Olen ka nii pidi mõelnud. Ma ei tea mis selliseks veaks võiks olla.Külaline kirjutas:Kas sellist mõtet ei ole tulnud, et äkki on see mootori purunemine mitte põhjus vaid tagajärg.
Näiteks voolukõikumist iseeneset ei ole täheldanud.
Emaplaadil on ventilaatorimootori kaitse läbi läinud. Seal kaks kaitset ligistikku. Üks suurem, teine väiksem (3,15A). See väiksem on läbi põlenud. Mis kaitsme läbi lööb?
Ise arvan, et mootoripoolt tulenev viga milleks võib olla raske vedu, sest võll pöörleb raskelt. Ventilaatori labad välise vaatlusega on korras. Labad terved. Kas ka tasakaalus seda ma ei tea.
Kuna mootoris sees elektroonika oma, siis võimalik ka, et emaplaadi poolt läheb mootorisse midagi mitte sobivat voolu mis rikub mootori sees oleva elektroonika, mis teistpidi põletab emaplaadi kaitsme läbi.
Aga see ei seletaks võlli rasket pöörlemist.
Võtsin mootori lahti. Laagrid pöörlevad kergesti. Jääb järgi, et rootor ja staator omavahel ei plapi.
Enne mootori lahti võtmist kui võlli keerasin, siis tundus, et kohati käis võll kergemini, kohati raskemini. Seda saab mõjutada, et nende vahe ei olnud ühtlane ehk parlanksist väljas.