tere,
plaan, keldri põranda lõppviimistluseks (alus 80mm betoonplaat) Sakret NSP http://www.sakret.ee/et/toodangukataloo ... /cat_id=65 tasandusvalu ~5mm kiht, kuidas teostada?
põrandat kokku ~21m2, valada saaks kahes jaos, ~12m2 ja ~9m2, kuidas teha ühe korraga valmis piisav segukogus (12m2 lapile 60L ja 9m2 lapile 45L) ja see siis 5 minutiga korrektselt peale kanda? nii et tulemus nägus jääks?
kas tulebki lihtsalt 5 kotti segu segumasinasse kallata, vesi lisada, läbi segada ja maha valada ja natuke rehaga järgi aidata või on siin mingi teadus taga?
kas maha valatud vedela pläusti sisse jalgsi minna võib, et segu ruumi nurkadesse aidata, või on see täielikult vastunäidustatud?
Ilmselt on vajalik seina äärtesse valulint panna, et tasanduskihil hiljem ruumi mängimiseks oleks? või pole see kütmata (talvel +10, suvel +20) keldris oluline?
või teab keegi lihtsamat, odavamat ja/või otstarbekamat viisi, kuidas keldri põrand tugevaks ja tolmuvabaks saaks?
tasandusvalu lõppviimistlusena
põrandad, põrandatööd
-
- külaline
Re: tasandusvalu lõppviimistlusena
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Odavam ei ole, aga kiirem küll. weber.floor 4610 DuroTopKKA kirjutas:... või teab keegi lihtsamat, odavamat ja/või otstarbekamat viisi, kuidas keldri põrand tugevaks ja tolmuvabaks saaks?
Urmas
-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
Kui sirge on p6rand, et miks 5mm? Kas kavatsed p6randa katta(värv, plaat, pvc.....).
Kui 5mm keskmine ja näiteks värviks p6randa siis ma kasutaks weber 3100 segu. Kulub sellele pinnale, 5mm ruudule, 9 kotti. Vedel segu mis 5mm kihina pm tasandub ise, pind jääb k6va , sile. kuivab ruttu aga peab katma(soovitaks p6randavärvi).
Aga segamiseks v6imalikult suur anum, 2-3 kotti korraga. valad maha, levitad mingi labidaga, teine ämber järgi, ajad niii laiali, et tundub ok ja ideaalis ogarulliga yle. see aitab tasanduda valul, kaotab randida ja ei teki 6humulli auke.
Kui 5mm keskmine ja näiteks värviks p6randa siis ma kasutaks weber 3100 segu. Kulub sellele pinnale, 5mm ruudule, 9 kotti. Vedel segu mis 5mm kihina pm tasandub ise, pind jääb k6va , sile. kuivab ruttu aga peab katma(soovitaks p6randavärvi).
Aga segamiseks v6imalikult suur anum, 2-3 kotti korraga. valad maha, levitad mingi labidaga, teine ämber järgi, ajad niii laiali, et tundub ok ja ideaalis ogarulliga yle. see aitab tasanduda valul, kaotab randida ja ei teki 6humulli auke.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
P6randakatete paigaldus. P6randate pumpamised kiirsegudega.
Lugemata postitus Postitas KKA »
põrand ei ole ideaalne, selline tavaline latipind, siiani lihvimata, usun et peale lihvimist võiks ~5mm tasanduskiht kõik kohad ilusti ära katta.cartman kirjutas:Kui sirge on p6rand, et miks 5mm? Kas kavatsed p6randa katta(värv, plaat, pvc.....).
antud toote mõte oli selles, et seda enam rohkem millegagi katma ei pea vaid jääbki lõppviimistluseks. keldris on mul tehnoruumid, ligi pääseb ainult õuest, st palja-jalu ega sokkis seal ei käi, seega mingit peent lahendust pole vaja, lihtsalt tavaline betoonpõrand kulub ja tolmab liigselt. Tõsi värvi mõte käis ka endal peast läbi, aga siis juba otse, betooni peale, võib-olla siis see ongi lahendus? http://varvikeskus.ee/tooted/sisetood/p ... an_v_akryl
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 420 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Mingi sisetunne ütleb, et siit http://www.ac.teknos.ee/index.asp?pageID=H2849 saad tunduvalt soodsamalt. Vähemalt Tallinna esinduses oli päris mitme epovärvi vahel valida.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! 

-
- Ehitusguru
- On tänatud: 6 korda
Lugemata postitus Postitas cartman »
Otse betoonile siis peaks olema kopteri pind. Värv oleks ka kerge niiskuse kaitse tasandussegul. 3100 on piisavalt valguv, et mitte profil ok pind saada. Need valmispinna segud on tavaliselt selline paksem mant mis väga kergelt ise ei tasandu.
Lugesin Sakreti segu infot ja selline väga ymmmargune jutt, ei saaagi aru, kas v6ib jätta katmata v ei. Kui v6tta, et veekulu on 5.5 ja miinimum paksus 2mm siis on tegu suht paksu seguga. 3100 weber -l on veekogus 6.5-7L. Hindadest ma muiidugi ei tea midagi.
Lugesin Sakreti segu infot ja selline väga ymmmargune jutt, ei saaagi aru, kas v6ib jätta katmata v ei. Kui v6tta, et veekulu on 5.5 ja miinimum paksus 2mm siis on tegu suht paksu seguga. 3100 weber -l on veekogus 6.5-7L. Hindadest ma muiidugi ei tea midagi.
Staatus ei näita mu oskusi/teadmisi, vaid postituste arvu
Hüppa
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad
- ↳ Ehitusmaterjalid
- ↳ Elekter, elektriseadmed
- ↳ Energiamärgis ja energiaaudit
- ↳ Fassaadide arutelu