Mürasummutus

kuidas soojustada oma elamist
Renar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Mürasummutus

Lugemata postitus Postitas Renar »

Sooviks siis teadjamate meeste/naiste ettepanekuid, et kuidas peaks tegutsema. Probleemne sein nimelt korteril, mis jääb koridori poole, ja kõik on läbi kosta, mis toas toimub, mis koridoris toimub. Kuna tuba läheb naguinii kipsi alla, siis mõtlesingi, et mida oleks kõige soovitavam/odavam kipsi karkassi vahele panna, et see läbikõlamine kaoks. Tänud ette
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

kuna karkassipostid pead toestama seinale siis jääb ikkagi jäik ühendus seinaga, seega heliülekanne. Seina ja kipsi vahe villa täis ikka, muidu kõmiseb nagu tumm. Pisut aitab ka topeltkips.
Renar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Põhimõtteliselt ei kinnita karkassi seina külge, vaid panen vöö lakke ja põrandale. Karkassi kinnitan seina külge ainult keskelt kolmnurgaga(toestamaks), nii et otsest jäika ühendust tuleb seinaga suht vähe. Aga kas ainult villast piisab, või peaks ikka panema mingit mürasummutus plaati ka?
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

kunagi sai tehtud yhte muusikakooli, täpset ehitust ei mäleta a seinax oli mitmeid kihte kipsi ja karkasse.Päris paks sai sein ja ka suht helikindel. Korterisse muidugi suht mõeldamatu
Renar
Uus kasutaja
Uus kasutaja
Kontakt:

Aitähh "cartman" vihje eest.... :) eelduseks oleks siis ikka koridorist tuleva müra isoleerimine, mitte salvestusstuudio loomine... :D ja ega väga ei tahaks mitut kihti kipsi panna, kuna toa pinnas kaotab iga kihiga...
stc 101
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Lugemata postitus Postitas stc 101 »

soovitavalt võiksid kasutada 42 metall karkassi.kogu karkassi perimeeter paigalda heli summutus lint. vill karkassi vahele ja kiht kipsi, millele jäta äärtesse igale poole 5mm vahet. siis silikooni püstol ja vahed korralikult täis lasta. ja lõpuks teine kiht kipsi peale. see nüüd siis minu arust kõige väiksem ruumikadu, et saada mingigi heli pidavus.
sle
külaline

Lugemata postitus Postitas sle »

kuskil foorumis soovitati vana sein icopali rullmaterjaliga kinni katta, siis karkass,kivivill,tulekindel kips. Mis sellest arvata?
vmb
külaline

Lugemata postitus Postitas vmb »

kivivill või klaasvill - olulist heliisolatsiooni vahet pole, tavaline või tulekindel kips - mittemingisugust heliisolatsiooni vahet ei ole. Küsimus oli esitatud 14. mai :lol:
sle
külaline

Lugemata postitus Postitas sle »

kivivilla ja tulekindlat kipsi soovitati tõenäoliselt tolle rullmaterjali pärast... Et tulekahju korral vbl parem kustutada oleks. Aga kuidas hinnata rullmaterjali helisummutajana ? On mõtet seda seina kleepida või mitte?
grossu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

Re: Mürasummutus

Lugemata postitus Postitas grossu »

Tere
Nüüd siis omal samalaadne probleem, kuid laega. Asi selles, et elan kortermajas ning 2 korrusel ja kui ülemised naabrid jooksevad või kõnnivad toas kingadega, siis ma enam magada ei saa. Kõik müra kostab läbi, väike laps kah mängib põranda peal, siis kuulda. Et magamistuppa on kõike läbi lae kuulda, mida nad seal üleval teevad, et kuidas saaks ülevalt tulevat heli natukenegi vaiksemaks summutada??? Ise mõtlesin, et tooks lage 10 cm allapoole ja paneks siis selle vahe kõik villa täis, peale siis mingi Isotex või midagi sellist, või tasuks enne ka kips panna ja siis Isotex veel, või milliseid variante oleks pakkuda?

Tänan juba ette ära siis
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Kingi ülemisele naabrile vaip. Sammuheli on mööda konstruktsioone leviv st. levib ka mööda seinu ja kõige õigem oleks summutada seal kus see tekkib..
grossu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

aga kas see lakke villapanek siis midagi aitaks?
KUI MA MIDAGI TEEN, SIIS TEEN MA SEDA NII, NAGU TEEKSIN MA SEDA ENDALE!!!
grossu
Korralik postitaja
Korralik postitaja

kus on meie targad siis?
KUI MA MIDAGI TEEN, SIIS TEEN MA SEDA NII, NAGU TEEKSIN MA SEDA ENDALE!!!
cartman
Ehitusguru
Ehitusguru
On tänatud: 6 korda

Lugemata postitus Postitas cartman »

kui teed kipslae siis pane vöö alla kummilint vms(olemas ka spetsiaalne, mis karkassi vöö alla käib, kleebitav). Peax natuke aitama heli levimise vastu mööda konstruksioone
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Vasta