hoiab vee seintest eemal.
Ajutise katuse all mõtlen ma lamekatust, kuna mul ei ole sellist otsasina kõrgendust nagu sinu majal, kuid ma arvan, et kui see eraldi katta, siis saab ka selle korralikult säilitada.
Segu müüride parandamiseks tegi ehitaja lubja ja liiva segust.
Ajutise katuse all mõtlen ma lamekatust, kuna mul ei ole sellist otsasina kõrgendust nagu sinu majal, kuid ma arvan, et kui see eraldi katta, siis saab ka selle korralikult säilitada.
Segu müüride parandamiseks tegi ehitaja lubja ja liiva segust.
- restauraator
- Ehitusspets
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 1 korda
- Kontakt:
Lugemata postitus Postitas restauraator »
Ilma katuseta müürid vuugitakse sama seguga, mis algselt ja pealt kaetakse ikka tugeva tsementsegumütsiga.
Iga ehitus on norm iseendale.
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit