Kuidas puitpõrand puhtaks saada?

põrandad, põrandatööd
Murest murtud
külaline

Kuidas puitpõrand puhtaks saada?

Lugemata postitus Postitas Murest murtud »

Peale lihvimist kandis mees põrnadale kaks kihti õli, vahatamine jäi aga tegemata.
Maalrid aga jalutasid üle põranda jättes sinna jalajäljed ning mõne koha peale lausa värviplekid.
proovisin puhta(külma) veega pesta, kuid jalajälgi maha ei saanud.
Millega peaksin põrandat pesema, et see enne vahakorra pealekandmist puhtaks saada, või peab otsast peale hakkama ja uuesti lihvima ning õlitama?
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Re: Kuidas puitpõrand puhtaks saada?

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Valgusta esmalt tehnoloogiat - 2x õli + vaha??? Miks vaha õli peale???
Õlitatud põrandaid pestakse spets põrandaseebiga, aga minuteada võib seda teha alles 2-3 kuu möödudes esma õlitamisest.
Samas ettevaatlikult plekke proovida eemaldada - äkki õnnestub.
Viimati muutis Rostfrei, 05 Aug 2008, 19:18, muudetud 1 kord kokku.
Murest murtud
külaline

Lugemata postitus Postitas Murest murtud »

Vaha sellepärast, et praegu(ainult õlitades) võtab põrand mustust väga kergesti külge. Vaha pidavat kaitsma...???
Aga arvan, et lähen spetsiaalsesse poodi ja küsin sealt vahendit ja proovin siiski puhastada.
Rostfrei
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 15 korda
On tänatud: 40 korda

Lugemata postitus Postitas Rostfrei »

Kui sa just iga jumala päev otse põllult kummikutega üle laudpõranda ei trambi, siis ma arvan, et sellel vahal mõtet ei ole.
Omal sai 2 aastat tagasi tehtud - ésimesed kaks kuud olime hoolikad - hoolikad, kuna see aeg peab ootama ja ei tohi pesta.
Küll niiske lapiga õrnalt pühkida. Ei juhtunud midagi hullu (me ei ole teab mis korraarmastajad - tolmurulle ikka siin ja seal, mõni kohviplekike põrandal) :blush:
Lisaks õlile sai enne ka pleegitatud, kuna okas puu läheb punaseks, pleegiti peaaegu et välistab selle probleemi.
Siis esimene 2 aastat võiks 2x aastas hooldusõlitust teha, edaspidi 1x aastas. (Samas ega keegi vist ei viitsi seda teha /tellida, me oleme ikka püüdnud)
trumm
külaline

Lugemata postitus Postitas trumm »

pesta + uuesti õlitada. ja raha tuleks maalritelt sisse nõuda. samas.. miks te enne maalreid põrandaid kinni ei katnud?!?
Rose
külaline

Lugemata postitus Postitas Rose »

Minule tehti selgeks, et põrandat võib vahatada alles 6 kuud peale õlitamist.
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Siis peab ikka väga kehv õli olema, mis kuivab 6 kuud. Normaalse õli vahatamist võib alustada järgmine päev. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
Kogeegijamustega t
külaline

Lugemata postitus Postitas Kogeegijamustega t »

Korraliku põrandaõli peale pole mingit vaha tarvis, Timberex õli ei kõvene ka kuue kuuga. Õlitatud põranda puhastamiseks hooldusõli Recover+küürimissvamm(karukeel).
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Tere. Õli funktsioon ei ole pinna kaitsmine vaid selle impregneerimine. Pinnakaitse tagab vaha. Õli ja vaha võib olla ka ühes tootes, aga siis nimetatakse seda õlivahaks. Ilma vahata pindu jäätegi kordusõlitama. Lugupidamisega. Alar Piirfeld
pallike
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas pallike »

tere!
ma kolisin uude korterisse kus oli vana puulaudadest põrand. mul oli plaanis sellele parkett panna, mis ka tehtud sai kuid ennem parketi panemist värvisin ma seinad ka üle, ja ma ei hoolinud et värviplekid jäävad vanale puupõrandale, nüüd on probleem, et kui tahan parketi uuesti üles võtta, kas on võimalik need värviplekid puupõrandalt puhtaks saada?!?!?! värviks oli tikkurila seinavärv
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

pallike kirjutas:... kas on võimalik need värviplekid puupõrandalt puhtaks saada?!?!?!
On, mehaaniliselt.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
pallike
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Lugemata postitus Postitas pallike »

ja mis tähendab mehaaniliselt?
ma olen vaid 22 ja ei tea sellest midagi :)
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

pallike kirjutas:ja mis tähendab mehaaniliselt?
ma olen vaid 22 ja ei tea sellest midagi :)
Liivapaberiga lihvimistald või elektrilised lihvimismasinad.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Jeerum. Teil on massiivne puitpõrand. Seda võite lihvida mitu korda. Värviplekid ei imbu väga sügavale ja saab kerge vaevaga maha lihvida juhul kui oli enne õlitatud. Ja maalri jalajälgedest ei saa aru. Kuidas ei ole võimalik neid maha pesta? Ka granaatõuna mahla saan enda õlitatud põrandalt ära pesta (Amello õli 2 kihis).
carb
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas carb »

Kõik oleneb sellest - millega oli kaetud vana põrandalaud kas laki, õli, õlivaha või mingit teist tooni vana värv :)
Puit ja parkettpõrandatööd oma ala meistritelt :)
http://www.carb.ee
info@carb.ee
Vasta