äravussitud põrandavalu õigeks ajamine

põrandad, põrandatööd
altf4
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Re: äravussitud põrandavalu õigeks ajamine

Lugemata postitus Postitas altf4 »

rokikas kirjutas:
altf4 kirjutas: MIDA SUUREM ON VESITSEMENTTEGUR, SEDA VÄHEM KANNATAB BETOON SURVETUGEVUST
Ole nüüd kena mees ja ära karju! Ja kui teed seda siis ennem postitamist võiks oma sõnumi ka mõttega läbi lugeda.
Näita seda lauset/väidet mõnele oma õppejõule ning küsi kas saaksid sellise vastusega eksamilt läbi?

:D Täpsustan siis, et
"mida suurem on vesitsementtegur(st. vee ja tsemendi suhe, ehk siis vee hulga osakaal tsemendi suhtes), seda väiksem on valatud ning kivinenud tehiskivi(betooni) survetugevus".

Jäid rahule rokikas? ma ei kirjuta siin foorumis esseed ning teie kui targad ehitajad võiksid ju mõttest kohe aru saada, ilma, et ma peaksin üksikasjalikult lause lahti kirjutama, lause point on ju pm sama, kui saad aru millest käib jutt.
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

altf4 kirjutas:"mida suurem on vesitsementtegur(st. vee ja tsemendi suhe, ehk siis vee hulga osakaal tsemendi suhtes), seda väiksem on valatud ning kivinenud tehiskivi(betooni) survetugevus".

Jäid rahule rokikas? ma ei kirjuta siin foorumis esseed ning teie kui targad ehitajad võiksid ju mõttest kohe aru saada, ilma, et ma peaksin üksikasjalikult lause lahti kirjutama, lause point on ju pm sama, kui saad aru millest käib jutt.
Kas sa oma jutus, praegune tsiteering ja eelmised postitused kogemustest lahjendamisel, vastuolusid ei leia? Teinekord palun teemas jälgida ka teisi postitusi ja need mõttega läbi lugeda. Teemaalgataja kirjuta selges eesti keeles, et tahab liimida parketti
aero kirjutas:Otse betoonile. Tahaks praeguse kääksuva põranda asemele midagi konkreetsemat :).
Kui teaksid peale vesitsementteguri ka puidu "mängulisi" omadusi, siis sa ei räägiks oma kogemustest.
Cartman ju püüdis sulle arusaadavas eesti keeles (kui mõned grammatikavead välja arvata :) ) selgeks teha, et puitu ei tohiks liimida ebastabiilsele aluspinnale ja mida see ligi 50% lisalahjendusega tasandussegu muud ongi. Ära hakka palun rääkima betooni survetugevusest, siin hakkab rolli mängima puidu tõmbetugevus.
Olen näinud kui väljas olid veel soojad ilmad, kütta polnud vaja, aga õhuniiskus oli nii suur, et lõi toas ujuva parketi kummi. Hea oli, et ujuv, võeti lahti ja tehti seina äärtesse laiemad paisuvuugid. Aga kui oleks liimitud parkett olnud koos sinu reptsepti järgi tehtud tasandusvaluga? Kisu põrand lahti, viska minema või tee lõket, lihvi vana maha,tee uus tasandusvalu ja uus parkett.
Loodan, et ikka said mu jutust aru! Muidugi on alati võimalus, et äkki eksisin ja hindasin sinu võimeid üle, mine tea? :scratch:
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
altf4
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Sain aru küll ja olen ka ise näinud parkette, mis on paisuvuugi minimaalse olemasolu ja suure niiskussisalduse tõttu ennast kummi ajanud. Muide sulle teadmiseks, et suvel ongi siseruumides suhteline õhuniiskus suurem kui talvel, ei ole siin mingit "aga" :D. Enne kui targutad, hari ennast natuke. Teadmiseks sulle, et sellised asjad juhtuvadki pigem suvisel ajal kui talvisel, see pole mingi üllatus.. Mainin seda, kuna tundub, et sa ei teadnud seda. Loodan väga, et mõistad antud teksti, lisan sulle siia ka lingi, et sa saaksid ennast natuke harida niiskuse koha pealt..

https://www.google.ee/search?q=suhtelin ... 1095%3B614
Kasutaja avatar
sashaobrok
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 36 korda
On tänatud: 43 korda

Lugemata postitus Postitas sashaobrok »

Loe ja imesta...
vanaema on sul veteran...
Urmas
autodidakt
On tänanud: 378 korda
On tänatud: 419 korda

Lugemata postitus Postitas Urmas »

Sasha.....l on lihtne, tema ainult imestab, aga mina olen dilemma ees ega teagi nüüd mida teha, kas nutta või naerda või kaasa tunda? :scratch: :)
altf4 kirjutas:Sain aru küll ja olen ka ise näinud parkette, mis on paisuvuugi minimaalse olemasolu ja suure niiskussisalduse tõttu ennast kummi ajanud.
Sellest me ju räägimegi, et puidul on omadus suure õhuniiskuse toimel paisuda ja kui nüüd sinu retsepti, liiga suure vesitsementteguri(sinu termin), korral jääb tasandusvalu tootja poolt ettenähtust nõrgemaks ja kisub puidu kõige labasemal kombel põranda küljest lahti. Teemaalgataja Aero tahab parketti põrandale liimida!
Püüdsin korra veel selgitada, aga tundub, et lootusetu üritus!
Sinu õppejõud on, kas väga heasüdamlikud ja sinisilmsed, et ikka üritavad sulle midagi õpetada või vastupidi omakasupüüdlikud maksumaksja raha raiskajad.
NB! Ei võta materiaalset vastutust oma kommentaarides soovitatu kasutamise eest! ;)
altf4
Uus kasutaja
Uus kasutaja

Selliseid asju räägitakse pigem kutsekoolides..
Kasutaja avatar
Mehka
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja

Lugemata postitus Postitas Mehka »

Ainuke isevalguv tasandussegu mille peale puitpõrandat liimida võiks, oleks kiudtugvdusega (fiibertasandussegu, Weber 3300, Kiilto Kestonit Fiiber) segu.
aero
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 83 korda
On tänatud: 82 korda

Lugemata postitus Postitas aero »

See põrand tasandati Uninaksi fiiberbetooniga ja käidi pärast taldlihvijaga üle. Pesuruumi põranda kütte unustasin peale, keerasin selle maha alles 12h peale valu. Tõmbas mõned mahukahanemispraod sisse.
Vasta