postvundament

rasmull
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

postvundament

Lugemata postitus Postitas rasmull »

tere

palun nõu pastvondamendi tegemisel

plaan ehitada selline 7,5*7,5 maja puitkarkas püramiid katus keskele ahi ja see minu esimene projekt tahan päris ise asja valmis teah nii et olen siin ka edaspidi pärimas

aga teema siis selles et kuidas milline on kõige otstarbekam maapind on mudju liivane ja vesi umbes 80 cm peal märjal ajal
küsimused siis kui sügav, mis diameeter, kas oleks tark äkki truub toru sisse või ikka midagi sledat olen siin lubenud et hea killustiku ümber panna jne
ja mis sammuga peaks panema et siis kõik nõuanded on tere tulnud tegemisega alustan kevadel
Kasutaja avatar
pikk88
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 45 korda
On tänatud: 45 korda

Re: postvundament

Lugemata postitus Postitas pikk88 »

Kui sa oled siin ka edaspidi pärimas, siis kõige esimese asjana paranda oma õigekirja...
Torutööd Tartus 56 932 898
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Jep, õigekiri on jube, kuidas üldse kool lõpetati?
Liivapinnas on piisavalt hea kandevõimega, igasse nurka kindlasti post, maksimaalselt järgmine post iga 2 m tagant (otsi arvutusi), ahju alla ka kindlasti, kas laiendad seal taldmikku või paned mitu posti või laod ahjule koos korstnaga omaette vundamendi. Liivapinnasel endal pole killustikku vaja (kui sul on ikka liiv, vesiliiv on hoopis teine asi), pinnase puhul soovitav.
rasmull
Uus kasutaja
Uus kasutaja
On tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas rasmull »

Nii vabandan rohkete kirjavigade pärast, olen nimelt düsgraaf ja vana arvuti klaver aitas seda võimendada.loodan et mõistate mind ja annan endast parima.

Aga mul siis mõned pildid joonistatud ja tekisid küsimused:et kui postid on 1,8 meetri tagant,kui jäme peaks post olema? pildid tegin 300mm ja augu sügavis 1,2 meetri umbes.killustiku kiht põhja ja augu ise siis umbes meeter kord meeter.Lisaks veel armatuur sisse, taldmiku umbes 20 cm kõrge ja mõtlesin kasutada postide jaoks truubitoru kas on mõtet või võib olla ventilatsiooni toru ja veel kui palju peaks post pinnase seest väljas olema ja lõpuks kuidas kinnitatakse karkass postidega?
Manused
joonis
joonis
proov.jpg (114.47 KiB) Vaadatud 3056 korda
Kalvis
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 316 korda

Lugemata postitus Postitas Kalvis »

Posti jämedus sõltub alt pinnase kandevõimest ja maja raskusest (palju tuleb raskust posti kohta?). On tehtud 100-110 mm asbesttorude kui plekktorudele, sest post kannab hästi, kuid palju pinnas suudab vastu võtta. Nõrga pinnase puhul tehakse alla taldmik. Muidugi on 300 mm toru palju parem.
Posti valades paned keermelati ülesse otsapidi sisse (või pikk polt) või hiljem puurid kiilankrud. Hiljem õliga ots kokku siis saad märgi, pärast puurid puidust augu läbi. Puiduvöö ja posti vahele hüdrotõke.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Kalvis ütles õigesti, et oluline on see, et posti alumine ots ei hakkaks pinnasesse sisse vajuma, kui maja raskus peale tuleb. Seetõttu on oluline kindlaks teha pinnase kandevõime. Vist Masso raamatus oli mingi poolkvantitatiivne meetod ka selleks, et hinnata pinnase kandevõimet ja vastavalt sellele vaadata postide diameeteter või vajavad need posti alla taldmikku.
Vasta