Kips vahuga aerocile?
-
- Korralik postitaja
- On tänanud: 2 korda
- On tänatud: 16 korda
Kips vahuga aerocile?
Lugemata postitus Postitas Edgar57 »
Kas keegi on sellist varianti kasutand?: Kips aeroc-ile vahuga (seespoolt muidugi)?
Kas jääb üldse kinni?
Kui ei sobi, siis millega-kuidas?
Mingitest pätsidest juttu olnud. MIs seguga siis? Ja kuidas siis aerocile kinnitub?
Segu õige paksuse saamine vast keerukas: kui vedel, vajub plaadi üles tõstes maha ja vastupidi, kui liiga paks siis ei kinnitu?
Veel variant kruvidega. Siis vist ka vaja tüüblitega aerocisse keerata jm jama?
Krohvinud ennem suurt pinda ei ole. Seepärast see kipsi-jutt siin!
-
- külaline
Re: Kips vahuga aerocile?
Lugemata postitus Postitas Külaline »
Urmas
-
- Korralik postitaja
Aga siis peaks vast aerocit niisutama? Praegu plokk nii kuiv - kas hakab kinni? Kas vaht tahab ju mingit niiskust?Külaline kirjutas:Võid ikka vahuga ka kinnitada, isegi majad pannakse püsti vahuga, asi see kips seina kinni saada pole. Aknapalesid küll puhtalt vahuga tehtud.
Urmas
-
- külaline
Võid.Edgar57 kirjutas:Aga siis peaks vast aerocit niisutama? Praegu plokk nii kuiv - kas hakab kinni? Kas vaht tahab ju mingit niiskust?
Urmas
-
- Korralik postitaja
Vb hoopis kombineeritult: düüblitega kruvisid+vahuribad!? Siis kindel, et püsib.Külaline kirjutas:Võid.Edgar57 kirjutas:Aga siis peaks vast aerocit niisutama? Praegu plokk nii kuiv - kas hakab kinni? Kas vaht tahab ju mingit niiskust?
Urmas
-
- külaline
Mõtetu. Esialgseks toestuseks võid ju mõned 75mm kruvid lasta, aga pärast võta välja, sest kui hakkad sisse laskma, võib teha kruvikohtadesse lohud. Ei kao see kipsplaat sul seinast kuhugi.Edgar57 kirjutas:Vb hoopis kombineeritult: düüblitega kruvisid+vahuribad!? Siis kindel, et püsib.
Urmas
-
- Korralik postitaja
Nujah, lohkude oht võib tekkida küll siis!Külaline kirjutas:Mõtetu. Esialgseks toestuseks võid ju mõned 75mm kruvid lasta, aga pärast võta välja, sest kui hakkad sisse laskma, võib teha kruvikohtadesse lohud. Ei kao see kipsplaat sul seinast kuhugi.Edgar57 kirjutas:Vb hoopis kombineeritult: düüblitega kruvisid+vahuribad!? Siis kindel, et püsib.
Urmas
Mul aiaprits - sellega niisutan natuke aerocit ennem ja siis vahuga kips. Ehk jääb. Ok tänud kaasa mõtlemast!
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
-
- Korralik postitaja
Oleme naisega ise-ehitajad. Maja on katuse all, aknad-uksed ees, põrand maas. Oleme nullist alates kõik üksi teinud (ka ligemale 4 tonnine ahi koos leso ja pliidiga) ja saame ka siseseinad viimistletud.timburi kirjutas:Pahteldanud ja värvinud oled nii suurt pinda? Ei ole, aga proovid nagunii? Siis pigem juba krohvi ja küsi urmase käest täpselt, kuidas. Kui kutsud maalrid kipsi töötlema, siis las maaler juba krohvib kahh...
Küsisin lihtsalt kas kips aerocile on mõeldav, et vb on krohvimisest lihtsam. Kipsi rulliga värvida vast lihtsam kui aerocit pahteldada-lihvida-krohvida või kohe tapeet kipsile - see juba maitseasi!
-
- autodidakt
- On tänanud: 378 korda
- On tänatud: 419 korda
Lugemata postitus Postitas Urmas »
Kui minu jaoks on Aeroc-i krohvimine lihtne, siis võhiku jaoks see nii ei pruugi olla ja suuremate üldehituslike kõikumiste 10- ...mm puhul ületamatu raskus ja tõesti on lihtsam kipsplaat peale kleepida. Kui korralikult krohvida kasutades õigeid materjale (krunt, armeerimisvõrk ja krohv), siis võib see osutuda kipsplaadi hinnast isegi sutsukese kallimaks.timburi kirjutas:Pahteldanud ja värvinud oled nii suurt pinda? Ei ole, aga proovid nagunii? Siis pigem juba krohvi ja küsi urmase käest täpselt, kuidas. Kui kutsud maalrid kipsi töötlema, siis las maaler juba krohvib kahh...
Nagu selgus, et kui Edgar on naisega siiamaani hakkama saanud, siis saavad ka edaspidi, peaasi, et nad ise rahul.
Mul üks tellija ütles ilusti ühe tumedat tooni dekoratiivkrohviga viimistletud seina kohta, et see sein ei kuulu mitte kellegi poolt kritiseerimisele, sest see talle meeldib. Jäid ära igasugused "issand kui tume", "issand kui sünge" jne.

Samamoodi võib Edgar öelda minusugustele, proffesionaalse kretinismi diagnoosiga, külalistele, kes tulevad soolaleivale kui maja valmis. Onjunii, Edgar?

- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »
Aerocit saab lihvida niivõrd et ka algaja peaks suutma omale rahuldavat tulemust krohvida/pahteldada.
ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Ühel meelel sinuga!rokikas kirjutas:Selleks et ma nõustuksin oma majas aerocile kipsi peale kleepima peab sein ikka väga väga pe..es olema! Milleks head seina muuta kõmisevaks (võrreldes täismüüriga) ersatslahenduseks.
Aerocit saab lihvida niivõrd et ka algaja peaks suutma omale rahuldavat tulemust krohvida/pahteldada.
Urmas
-
- Korralik postitaja
Olen ka teiega ühel meelel, kuna lekkis välja kipsi kõmisev omadus!Külaline kirjutas:Ühel meelel sinuga!rokikas kirjutas:Selleks et ma nõustuksin oma majas aerocile kipsi peale kleepima peab sein ikka väga väga pe..es olema! Milleks head seina muuta kõmisevaks (võrreldes täismüüriga) ersatslahenduseks.
Urmas
Hr. Rokika soovitusi võtsin arvesse ujuva kipspõranda ehitusel - välja tuli OK! Tänud!
- rokikas
- Ehituspenskar
- On tänanud: 227 korda
- On tänatud: 231 korda
Lugemata postitus Postitas rokikas »

ehitusremont@gmail.com
-
- külaline
Lugemata postitus Postitas fgh »
Võrreldes kipsi kleepimise ja selle pahteldamissega tuleb odavam ja lihtsam kui kogu see jura kokku.
Minu teada on isegi youtube krohvimise videosid täis. Anna ainult minna. Tee alustuseks paar, ruutu ja vaata mis välaj tulen.
Normaalse müürimehe aeroc sein on siusliselt ainult armeerimist ja pahteldust vajav. Kui sein mõned aastad seinud võid ka riskida ja ainult pahteldada ilma võrguta.
Kips on jama.
Ja urmase jutule lisaks. Ainult vahu najale ikka lugupeetud ehitaja seina ei jäta. mingid füüsilised kinnitused peavad ikka olema, Olgu või meetri tagant. Sama lugu kui perlfixiga kleepides. Selles nakkes ei saa kunagi kindel olla ja tüübel kruvi takka ikka.
Kui seda mm lohku karta, siis minu arust anna juba liibile valu.
-
- autodidakt
Toimumiskoht- oma, õigemini "raamatupidaja" korter.
Toimimisaeg- umbes 7 aasat tagasi.
Oli vaja kinni müürida üks kahest korteri välisustest, olid olemas tuhaplokid, ei olnud segu ega liimi, aga see-eest oli vahtu.
Egas midagi, puhtaks, vahtu alla ja esimene rida paika. Seejärel tegin kipsplaadi jääkidest väikesed vaheklotsid ja ladusin kuivalt 3-4 rida ning lasin tekitatud vuugid ja küljed vahtu täis. Pool tundi-tunnikese nikitsesin midagi muud teha ja järgmised 3-4 rida sama meetodi ja materjalidega. Kolme korraga sai tehtud, trepikoja poolt krohvisin ära ja seestpoolt jäi konstruktsiooni taha. Olen käinud trepikoja poolt seda ukseauku nügimas, no ei liigu sunnik mitte kuhugi poole.

Sellise ebastandartse tegevuse põhjuseks oli vist puhkepäev kohalikus kaupluses.
NB! Lugege veelkord postituse esimest lauset!

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas Edgar57. »
Oki- plaan selge! Küll selle krohvimise ka omale selgeks teen. Algul katsetan mõne ruudu peal nagu ütlesid. Pliidi plaatimissegu sai juba liibitud - mingi ettekujutus olemas ka!fgh kirjutas:Peab eelkõnelejatega nõustuma. Võta liip ja hakka segu mööda seina vedama.
Võrreldes kipsi kleepimise ja selle pahteldamissega tuleb odavam ja lihtsam kui kogu see jura kokku.
Minu teada on isegi youtube krohvimise videosid täis. Anna ainult minna. Tee alustuseks paar, ruutu ja vaata mis välaj tulen.
Normaalse müürimehe aeroc sein on siusliselt ainult armeerimist ja pahteldust vajav. Kui sein mõned aastad seinud võid ka riskida ja ainult pahteldada ilma võrguta.
Kips on jama.
Ja urmase jutule lisaks. Ainult vahu najale ikka lugupeetud ehitaja seina ei jäta. mingid füüsilised kinnitused peavad ikka olema, Olgu või meetri tagant. Sama lugu kui perlfixiga kleepides. Selles nakkes ei saa kunagi kindel olla ja tüübel kruvi takka ikka.
Kui seda mm lohku karta, siis minu arust anna juba liibile valu.
Ainuke asi jah (olen mõelnud) kas siis kogu kupatus võrguga või ilma? Aeroc seinad on püsti 3-s aasta! Ja on üsna sirged - s.t. nurki väljas pole. Mõnes kohas jah liimivuugi vahed vaja pahteldada.
Aga kui nt. tahame tapeedi alla saada, kas siis krohvi üldse vaja on? Mis sel juhul tapeedi all vaja veel teha oleks, et see seinas püsiks?
Tänud!
-
- autodidakt
Seinte tegelikust kõikumisest saad aru kui kontrollid 2m loodiga risti-rästi. Ise olen 100%-lt võrku kasutanud ja olen jätkuvalt arvamuse juures, et see ei ole nii kallis, et pärast ennast koonerdamises süüdistada. Kuna Aeroc on väga poorne materjal, siis algajale soovitaksin kindlasti eelnevalt kruntida sellega http://www.knauf.ee/www/ee/08_gruntis/8_1/8_1.php ja mitte kuulata neid anonüümseid külalisi, kes soovitavad kokkuhoiu nimel kasutada mingeid odavaid nakkedispersioone või niiskustõkkeid. Stuc-Primer annab algajale tunduvalt pikema kipskrohvi töötlemisaja. Olen kasutanud ja toimib väga hästi. Õpetus on viites ja ämbri peal kirjas.Edgar57. kirjutas:Ainuke asi jah (olen mõelnud) kas siis kogu kupatus võrguga või ilma? Aeroc seinad on püsti 3-s aasta! Ja on üsna sirged - s.t. nurki väljas pole. Mõnes kohas jah liimivuugi vahed vaja pahteldada.
Aga kui nt. tahame tapeedi alla saada, kas siis krohvi üldse vaja on? Mis sel juhul tapeedi all vaja veel teha oleks, et see seinas püsiks?
Tänud!

-
- külaline
Lugemata postitus Postitas timburi »
Vot midagi sellist ma just tahtingi kirjutada, aga õnneks lugesin rokika vastuse läbi. Kui sa juba nagunii ise möllad seal, siis jäta see kiproki etapp üldse välja. Minu arust on enda tehtud kasvõi natuke lonkav krohvisein palju parem kui sile või laitmatult sile kipssein. Endale teed ju...rokikas kirjutas:Selleks et ma nõustuksin oma majas aerocile kipsi peale kleepima peab sein ikka väga väga pe..es olema! Milleks head seina muuta kõmisevaks (võrreldes täismüüriga) ersatslahenduseks.
Millegipärast ma arvan, et kui olete juba niikaugele saanud ja tööriistad käes seisavad ja internet ka majas levib, siis saate hakkama. Mis vahet seal teoreetiliselt on, kas õhem pahtlikiht siledaks saada kipsi peal või natuke paksem krohvikiht siledaks saada seina peal? (ma pean silmas töökaid ja mõtlevaid inimesi)
-
- külaline
Mine “Siseviimistlus, värvid, plaatimistööd”
- Ehitusfoorum
- ↳ Üldfoorum
- ↳ Ahjud, kaminad, korstnad
- ↳ Aiad, väravad
- ↳ Aknad, uksed
- ↳ Betoon ja betoonitooted
- ↳ Ehitustööriistad