Õhksoojuspump
Re: Õhksoojuspump
Lugemata postitus Postitas ronn01 »
Kui ei saa skeemidest aru (pole usuga seotud) siis seletan.
pump Mitsubishi Electric MSZ-FH25VE + MUZ-FH25VEHZ, -20C juures tarbib umbes 1,5kW ja annab välja sooja 2,6kW, mis teeb kasuteguriks kuksil 1,7, isegi -25C juures on näha et kasutegur on üle 1. Vaielda võib ainult antud testi või graafiku üle.
Lugemata postitus Postitas keemik »
2) Võib olla oli see radikas 0.75 kW, selle kontrollin ma täna järgi! See sai veetud keldrisse, et torusid külmumast hoida pärast pumba paigaldust.
Oletame, et olen siin eksinud mõlemad korrad enda kasuks (oponentide kahjuks). Välja peaks ikka tulema nii, et COP on üle 1.
Väljavõte tehn. spets: Test on tehtud maksimaalsel võimsusel: välistemperatuur -25 kraadi, sees 24 kraadi, TC (thermal capacity) 2.61, PI (power input) 1,16 (rea 2 kõige viimast numbrit). Seega on ka 100% võimsusel töötades COP üle 2. Mul tiksus ta aga alla 100% võimsusel, seega, on COP kõrgem
°CDB °CWB TC PI TC PI TC PI TC PI TC PI
-25 -26 2.88 1.07 2.81 1.09 2.74 1.11 2.68 1.14 2.61 1.16
Korter on 45 ruutu, seinas 20 cm soojustust, selle peal toa pool must laudis ning 2 cm savikrohvi. Lae peal 45 cm villa, vanad puitaknad korda tehtud, sisemistel raamidel 2x paketid.
Ma ei tegele nende seadmete müügiga ja minu lemmik kütteviis on ahiküte. Aga ma arvan, et on mõistlik enda arusaama õ-pumba kasutusvõimalustest siin jagada, kes soovivad lisainfot ja veidi oponeerida neile, kes tulistavad puusalt, et -10 kraadi juures lülita välja. Minu pumbal siis kõige parem töötemp hakkabki. Pole vaja nii palju sulatada ja tiksub vaikselt, õhtul koju tulles ootab soe tuba. Olen rahul, suurim elektriarve oli ca 60 eurot kokku (soe vesi, õ-pump, põrandakütted vannitoas ja kööginurgas), valgustus, elektritööriistad. Sellisesse väiksesse korterisse super lahendus, kui pole võimalik uut haju ehitada põranda kandevõime tõttu.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas PEAarst »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vaikseim? »
Ja kas sellel ka siiski samal ajal arvestatav küttetegur on?
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 3 korda
- On tänatud: 2 korda
Lugemata postitus Postitas juroku »
Mida mõtled vaiksuse all?Siseosa vaiksus oleneb ventika kiirusest ja mida väiksem kiirus seda efektiivsemalt pump töötab aga seda vähem liigub õhk mööda elamist ja ei jõua kaugematese nurkadese.Välis osa müra sõltub pumba võimsusest ja selle õigest valikust ,kui valid liiga nõrga pumba hakkab pump rohkem jaatuma ja siis kaa rohkem mürama.Üldiselt müra ja küttetegur ei ole oma vahel seotudvaikseim? kirjutas:Küsiks vahele, milline on täna vaikseim õ/õ soojuspump?

Kas ma saan valesti aru, kui arvan, et mida aeglasemalt ventilaator siseosal töötab seda väiksem on efektiivsus (vastupidiselt Jurokule). Sest seda kõrgem peab olema väljapuhutav õhk, et tuba ära kütta ning mida kõrgema temp peab kompressor "kuumutama" külmaainet, seda madalam on kasutegur. Kui vent toas töötab suurimal kiirusel, siis on õhuhulk suurem, seega tuleb seda kütta madalama temperatuuriga soojusvahetiga ja külmaaine temperatuur, mis siseosasse liigub, on madalam. Parandage kui eksin.
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Külaline »
siin ka palju valikuid ja saab ka järelmaksuga http://www.õhksoojus.eu/jarelmaks/osakond kirjutas:Sellest valikust vist on parim nr.2 SRK-SRC 35 ZJX-S. Hinna ja kvaliteedi suhe on paigas.kylli kirjutas:Valin õhksoojuspumpa ja kardan teha vale valiku,äkki on keegi tark siin ,kes oskab soovitada neist pumpadest midagi
1.-Midea MSAN-12 HRFN1 NORDIC
2.-Mitsubishi hevy SRK-SRC 35 ZJ-S ja SRK-SRC 35 ZJX-S
3.-FujielektrikRSG12 LECB-ROG12 LECAN NORDIK
4.-MITSUBISHI ELEKTRIK MSZ-FH25VEHZ KORTER ON KELDRIKORTER,KUHU VAJA OLEKS PUMP PANNA,pump peaks hästi kütma ja ka niiskust välja imema.Jahutamise funktsioon võib täiesti puududa.Äkki on siin mõni mees!!!,kes aitaks oma tarkusega.
Teised on väiksema kasuteguriga või siis on mõtetult kallis.
-
- külaline
päris vaiksed on need mudelid http://www.õhksoojus.eu/tooted/ohksoojuspumbad/mitsubishi/zjx/juroku kirjutas:Mida mõtled vaiksuse all?Siseosa vaiksus oleneb ventika kiirusest ja mida väiksem kiirus seda efektiivsemalt pump töötab aga seda vähem liigub õhk mööda elamist ja ei jõua kaugematese nurkadese.Välis osa müra sõltub pumba võimsusest ja selle õigest valikust ,kui valid liiga nõrga pumba hakkab pump rohkem jaatuma ja siis kaa rohkem mürama.Üldiselt müra ja küttetegur ei ole oma vahel seotudvaikseim? kirjutas:Küsiks vahele, milline on täna vaikseim õ/õ soojuspump?
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas rekl »
siseosa min müratase küttel 25-27dB(A) pole päris vaikne. Ja tegelikult soovitab tootja sh maaletooja seda mudelit kasutada välistemperatuurini kuni -15C, mitte kuni -25C nagu on reklaamitud kodulehel.Külaline kirjutas: päris vaiksed on need mudelid http://www.õhksoojus.eu/tooted/ohksoojuspumbad/mitsubishi/zjx/
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas vaikseim »
-
- külaline
Siseosa numbrid on antud jahutamisel. Miks ei avaldata siseosa kütte müra numbreid?vaikseim kirjutas:pidasin silmas just siseosa vaiksust. Välisosa saab veel pisut kaugemale ära sokutada...
-
- külaline
Kuna üle 90% maakera rahvastikust vajab eelkõige jahutust, siis peetakse sellele osutavaid näitajaid olulisemaks.Külaline kirjutas:Siseosa numbrid on antud jahutamisel. Miks ei avaldata siseosa kütte müra numbreid?vaikseim kirjutas:pidasin silmas just siseosa vaiksust. Välisosa saab veel pisut kaugemale ära sokutada...
Enamusel põhjamaadele loodud mudelitel on esitatud ka siseosa müratasemete näidud kütterezhiimis. Kui firmade kodulehelt neid ei leia, tuleks veidi netis surfata. Tegelikult on need minimaalsed müratasemed mingil määral reklaamimaigulised, sest korralikuks soojuse väljutuseks tuleks lasta õhuvool siseosast üsna hoogsalt läbi käia.
Magamistuppa paigaldatud seadmel on min. müratase küll oluline, sest liigselt häiriva mühina korral tuleb pump ööseks välja lülitada.
1) kütteks mõeldud pumpadel on ikka üldjuhul siseosa müratase kütterežiimis ja erinevatel puhumiskiirustel välja toodud.
2)magamistuppa otse ma pumpa kindlasti ei paneks. Mul oli eelmine talv nii, et 2 meetine seinajupp eraldas pumpa voodist (voodi peats ja pumba sein on üks maja väliseinadest, millega ristub täisnurga all 2 m sisesein, mis eraldab mõnevõrra elutuba ja kööginurka) ja sai ööseks pandud kõige vaiksema režiimi peale. Aga kui sulatama hakkas, siis ajas ikka vahel üles.
Lugemata postitus Postitas fisher »
Või oskate sama raha eest midagi paremat soovitada
Tänud
-
- külaline
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas oskaja mees »
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas RKa »
Ma lisaks oma kogemust teistele teadmiseks, et minu Fujitsul on 3 aasta peale 3 välisosa mootorit katki läinud. Arvestama, et iga sügis uus mootor. Kütta pole sellega suurt saanudki. Kindel ei Fujitsudele.oskaja mees kirjutas:Fujitsu-Fuji mudelid on juba mitu aastat vanad ja kehvemate näitajatega
-
- Ehitusspets
- On tänanud: 13 korda
- On tänatud: 8 korda
Lugemata postitus Postitas tommy4 »
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
-
- külaline

-
- külaline
Mina kasutasin lisaküttena sügisel, kevadel ja talvel soojemate ilmadega. Vahetevahel lõin sooja tuppa, kui katelt tööle ei viitsinud veel panna. Suvel mõned korrad proovisin ka jahutuse ära.
Ilmselt selliselt see mootor vastu ei pea.
-
- külaline
Väga kahtlane jutt. Kas Sa ka üdse tead , mis mootorit Sa mõtled?RKa kirjutas:Ma lisaks oma kogemust teistele teadmiseks, et minu Fujitsul on 3 aasta peale 3 välisosa mootorit katki läinud. Arvestama, et iga sügis uus mootor. Kütta pole sellega suurt saanudki. Kindel ei Fujitsudele.oskaja mees kirjutas:Fujitsu-Fuji mudelid on juba mitu aastat vanad ja kehvemate näitajatega
See kui kirurg peab haiget korduvalt opereerima on sageli kirurgi valedest töövõtetest või valediagnoosist kinni.
-
- Ehituspenskar
- On tänanud: 27 korda
- On tänatud: 72 korda
Lugemata postitus Postitas madis64 »

Esimene sai aastaid tagasi soetatud 09 seeria oma ja see kolib ülakorruse jahutajaks.
Plussiks (lisaks küttevõimele - ei ole sel sügisel veel viitsinud ahju tuld teha) on siseosa viisakas väljanägemine (enamik alternatiive ei kannatanud pikemat vaatamist).
Miinuseks on asjaolu, et ilmselt annan oma panuse kliima kuivenemisse - ööpäevaga kondenseerub ca 8 liitrit vett välisõhust värviämbrisse

-
- külaline
Ma mõtlen ventilaatorimootorit.Külaline kirjutas:Väga kahtlane jutt. Kas Sa ka üdse tead , mis mootorit Sa mõtled?RKa kirjutas:Ma lisaks oma kogemust teistele teadmiseks, et minu Fujitsul on 3 aasta peale 3 välisosa mootorit katki läinud. Arvestama, et iga sügis uus mootor. Kütta pole sellega suurt saanudki. Kindel ei Fujitsudele.oskaja mees kirjutas:Fujitsu-Fuji mudelid on juba mitu aastat vanad ja kehvemate näitajatega
See kui kirurg peab haiget korduvalt opereerima on sageli kirurgi valedest töövõtetest või valediagnoosist kinni.
Mis mootor, siis välisosas veel on?
Mõtlete veel äkki kompressorit?
-
- külaline
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted