Õhksoojuspump

küttesüsteemid, millega ja kuidas kütta
ronn01
Regulaarpostitaja
Regulaarpostitaja
On tänanud: 1 korda

Re: Õhksoojuspump

Lugemata postitus Postitas ronn01 »

Keeruline. Mitu seadet on parem, soojus jaotub ühtlasemalt. Mag. tuba on jälle nii väike, et eraldi seadet vist ei ole mõtet. Kui juba mag. tuppa panna seadet siis kindlasti valida väga vaikne. Mina paneksin mag. tuppe el. radika ja hoiaksin uksi lahti nii palju kui võimalik. Mingi lisa kütte suurte külmade jaoks pead niikuinii panema. Võibolla 2 seadet suurtesse tubadesse ja mag. tuba el. radikaga.
Talvekssooja
külaline

Lugemata postitus Postitas Talvekssooja »

Ok aitäh, lähen 1 seadme peale välja. Aga millist firmat ja seadet soovitate/ usaldate?
talvekssooja
külaline

Lugemata postitus Postitas talvekssooja »

Kust võiks leida värskeid teste turul liikuvate pumpade kohta?
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aare »

talvekssooja kirjutas:Kust võiks leida värskeid teste turul liikuvate pumpade kohta?
Rootsi Energiaagentuuri testid leiate: http://energimyndigheten.se/sv/Hushall/ ... 009/?tab=2
ja koondtabeli : http://www.forbrukerradet.no/annet/test ... 3d8ce7f4ba
Soome VTT testid : http://www.scanoffice.fi/fi/tietoa-laem ... iraportit/
Eurovent sertifitseerimistestid : http://www.eurovent-certification.com/e ... rub=&lg=en
keegi
külaline

Lugemata postitus Postitas keegi »

lugege seda, näete mis värk on tegelikult.
http://www.aripaev.ee/Default.aspx?Publ ... fe7ae8982e
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juroku »

Mida saab uut lugeda 5 aastat vanas artiklis?
keegi
külaline

Kas sa tõesti arvad, et selle 5 aastaga on füüsikaseadused muutunud? Ei ole.
Kasutegurit on suudetud võibolla natuke tõsta, aga see on köömes ja olukord palju ei muutu -15ga ikka ei tasu enam õhksoojuspumpa töös hoida ja ilmselt ka -12 ei tasu.
juroku
Ehitusspets
Ehitusspets
On tänanud: 3 korda
On tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas juroku »

Sellest mina rägin gi et seda on juba ammu teada ja see vana artikel ei ole uudis.
madis64
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 27 korda
On tänatud: 72 korda

Lugemata postitus Postitas madis64 »

keegi kirjutas:... -15ga ikka ei tasu enam õhksoojuspumpa töös hoida ja ilmselt ka -12 ei tasu.
Jah, muidugi, mida need VTT omad ikka asjast teavad ja me oleme nii rikkad, et meile kilovatt-tund poole hinnaga ikka kohe üldse ei sobi :banghead:
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran
On tänatud: 104 korda

Lugemata postitus Postitas keemik »

Ei saa väita, et ei küta ära mitte ükski õhksoojuspump ja pole mõtet sees hoida. Kui on õigesti dimensioneeritud (küttevõimsus vs välistemperatuur vs soovitud sisetemperatuur sõltuvused on arvesse võetud), siis kütab ära. Mul on pump, mille küttevõimsus -25 kraadi juures on 2.5 kW. Arvutasin välja enda välispiirete soojusjuhtivuse ja sellest vajaliku energiahulga kütmiseks -25 kraadi juures, lisaks korrutasin selle läbi varuteguriga ja läksin kindla peale. Eelmine talv Tallinnas vist - 25 kraadini ei langenud välistemperatuur, kuid -20 peal käis ära. Suutis ära kütta ilusti. Arvesse tuleb võtta ka ruumide planeeringut!!!

Arvutada tuleb osata!
keegi
külaline

Kuule keemik, keegi pole rääkinud sellest, et ei jõua ära kütta.
Paistab ,et asja kasutegurist ja tasuvusest ei tea sa vist midagi?
Õige pump või ka mitu pumpa jah kütab küll sul ka -25 ära, aga tema kasutegur läheb nii kehvaks, et tavaline elektriradikas on juba odavam järgi panna, lisaks arvesta veel pumba enda kulu, mis ka lõppkojkuvõttes maksma läheb.,
Külaline
külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

keegi kirjutas:Kuule keemik, keegi pole rääkinud sellest, et ei jõua ära kütta.
Paistab ,et asja kasutegurist ja tasuvusest ei tea sa vist midagi?
Õige pump või ka mitu pumpa jah kütab küll sul ka -25 ära, aga tema kasutegur läheb nii kehvaks, et tavaline elektriradikas on juba odavam järgi panna, lisaks arvesta veel pumba enda kulu, mis ka lõppkojkuvõttes maksma läheb.,
No ja mitu tundi siis viimaste talvede jooksul temperatuur alla -25 on olnud :scratch:
Kasutaja avatar
aare
Korralik postitaja
Korralik postitaja
On tänatud: 7 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas aare »

Kiire pilguheit EMHI viimase talve andmetele näitas, et külmapealinnas Jõgeval oli temp alla -25C kokku 15 tunni jooksul ja Harkus alla -20C 3 tunni jooksul. Kütteperioodi tunnikestus on ca 5300 h. Pole raske arvutada ja võtta % ajast , mille kestel õigesti valitud pumbast abi kesiseks jääb.
keegi
külaline

Ka -12 on piisav, et ei tasuks kütta enam sellega ja seda temperatuuri või ka külmemat on ikka palju meil.
Ja miks te kogu aeg räägite, et on piisav kütmiseks? MIks te räägite soojahulgast, kas te kasutegerusti ei tea midagi?
Mis -10 juures on juba võrdne elektriradikaga.
Külaline
külaline

keegi kirjutas:Ka -12 on piisav, et ei tasuks kütta enam sellega ja seda temperatuuri või ka külmemat on ikka palju meil.
Ja miks te kogu aeg räägite, et on piisav kütmiseks? MIks te räägite soojahulgast, kas te kasutegerusti ei tea midagi?
Sa vaheta oma odav on-off konditsioneer korraliku õhksoojuspumba vastu ja saadki targemaks!
keegi
külaline

Külaline kirjutas:
keegi kirjutas:Ka -12 on piisav, et ei tasuks kütta enam sellega ja seda temperatuuri või ka külmemat on ikka palju meil.
Sa vaheta oma odav on-off konditsioneer korraliku õhksoojuspumba vastu ja saadki targemaks!
Sa võid omale ka niiöelda üli hea õhksoouspumba osta, füüsika vastu ei saa ja -12 oled ikkagi kahjumis, kasutegur vajub lihtsalt liiga ära.
Ära kopeeri siin müügimeeste juttu.
Kasutaja avatar
rokikas
Ehituspenskar
Ehituspenskar
On tänanud: 227 korda
On tänatud: 231 korda

Lugemata postitus Postitas rokikas »

Täiskuu nagu ei oleks aga ....
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Lgp Keegi!

Olen keemia teoreetilistes alustes termodünaamikat saanud nii, et paha hakkas :) Kui pumba tehn. spets. on kirjas, et -25 kraadi juures on elektienergia vajadus maks võimsusel 1.3 kw ühes tunnis ning ta suudab välja anda 2.x kw soojusvõimsust, siis olen ju omadega plussis (suurusjärgud on õiged, täpseid väärtusi ei mäleta)? Üks 1 kw elektriradikas ei jõua mul korterit ära kütta, kuid 24 h juures ca 10 kw*h elektrit tarbiv (eraldi arvesti) soojuspump -20 kraadi juures tuli sellega toime. Seega, on COP siiski üle ühe ja odavam jooksvates kuludes on kütta pumbaga. Ma ei hakka arvutama tasuvust koos soetusmaksumusega, sest see eeldab seda, et ma teaks, kui kaua mul pump vastu peab (või õliradikas). Paraku ei tea ja on võimalik jääda miinusesse võrdluses elektriradiaatorid vs soojuspump. Mina ütleks nii, et õhksoojuspump kütteks on hea siis, kui tingimused on sobivad: avatud planeering, pole võimalik ahju ehitada (kamina saab), ruumi vähe, tihti kodust ära, mõistlik või parem soojustus.
keegi
külaline

Ja arvad, et kui paberil on kirjas, siis on kohe 100% tõsi ka?
keegi
külaline

Palun, loe veelkord seda artiklit, siin näed, et su cop langeb ära juba üle -7.
Külaline
külaline

keegi kirjutas:Palun, loe veelkord seda artiklit, siin näed, et su cop langeb ära juba üle -7.
Ja see artikkel on siis kuldtähtedega vasikanahale kirjutatud koraan :banghead:
keegi
külaline

Külaline kirjutas:
keegi kirjutas:Palun, loe veelkord seda artiklit, siin näed, et su cop langeb ära juba üle -7.
Ja see artikkel on siis kuldtähtedega vasikanahale kirjutatud koraan :banghead:

Umbes nii jah, aga mitte nende sõnadega, nagu sina seda nimetad.
keemik
Ehitusveteran
Ehitusveteran

Keeg-le:

Mu vastuses sinu väidetele olid toodud ka reaalsed enda tulemused. 24 h kulu elektrile ca 10 kW*h, korter oli soe (22 kraadi seadistatud) eelmisel talvel, kui väljas oli ca -20 kraadi. Õliradiaatior 1 kW ei suutnud korterit sel temperatuuril hoida neis tingimustes, järelikult soojavajadus oleks 24 h juures rohkem kui 24 kW*h soojusenergiat. Siit saab juba teha COP väärtuse kohta esialgseid arvutusi. See artklis toodu ja minu korteriga seotud kasutuskogemus ilmselt 1:1 ei ole võrreldavad, kuna minu korter on ideaalne lahendus kütmaks soojuspumbaga. Ka seade on teine. Märgin juurde ka seda, et seda paljukirutud sulatust teeb pump madalatel temperatuuridel palju vähem, sest õhk on kuivem. Sulatamiseks kulub rohkem energiat 0 kraadi ringis, kuid siis on COP kõrgem.
keegi
külaline

Ilmselgelt, sa kas jätad mulle midagi rääkimata või oled ise midagi valesti arvestanud.
Külaline
külaline

Sinu jutu järgi, töötas sul õhksojuspump keskmiselt 500w ja toitis sellega 24 tundi korteri ära.
Oletame, et oli super kasutegur ja ta andis 1kw energiat välja, mis on tegelikult -25ga võimatu, aga oletame.
Seega, küttis see pump sul 1 kw korteri ära, aga huvitav, et 1kw elektriradikas, sul siis ära ei küta?

Ehk siis juba siit tuleb välja vastuolu, kui väitsid, et sul pump kõigest 10kw/h tarbis.

Midagi sa nüüd kas valetad mulle või jätad rääkimata, mingi lisakütte või siis sa eksid 1kw elektriradika osas, mis tegelikult 24 tundi järel olles, suudab ära kütta ikka väga suure ruumi.

Tean, sest 700w vene radikas, kütab mul suhteliselt suure toa palavaks, rohkem, kui vaja ja sealjuures lükkab ta ennast vahepeal järelt ära.
Seega 1kw radikas, mis pidevalt järgi on, kütab veel rohkem.
Ei oska öelda, kas su korteri jaoks 1kw radikast piisab, aga aga sina igatahes ei ole praegu aus.
Vasta